به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «تقویت تولید» کلید رفع مشکلات اقتصادی مردم است، برنامه اجرایی مانیفست مقام معظم رهبری با عنوان «دولت مردم» تهیه شد، بازتاب پیام سال ۱۴۰۰ رهبر معظم انقلاب در رسانههای خارجی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه اول فروردین است.
«تقویت تولید» کلید رفع مشکلات اقتصادی مردم است
غلامعلی حدادعادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دربارۀ شعار «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» با اشاره به اینکه «صحبتهای مقام معظم رهبری در لحظات آغازین سال ۱۴۰۰، امیدوارانه و واقعبینانه بود» اظهار داشت: «چندین سال است که پیام نوروزی رهبر انقلاب متمرکز بر مسائل اقتصادی است و ایشان تلاش کردند علاوه بر تبیین فرصتها و نقاط مثبت، به ضعفها هم اشارهای داشته باشند.»
وی با توجه دادن به این مهم که «شعار سال یک شعار عمومی است» افزود: «مخاطب شعار سال، همۀ ملّت ایران هستند؛ لذا هر کسی به فراخور حال خود باید ببیند وظیفهاش چیست و این شعار در واقع جهت مشترک همۀ فعالیتهای ملت را در سال جدید مشخص میکند.»
حدادعادل گفت: «رهبری توجه دارند که دشمنان انقلاب و استقلال ملت ایران، با تحریم و محاصرۀ اقتصادی این ملت را نشانه گرفتهاند و با فشار میخواهند آنها را به زانو درآورند. البته الحمدلله این نیت و آرزوی دشمنان برآورده نشده و انشاءالله هیچوقت محقق نخواهد شد.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: «نظر مقام معظم رهبری این است که کشور باید در اقتصاد به درجهای از قوت برسد که دشمن درک کند تحریم اقتصادی دیگر یک سلاح از کار افتاده است؛ و مادامی که آنها حس کنند تحریم بر پیکر ملت ما اثر میکند آن را ادامه میدهند. لذا ما باید از طریق تکیه بر توان داخلی، دشمن را در استفاده از این سلاح ناامید کنیم.»
حدادعادل با اعتقاد به اینکه «تمرکز بر تولید نخستین راه قوی شدن اقتصاد است.» اذعان داشت: «تولید ابعاد مختلفی دارد؛ بخشی از آن بهرهگیری از هوش و دانش نسل جوانی است که قوت و بزرگی خود را با شرکتهای دانشبنیان، اختراعات و نوآوریها نشان داده و اینها کاملاً چشمانداز خوبی را برای آیندۀ ایران ترسیم میکند.»
کشور بیش از همیشه نیازمند همدلی و دوری از نزاعهای سیاسی است
رستم قاسمی مشاور عالی اقصادی فرمانده کل سپاه پاسداران در حساب تویتر خود نوشت: انتخاب شعار حکیمانه امسال توسط رهبری نشان میدهد که کشور بیش از همیشه نیازمند همدلی و دوری از نزاع های سیاسی و حزبی نگری برای تغییر ریل اقتصادی کشور به سمت تولید است. یقینا دولت جوان انقلابی موانع تولید را مرتفع و پشتیبان مردم خواهد بود که با انتخاب صحیح در سال۱۴۰۰ محقق میشود.
برنامه اجرایی مانیفست مقام معظم رهبری با عنوان «دولت مردم» تهیه شد
امیر حسین قاضی زاده هاشمی نایب رییس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مشهد در مجلس در حساب تویتر خود با اشاره به بیانات نوروز رهبر انقلاب در یک رشته توییت نوشت: “مدل اجرایی بیانیه گام دوم انقلاب را در اندیشکده بسامد طراحی کردیم؛ این مدل ٢٠ سال طول میکشد تا به تمدن با عظمت و جهانی ایرانی اسلامی برسیم.
برنامه اجرایی مانیفست مقام معظم رهبری بعد از ٤٠ سالگیِ انقلاب با عنوان «دولت مردم» تهیه شده تا بتوانیم انقلابسوم را رقم بزنیم.
در طرح «دولتِ مردم» برنامه اجرایی ۵ دولت در حال تنظیم است که برنامه اولین دولت با عنوان «دولت اعتماد» تدوین شده و به زودی در قالب کتاب منتشر خواهد شد.”
اندیشکده بسامد در صفحه اینستاگرامی خود در تعریف و اهداف خود نوشته است: “اندیشکده راهبردی بسامد گام دوم ، به دنبال بازطراحی سازوکارهای آینده نگرانه مدیریت دولت های گام دوم انقلاب است،این اندیشکده متشکل از جوانان نخبه آکادمیک و مدیران با تجربه اجرایی است،که با هدف حل مسائل جامعه در حوزه های حکمرانی،اقتصاد،انرژی،کشاورزی،علم و فناوری،اجتماعی،فرهنگی،آموزش و سلامت از مسیر برنامه ریزی،گفتمان سازی و کادرشازی تشکیل شده است.”
تلاش نمایندگان برای تثبیت ساعت رسمی کشور تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان
ابوالفضل ابوترابی از تلاش نمایندگان برای تثبیت ساعت رسمی کشور تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان به منظور جلوگیری از ایجاد بی نظمی و آشفتگی در زندگی مردم خبر داد و گفت: قانون تغییر ساعت رسمی کشور در سال ۱۳۸۶ بر اساس طرح فرانسوی ها در قرن هجدهم توسط مجلس هشتم تصویب شد.
عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها ادامه داد: در آن زمان فرانسوی ها با تغییر ساعت رسمی کشور شان قصد صرفه جویی در مصرف شمع و به حداقل رساندن کاهش اتلاف انرژی داشتند اما برخی از کشورهای اروپایی به واسطه مسائل اقتصادی معتقد بودند که زود خوابیدن و سرکار رفتن موجب صرف جویی در مصرف انرژی می شود.
