به گزارش خبرگزاری شبستان ، مسلمانان در کشورهای متعدد جهان پویش تحریم محصولات فرانسوی را که از سال گذشته در پاسخ به اهانت«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه به پیامبر اکرم(ص) و دین مبین اسلام آغاز شد، ادامه دارد.
در همین حال، دولت فرانسه نیز مسلمانان این کشور را در چارچوب سیاست های ضد اسلامی خود در تنگنا قرار داده است.
آخرین گام فرانسه برای در تنگنا قراردادن مسلمانان، تصمیم وزارت کشاورزی این کشور در ممنوعیت کشتار طیور به روش اسلامی(حلال) است که در نوامبر گذشته صادر شد و قرار است در ژوئیه 2021 میلادی اجرایی شود.
مسئولان سه مسجد بزرگ فرانسه پنجشنبه گذشته نسبت به این تصمیم اعتراض کردند و این تصمیم را خطرناک دانستند. این مسئولان اعلام کردند که قصد دارند تدابیری برای مقابله با این تصمیم اتخاذ کنند، زیرا یکی از مهمترین جنبه های اعتقادی – عبادی مسلمانان را هدف قرار داده است.
این مسئولان در بیانیه ای تاکید کردند: برای بازگرداندن این حق اساسی به همه تدابیر قانونی متوسل خواهند شد. به همین دلیل از وزیر کشاورزی و غذای فرانسه خواستند تا نشست با مسئولان مساجد را به سرعت بپذیرند.
باتوجه به افزایش تعداد مسلمانان که نزدیک به پنج تا شش میلیون نفر تخمین زده می شود، تجارت گوشت حلال در فرانسه درحال گسترش است. حجم اقتصاد گوشت حلال در فرانسه نزدیک به شش میلیارد یورو برآورد شده است و سالانه با عرت 7.5 درصد درحال رشد است. فرانسه یکی از کشورهای اروپایی است که بیشترین میزان مصرف گوشت حلال را دارد.
این تصمیم فرانسه باوجود تداوم پویش تحریم محصولات فرانسوی اتخاذ شده است. تحریم فرانسه به اقتصاد این کشور خسارت زده است و مقامات این کشور از هر راهی به دنبال تلافی کردن هستند.
در نیمه ژانویه 2021 میلادی، «ژرالد دارمانین»، وزیر کشور فرانسه دستور تعطیلی 9 نمازخانه و مسجد را صادر کرد.
وزیر فرانسه در توئیتر خود نوشت: از 18 مکان عبادی که به طور ویژه تحت نظارت قرار گرفته اند، 9 مورد به درخواست من تعطیل شده اند.
دارمانین در دوم دسامبر 2021 میلادی اعلام کرد:در چارچوب اقدامات گسترده ضد اسلامی 76 مسجد را هدف قرار گرفته است.
در همین حال، تصویب قانون «تقویت احترام به اصول جمهوری» جنجال گسترده ای را برانگیخت. این قانون دولت فرانسه طرح جنجال برانگیز «اصلاح موسسه های اسلامی» را به راه انداخت.
براساس آمار سازمان تجارت جهانی برای سال 2021 میلادی، صادرات فرانسه به کشورهای همکاری خلیج فارس در دوره تحریم به طور چشمگیری کاهش یافته است.
این صادرات در دولت قطر در طول سال 2020 میلادی به 1.73 میلیارد دلار کاهش یافته است. این درحالی است که صادرات قطر در سال 2019 میلادی به 4.29 میلیارد دلار رسیده بود. همچنین صادرات پاریس به عربستان از 3.43 میلیارد دلار در سال 2019 میلادی به 2.64 میلیارد دلار کاهش یافته است.
در امارات نیز واردات این کشور از محصولات فرانسه در سال 2020میلادی به 3.61 میلیارد دلار کاهش یافته است، درحالی که در سال 2019 میلادی، 3.64 میلیارد دلار بود. صادرات فرانسه به عمان در سال 2019 میلادی به 471 میلیون دلار رسیده بود، اما در سال 2020 میلادی به 294 میلیون دلار کاهش یافت.
نظر شما