ایجاد متوسط سالانه ۵۵۵ هزار شغل از افتخارات دولت/ویژگی‌های رییس‌جمهور مطلوب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب

ایجاد متوسط سالانه ۵۵۵ هزار شغل از افتخارات این دولت است، راه شهید فخری‌زاده با قدرت ادامه دارد، همراهی دولت با زلزله زدگان سی سخت، ویژگی‌های رییس‌جمهور مطلوب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ایجاد متوسط سالانه ۵۵۵ هزار شغل از افتخارات این دولت است، راه شهید فخری‌زاده با قدرت ادامه دارد، همراهی دولت با زلزله زدگان سی سخت، ویژگی‌های رییس‌جمهور مطلوب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه دوم فروردین است.

ایجاد متوسط سالانه ۵۵۵ هزار شغل از افتخارات این دولت است

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در هشتادمین جلسه شورای عالی اشتغال و در دومین روز از سال ۱۴۰۰ که با حضور اعضا تشکیل شد، اظهار کرد: با استفاده از فناوری‌های نو و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین گسترش زیر ساخت‌های فضای مجازی و تقویت اقتصاد دیجیتال، امروز شاهد افزایش قابل توجه اشتغال جوانان و متخصصان در حوزه‌های مختلف از جمله در عرصه‌های خدمات IT، استارت آپ‌ها، بومگردی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین صنایع تولیدی هستیم.

رییس جمهوری توجه ویژه به اشتغال روستایی را از اولویت‌های این دولت برشمرد و افزود: در حوزه اشتغال روستایی و عشایری، در دولت‌های یازدهم و دوازدهم از اولویت‌های ایجاد شغل برای رونق کسب و کار و احیاء مشاغل سنتی در روستاها بوده است به طوری که امر توسعه اقتصاد و اشتغال روستایی برای اولین بار از پایان سال ۹۶ شروع شد و در سه سال اخیر ۱۹.۵ هزار میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد و با اجرای بیش از ۱۴۲ هزار طرح در مناطق روستایی، بیش از ۲۶۰ هزار اشتغال تاکنون ایجاد شده است.

روحانی در ادامه با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ به نام «تولید، پشتیبانی‌ها؛ مانع زدایی‌ها»  از سوی مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: دولت تمام تلاش خود را به‌کار خواهد بست با تسهیل بیشتر امور برای بخش خصوصی به ویژه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران زمینه ایجاد اشتغال پایدار بیشتر در کشور را ایجاد کند.

 

راه شهید فخری‌زاده با قدرت ادامه خواهد یافت/ دشمنان در پی نابودی ملت ایران و توقف پیشرفت های علمی کشور هستند

امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و حجت الاسلام و المسلمین سید ضیاء الدین آقاجانپور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع با حضور در منزل دانشمند شهید محسن فخری زاده با خانواده معظم این شهید بزرگوار دیدار و گفت‌وگو کردند.

امیر سرتیپ حاتمی در این دیدار با گرامیداشت نام و یاد شهید دانشمند هسته‌ای و دفاعی- محسن فخری زاده و همچنین شهدای والامقام انقلاب اسلامی گفت: پیشرفت و اقتدار امروز ایران اسلامی مرهون رشادت، جانفشانی و ایثارگری‌های شهدا و همچنین صبوری و ایستادگی خانواده معظم شهدا و در نهایت بصیرت و آگاهی ملت بزرگ ایران اسلامی در صحنه‌های مختلف است.

امیر سرتیپ حاتمی خاطرنشان ساخت: همانطور که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تأکیدفرمودند، راه شهید دکتر فخری زاده باقدرت ادامه خواهد یافت و پیگیری‌های جدی جهت تحقق کامل تلاش‌های های علمی و فنی این شهید برجسته در تمامی حوزه‌ها که بدان‌ها اشتغال داشته است دنبال می‌شود که در همین راستا رونمایی از واکسن ایرانی "فخرا" نمونه‌ای از این تلاش‌های نا تمام او بوده است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با بیان اینکه شهید دکتر محسن فخری زاده همواره آماده و مهیا برای نیل به فیض عظیم شهادت بود تصریح کرد: مجاهدان واقعی همچون سپهبد حاج قاسم سلیمانی، شهید محسن فخری زاده و شهید سپهبد صیاد شیرازی و ... همواره کسب توفیق شهادت فی سبیل ا؛ و فنای فی ا. را خالصانه از درگاه خداوند متعال مسئلت نموده اند و خداوند متعال نیز این پاداش الهی را به پاس تلاش مجاهدانه شان نصیب آنان کرده است.

 

همراهی دولت با زلزله زدگان سی سخت/پیگیری جهانگیری از انجام مصوبات دولت

۲۹ بهمن ماه زلزله ۵.۶ ریشتری شهر سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند. این زلزله منجر به مجروح شدن ۶۳ نفر شد و حدود دو هزار خانه را دچار خسارت کرد. اگرچه امدادرسانی از ساعات اولیه زلزله شروع شده اما مردم معتقدند در شهر کوهستانی سی سخت چادر برای اسکان زلزله زدگان مناسب نیست.

