به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «سید علی آقازاده» پیش از ظهر امروز(پنجشنبه، 28 اسفند) در نشست با خبرنگاران استان گیلان با اشاره به اینکه سیستمهای نظارتی و چه بسا مدیریت رسانهای و حتی خود مردم، قدرت مؤاخذه کم کاران و متخلفان را ندارند اظهار داشت: شعارمحوری به رویکرد اصلی برخی افراد تبدیل شده است و کسانی هستند که هم تخلف میکنند و هم از مردم رأی میگیرند.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس مجلس با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم با توجه به شعارهایش از یکسری ویژگیهایی خاص برخوردار بوده است عنوان کرد: حرکت در بستر عدالت، دفاع از معیشت، مسکن، مسائل اجتماعی و مواردی نظیر این از جمله مباحثی است که توسط مجلس یازدهم مورد پیگیری قرار میگیرد.
آقازاده با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم قطعا با مجالس گذشته متفاوت است، قوانین و مصوبات زیادی که در چندماهه اخیر توسط مجلس مصوب و بازنگری شده را مورد اشاره قرار داد و افزود: ارتباط بسیار خوب رسانهها با مباحث مختلفی که در جامعه وجود دارد و مطالبهگری مردم از مسئولان و نمایندگان نشانه حضور جامعه در تمام موضوعات است.
وی تولید مسکن را از جمله قوانین محوری که در مجلس مصوب شد اعلام کرد و با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم برای جمعیت، معیشت و حمایت از اقشار آسیبپذیر قوانین خوبی را مصوب کرد ابراز داشت: مسکن از جمله مشکلات ما در جامعه محسوب میشود از طرفی دولت موظف شده سالانه یک میلیون واحد مسکن در کشور تولید کند.
رییس کمیته دفاع مجلس تصویب قانون راهبردی رفع تحریمها توسط مجلس را هم اقدامی اساسی در حوزههای امنیتی دانست و اظهار داشت: دشمنان جمهوری اسلامی ایران را با برجام و مفاد برجامی و مسائل هستهای تحت فشار قرار دادند بنابراین مجلس با این اقدام خود خواست که جلوی زیادهخواهیهای دشمن را بگیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصویب بودجه سال 1400 را هم که اخیرا تعیین تکلیف شد را هم مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ما تغییرات معناداری را در لایحه بودجه ایجاد کردیم و رویکرد مجلس، واقعی کردن درآمدها، هزینهها و در جهت منافع عمومی بود تا از این منظر بتوانیم جهت کنترل بودجه و جلوگیری از بروز فساد اقدامات لازم را انجام دهیم.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس توجه به نظارتهای میدانی و پایش و کنترل حضوری را رویکرد اصلی مجلس برای جلوگیری از فساد خواند و اظهار داشت: به باور بنده در شرایط فعلی فقط نمیتوان به آمار و شاخصهایی که روی کاغذ میآید، بسنده کرد از طرفی خود مجلس نیز بر روی اهمیت نظارتهای میدانی حساسیت بالایی دارد.
آقازاده با تاکید بر اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس با چهار وزارتخانه ارتباط دارد اضافه کرد: پیگیریهای دفاعی و رصد تحولات امنیتی، منطقهای و بینالمللی همواره جزو وظایف این کمیسیون بوده از طرفی مجلس در مورد مسائل هستهای با همین اقدام راهبردی که انجام داد تحول بزرگی در حوزه دفاع از حقوق جمهوری اسلامی رقم زد.
وی عملکرد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حوزه روابط بین المللی را هم بسیار وسیع و گسترده تلقی کرد و یادآور شد: بحث دیپلماسی اقتصادی از جمله موضوعات مهمی بود که توسط کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم مورد پیگیری قرار گرفت و در همین راستا کمیتهای هم برای آن تشکیل شد.
رییس کمیته دفاع مجلس در رابطه با مسائل استان گیلان و مشکلاتی که در آن وجود دارد هم اشاراتی داشت و عنوان کرد: گیلان یک استان کشاورزی، صنعتی و گردشگری محسوب میشود بنابراین باید از این منابع خوب استفاده کنیم اما آمارها و گزارشها نشان میدهد عملکردها در این بخشها ضعیف بوده و زیاد قابل قبول نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تامین نهادههای کشاورزی و بازرگانی کشاورزی را از جمله موضوعات مهمی که در دستور پیگیری مجلس قرار داشته اعلام کرد و گفت: به مقوله کشت دوم توجه خاصی نشده و در بخش بازرگانی کشاورزی مشکلات زیادی وجود دارد و ما نتوانستیم از ظرفیتهای کشاورزی استفاده کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس مکانیزه کردن کشاورزی، صادرات، واردات و قاچاق کالا را از جمله مواردی که بخشی از آن متوجه کارآفرینان و بخشی متوجه حاکمیت است، دانست و اضافه کرد: باید جلوی اتلاف ظرفیتها را بگیریم و از نعمتهای خدادادی گیلان در حوزههای مختلف بیشتر بهره ببریم.
