به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، ۲۹ بهمن ماه زلزله ۵.۶ ریشتری شهر سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند. این زلزله منجر به مجروح شدن ۶۳ نفر شد و حدود دو هزار خانه را دچار خسارت کرد. اگرچه امدادرسانی از ساعات اولیه زلزله شروع شده اما مردم معتقدند در شهر کوهستانی سی سخت چادر برای اسکان زلزله زدگان مناسب نیست.
سیسَخت در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. این شهر در دامنه کوه ۴٬۴۱۹ متری دنا واقع شده و به همین دلیل هوای سردی دارد که چادرنشینی زلزله زدگان عملاً عذاب آور است. بر اساس آمارها بیش ۱۸۰۰ خانه در شهرستان دنا تخریب شده و نیازمند ساخت دوباره است.
پس از وقوع زلزله رئیس جمهور و هیات دولت از جمله معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور، رئیس دفتر ریاست جمهوری و دیگر مسئولان کشوری در تماس های مکرر پیگیر خدمات رسانی خوب به زلزله زدگان سی سخت بودند و در کمتر از یک هفته پس از وقوع زمین لرزه ۵.۶ ریشتری در شهرستان دنا؛ کلنگ بازسازی نخستین واحد مسکونی در مناطق زلزله زده دنا در سی سخت بر زمین زده شد و بازسازی خانه های تخریبی این شهر و روستاهای شهرستان آغاز شد.
علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حاشیه آیین کلنگ زنی این واحد مسکونی گفت: انتظار می رود مردم کار جداسازی مصالح را به نیروهای عملیاتی بنیاد مسکن واگذار کنند. بنیاد مسکن از صفر تا صد عملیات بازسازی واحدهای مسکونی در کنار مردم دنا می ماند.
تابش عنوان کرد: به خانه های صد در درصد تخریب شده در شهر ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت و ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و مناطق روستایی ۸۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت و ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت می شود. ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز به هر واحد ۱۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کنند. کمیته امداد و سایر نهادها نیز خدمات دیگری ارائه می دهند.
تابش با اشاره به تخریب ۱۲۰۰ واحد مسکونی در زمین لرزه اخیر گفت: ۶۰۰ واحد در سطح شهر و ۵۸۰ واحد نیز به صورت صدرصد در روستاهای شهرستان دنا تخریب شد. تعداد ۲۹۰۰ واحد مسکونی در شهستان دنا نیاز به تعمیر دارند که از این تعداد ۱۵۰۰واحد شهری و ۱۴۰۰ واحد روستایی است.
حسین کلانتری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد 18 روز پس از وقوع این زلزله با اذعان به مشکلات اسکان زلزله زدگان بر برنامه ریزی برای رفع این مشکل تاکید کرد و گفت: کانکسهایی به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) وارد استان شده و شهرک کانکسی برای اسکان موقت ایجاد شد.ساماندهی کمکها و عدالت در توزیع امکانات انجام شود، همه نیازمندیها از جمله چادر و امکانات اولیه تحویل خانوارهای آسیب دیده شده است. خانههای مردم باید زیباتر، محکمتر و مقاومتر از پیش ساخته شوند و خدمات رسانی و همدلی و انسجام در زلزله سی سخت در کشور بی نظیر بود.
بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه اقدامات دولت برای کمک به زلزله زدگان سی سخت در جلسه روز یکشنبه سوم اسفند 99 هیأت دولت به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی، وزرای راه و شهرسازی و کشور گزارشی از وضعیت زلزله زدگان استان های کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان و خدمات رسانی های انجام شده، به هیأت وزیران ارایه دادند.
رئیس جمهور در این جلسه ضمن اظهار تأسف از آسیب های وارده به زلزله زدگان و دستور تداوم خدمت رسانی به آسیب دیدگان، به دستگاه های مسئول دستور داد کوشش کنند تا تمام واحدهای ساختمانی آسیب دیده حداکثر تا پایان تیر ماه نوسازی، بازسازی و تعمیر شوند.
روحانی همچنین دستور تخصیص و تأمین منابع مالی لازم در این خصوص را به سازمان برنامه و بودجه کشور صادر کرد و در ادامه هیأت وزیران در ادامه، با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور برای اختصاص مبلغ ۱۷۲ میلیارد تومان به عنوان کمک بلاعوض و نیز مبلغ ۳۰۷ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به خانواده های آسیب دیده از زلزله در استان های کهگیلویه و بویراحمد (سی سخت و دنا) و اصفهان (سمیرم) موافقت کرد.
این در حالی است که در جلسه 24 اسفند 99 هیئت دولت نیز با تصویب هیئت وزیران، مبلغ یکصد میلیارد ریال اعتبار (30 هزار میلیارد ریال بهصورت هزینهای و 70 هزار میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی سرمایهای) بهمنظور تسویه تنخواه بابت تأمین هزینههای ضروری اولیه و بازسازی تأسیسات عمومی آسیبدیده ناشی از زلزله سیسخت در استان کهگیلویه و بویراحمد، به سازمان مدیریت و برنامهریزی این استان اختصاص یافت.
این گزارش می افزاید در آستانه آغاز سال 1400 نیز اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور برای رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان سی سخت و پیگیری مصوبات دولت به این شهرستان سفری داشت و در بدو ورود در فرودگاه یاسوج اعلام کرد: به مردم شهرستان دنا اعلام می کنم دولت برای یک لحظه افراد خسارت دیده در زلزله را تنها نمی گذارد و تاکامل شدن بازسازی مناطق اسیب دیده سی سخت در کنار آنان خواهد ماند. دولت بلافاصله بعد از زلزله سی سخت مصوبه ای داد که جزو موارد استثنایی است که تعداد واحدهای مسکونی خسارت دیده ، تخریبی، بازسازی و تعمیراتی را بررسی کرد .
وی ادامه داد: در مصوبه سوم اسفند ماه ۹۹ تصویب شد که دستگاه های اجرایی بر این اساس کار بازسازی را آغاز کنند. به مردم شهرستان دنا اعلام می کنم دولت در هر مرحله ای در کنار آنهاست و بررسی ها و بازدیدها به پیشرفت کار کمک خواهد کرد.
وی در ادامه بازدید خود از این مناطق در جمع مردم سی سخت گفت: هر اعتباری که برای بازسازی سی سخت از سوی مسئولان و استاندار کهگیلویه و بویراحمد درخواست شود بلافاصله در دولت تصویب و اعلام می شود. بازسازی یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده در شهر سی سخت برای دولتی که در یک سال بیش از ۸۰ هزار واحد مسکونی در سیل و زلزله را بازسازی کرده ، کار سختی نیست.
جهانگیری تاکید کرد: ممکن است عده ای بخواهند مردم را نسبت به بازسازی مایوس کنند اما با اطمینان به مردم می گوییم دغدغه تسهیلات و یا کمبود اعتبار نداشته باشند .
معاون اول رئیس جمهوری اطمینان داد که پس از انجام فرایند بازسازی، دولت اعتبار ویژه ای در اختیار شهرداری سی سخت قرار خواهد داد.
نظر شما