وی افزود: اوایل قرن بیستم که بحث انرژی الکتریسیته به وسط آمد و تصمیم بر این شد با تغییر ساعت رسمی کشورها، کاهش ساعت فعالیت های اداری و استفاده کمتر از وسایل انرژی گرمایشی و سرمایشی این امر مهم را محقق کنند.
ابوترابی بیان کرد: اروپایی ها ۱۵ سال پیش طرح فرانسوی ها را به قانون تبدیل کردند که بر اساس آن در شش ماهه اول سال نیم ساعت ساعت ها به جلو کشیده شود و در شش ماه دوم در سر جای سابق خود بر می گردد.
وی عنوان کرد: مطالعات اروپایی ها نشان داد نه تنها اجرای قانون تغییر ساعت رسمی منجر به بهبود شاخص های اقتصادی آنها نشده بلکه تبعات فرهنگی،اجتماعی و فیزیولوژی شده به طوری که مردم با مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم می کنند.
عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها تصریح کرد: از طرف دیگر نافرمانی های مدنی باعث شد تا مردم به راحتی حاضر به تغییر ساعت های خود نکنند و با توجه به ارزش کم اقتصادی قانون مذکور در سال 2019 منسوخ شد.
وی ابراز کرد: دو سال است که دیگر قانون تغییر ساعت رسمی در اروپا اجرا نمی شود و بر اساس مطالعاتی که در کشورمان صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور باعث به هم خوردن سیستم بدن شده و تبعات روحی و روانی برای مردم به همراه دارد برای همین باید زمان مانند گذشته ثابت باشد.
آیت الله خامنه ای به مناسبت آغاز سال نو «پیام امید» دادند
حضرت آیتالله سید علی خامنهای، رهبر معظم انقلاب به سنت هر ساله با آغاز سال 1400 در پیامی با تبریک عید نوروز به هممیهنان بویژه خانوادههای معظم شهیدان و جانبازان و همه ملتهایی که نوروز را گرامی میدارند، و با ابراز امیدواری به کسب برکات مادی و معنوی از تقارن سال جدید با اعیاد شعبانیه و متبرک شدن سال ۱۴۰۰ به دو عید نیمهشعبان و جشن ولادت حضرت ولیعصر(عج)، سال جدید را سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۹۹ را آمیخته با حوادث گوناگون و بیسابقه بخصوص پدیده ناآشنای کرونا خواندند و افزودند: کرونا زندگی مردم از جمله کسبوکارها، محیطهای درسی، اجتماعات دینی، ورزش و سفرها را تحت تأثیر قرار داد و ضربه سختی به اشتغال در کشور زد.
ایشان، جان باختن دهها هزار تن از مردم عزیز در اثر کرونا را تلختر از همه حوادث ۹۹ دانستند و با طلب رحمت و مغفرت الهی برای جانباختگان، با خانوادههای داغدار آنان ابراز همدردی کردند.
حضرت آیتالله خامنهای سال ۱۴۰۰ را به علت در پیش بودن انتخابات و همچنین وجود زمینه مناسب برای شکوفایی جهش تولید، سالی حساس و مهم خواندند و افزودند: انتخابات خرداد ۱۴۰۰ و روی کارآمدن مدیریتهای جدید و احتمالاً تازهنفس و با انگیزههای قوی، امسال را سالی بسیار مهم، حساس و تأثیرگذار در آینده کشور کرده است. علاوه بر این، در سال ۹۹ جهش تولید حرکتی در کشور بهجود آورد که زمینه خوبی برای شکوفایی آن در سال جدید است.
بنابراین گزارش؛ سخنان رهبر معظم انقلاب در شماری از رسانه های خارجی بازتاب هایی داشت که برخی از آنها از این پیام به عنوان «پیام امید» یاد کردند. بازتاب سخنان رهبری به مناسبت آغاز سال نو در برخی از رسانه های خارجی را در زیر می خوانید:
خبرگزاری سانا:
خبرگزاری رسمی سوریه نوشت: امام خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی بیان کرد که ملت ایران قدرت خود را در مقابل دشمنان نشان داد.
ارتش همواره در تامین تجهیزات مورد نیاز خود پیشگام است/ امتیاز ارتش در جهش تولید ۹۰ است
دریادار حبیب الله سیاری در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد نقش ارتش در تحقق شعار سال جهش تولید گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در موضوع تولید اول در تامین نیازمند ها و تجهیزات مورد نیاز پیش قدم بوده است و امروز با افتخار عنوان می کنیم که ما در بحث تامین تجهیزات مورد نیاز همان گونه که امام راحل فرمودند، اقدام کردیم و به ویژه در سال گذشته و امسال که به تدبیر مقام معظم رهبری سال جهش تولید قرار گرفت.
معاون هماهنگ کننده ارتش تصریح کرد: اطمینان داشته باشید که اگر آمار و ارقام ارتش را ملاحظه کنید و آن را مقایسه کنید، می بینید که در این ۲ سال چه جهشی در بحث تامین تجهیزات مورد نیاز انجام شده است.
فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: در واقع این جهش تولید در طی 2 سال گذشته بسیار قابل ملاحظه است. اگر بخواهیم به ارتش امتیاز دهیم و اگر بالاترین نمره را 100 قرار دهیم، هیچ وقت 100 را به هیچ کس نمی توانیم بدهیم زیرا اگر امتیاز 100 را برای خودمان در نظر بگیریم، خود را در پایان خط می بینیم در حالی که این گونه نیست؛ ما بسنده به آن چیزی که تاکنون به دست آورده ایم، نمی کنیم و راه خود را ادامه می دهیم.
نظر شما