آقازاده عدم تعیین راهبردی برای توسعه صنعت و معدن در گیلان را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت: مسائل زیست محیطی از مشکلات عمده و مهم گیلان است و حوزه بسیار وسیعی هم دارد از طرفی انتظار داریم رسانهها هم در این زمینه همکاری کنند زیرا گیلان استانی پرتراکم بوده و به دلیل سوء مدیریتها، در حوزه پسماند و فاضلاب در مرز بحران قرار دارد.
وی اجرای طرحهای تفصیلی شهری را مهم ارزیابی کرد و با بیان اینکه در غیر اینصورت ما در استان با یک بن بست مواجه میشویم ابراز داشت: آثار این بن بست امروز در ساخت و سازها و در شهرهای ما به خوبی مشهود است از سویی یکی از علل تغییر کاربری اراضی کشاورزی هم طرحهای هادی است که تاکنون برای اصلاح آن تلاش کردیم.
رییس کمیته دفاع مجلس با اشاره به اینکه بخشی از طرحهای هادی موجب تخریب اراضی کشاورزی، فرار جمعیت از روستاها و حاشیه نشینی شده است اضافه کرد: روند اعطای هرچه سریعتر سند زمینهای کشاورزی باید تقویت شود از طرفی مشکلات اداری برای این موضوع وجود دارد که درصدد رفع آن هستیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معیشت و اقتصاد گیلان را مهم دانست و اظهار داشت: ساماندهی رودخانهها، کانالها و زهکشها در سطح شهرستانهای رشت و خمام باید به خوبی انجام شود و لازم است از ظرفیت تالابها استفاده بهتری کنیم زیرا احتمالا امسال با خشکسالی مواجهیم بنابراین باید آب بندانها را مهیا کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس به مشکلات صنعت و مفاسدی که در واگذاریهای مراکز صنعتی استان گیلان انجام شده اشاره کرد و گفت: چنین اتفاقات تلخی در واگذاریهای مراکز صنعتی گیلان نظیر فرش گیلان، الکتریک، فرش گیلان، خاور و فومنات ناموجه و اجحاف در حق مردم بوده است.
آقازاده با بیان اینکه کارخانههای صنعتی مانند ایران پوپلین و دخانیات استان گیلان در حالت کما به سر میبرند تصریح کرد: همه ما در این اتفاقات و ناعدالتیها مسئول هستیم از طرفی قوه قضائیه و تشکیلات قضایی گیلان هم در امر واگذاریهای کارخانجات گیلان کمکاری کردند.
وی با تاکید بر اینکه در این موضوعات از تشکیلات مدیریتی گیلان دیگر هیچ انتظاری نداریم و همه در بحث واگذاری غیرقانونی کارخانجات گیلان تماشاگر بودند ابراز داشت: البته با پیگیریهایی که ما انجام دادیم منجر به رفع تصرف غیرقانونی برخی از کارخانجات گیلان شد و همچنان هم این روند را ادامه خواهیم داد.
رییس کمیته دفاع مجلس اضافه کرد: مسئولان بشوند که ما حتما بحث واگذاریهای غیرقانونی کارخانجات گیلان را پیگیری حقوقی میکنیم و در همین جا میگوییم که اگر نتوانستیم توفیقی در این موضوعات حاصل کنیم جلوی کار ما را گرفتهاند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مشکل بیکاری و نبود فرصتهای شغلی را از دیگر معضلات عدیده استان گیلان اعلام کرد و بیان داشت: بنده اعتقاد دارم ما باید همیشه حرف حق را بزنیم حتی اگر تلخ باشد.
آقازاده با اعلام اینکه خبرنگاران و رسانهها باید در بحث شفافسازی و جلوگیری از انحرافات پیشگام باشند و حتی به مسئولان و نمایندگان مشاوره بدهند عنوان کرد: اصلاح ساختار ناکارآمد شوراها باید محقق شود از سویی امروز ما اسیر کارهای شعاری هستیم زیرا افرادی طرحی که حتی فعلا قابلیت اجرا ندارد را طوری وانمود میکنند که انگار همین الان اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه سیستمهای نظارتی ما قدرت مؤاخذه کم کاران و متخلفان را ندارند خاطرنشان کرد: در بخش توسعه اقتصادی با کشورهای عضو اتحادیه گمرکی اوراسیا غفلتهایی را در گذشته انجام دادیم اما با رایزنیها و پیگیریهایی که در این زمینه انجام شده باید عرض کنم که در حال حاضر رویکردها به سمت توسعه این روبط معطوف شده است.
نظر شما