 

سی‌سَخت در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. این شهر در دامنه کوه ۴٬۴۱۹ متری دنا واقع شده و به همین دلیل هوای سردی دارد که چادرنشینی زلزله زدگان عملاً عذاب آور است. بر اساس آمارها بیش ۱۸۰۰ خانه در شهرستان دنا تخریب شده و نیازمند ساخت دوباره است.

 

پس از وقوع زلزله رئیس جمهور و هیات دولت از جمله معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور، رئیس دفتر ریاست جمهوری و دیگر مسئولان کشوری در تماس های مکرر پیگیر خدمات رسانی خوب به زلزله زدگان سی سخت بودند و در کمتر از یک هفته پس از وقوع زمین لرزه ۵.۶ ریشتری در شهرستان دنا؛ کلنگ بازسازی نخستین واحد مسکونی در مناطق زلزله زده دنا در سی سخت بر زمین زده شد و بازسازی خانه های تخریبی این شهر و روستاهای شهرستان آغاز شد.

علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حاشیه آیین کلنگ زنی این واحد مسکونی گفت: انتظار می رود مردم کار جداسازی مصالح را به نیروهای عملیاتی بنیاد مسکن واگذار کنند. بنیاد مسکن از صفر تا صد عملیات بازسازی واحدهای مسکونی در کنار مردم دنا می ماند.

 

تابش عنوان کرد: به خانه های صد در درصد تخریب شده  در شهر ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت و ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و مناطق روستایی ۸۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت و ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت می شود. ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز به هر واحد ۱۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کنند. کمیته امداد و سایر نهادها نیز خدمات دیگری ارائه می دهند.

 

تابش با اشاره به تخریب ۱۲۰۰ واحد مسکونی در زمین لرزه اخیر گفت: ۶۰۰ واحد در سطح شهر و ۵۸۰ واحد نیز به صورت صدرصد در روستاهای شهرستان دنا تخریب شد. تعداد ۲۹۰۰ واحد مسکونی در شهستان دنا نیاز به  تعمیر دارند که از این تعداد ۱۵۰۰واحد شهری و ۱۴۰۰ واحد روستایی است.

حسین کلانتری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد 18 روز پس از وقوع این زلزله با اذعان به مشکلات اسکان زلزله زدگان بر برنامه ریزی برای رفع این مشکل تاکید کرد و گفت: کانکس‌هایی به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) وارد استان شده و شهرک کانکسی برای اسکان موقت ایجاد شد.ساماندهی کمک‌ها و عدالت در توزیع امکانات انجام شود، همه نیازمندی‌ها از جمله چادر و امکانات اولیه تحویل خانوارهای آسیب دیده شده است. خانه‌های مردم باید زیباتر، محکم‌تر و مقاوم‌تر از پیش ساخته شوند و خدمات رسانی و همدلی و انسجام در زلزله سی سخت در کشور بی نظیر بود.

 

بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه اقدامات دولت برای کمک به زلزله زدگان سی سخت در جلسه روز یکشنبه سوم اسفند 99 هیأت دولت به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی، وزرای راه و شهرسازی و کشور گزارشی از وضعیت زلزله زدگان استان های کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان و خدمات رسانی های انجام شده، به هیأت وزیران ارایه دادند.

 

رئیس جمهور در این جلسه ضمن اظهار تأسف از آسیب های وارده به زلزله زدگان و دستور تداوم خدمت رسانی به آسیب دیدگان، به دستگاه های مسئول دستور داد کوشش کنند تا تمام واحدهای ساختمانی آسیب دیده حداکثر تا پایان تیر ماه نوسازی، بازسازی و تعمیر شوند.

روحانی همچنین دستور تخصیص و تأمین منابع مالی لازم در این خصوص را به سازمان برنامه و بودجه کشور صادر کرد و در ادامه هیأت وزیران در ادامه، با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور برای اختصاص مبلغ ۱۷۲ میلیارد تومان به عنوان کمک بلاعوض و نیز مبلغ ۳۰۷ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به خانواده های آسیب دیده از زلزله در استان های کهگیلویه و بویراحمد (سی سخت و دنا) و اصفهان (سمیرم) موافقت کرد.

 

این در حالی است که در جلسه 24 اسفند 99 هیئت دولت نیز با تصویب هیئت وزیران، مبلغ یکصد میلیارد ریال اعتبار (30 هزار میلیارد ریال به‌صورت هزینه‌ای و 70 هزار میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای) به‌منظور تسویه تنخواه بابت تأمین هزینه‌های ضروری اولیه و بازسازی تأسیسات عمومی آسیب‌دیده ناشی از زلزله سی‌سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد، به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان اختصاص یافت.

 

این گزارش می افزاید در آستانه آغاز سال 1400 نیز اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور برای رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان سی سخت و پیگیری مصوبات دولت به این شهرستان سفری داشت و در بدو ورود در فرودگاه یاسوج اعلام کرد: به مردم شهرستان‌ دنا اعلام‌ می کنم دولت‌ برای یک لحظه افراد خسارت دیده در زلزله را تنها نمی گذارد و تاکامل شدن ‌بازسازی مناطق اسیب دیده‌ سی سخت در کنار آنان خواهد ماند. دولت بلافاصله بعد از زلزله سی سخت مصوبه ای داد که جزو موارد استثنایی است که تعداد واحدهای مسکونی خسارت دیده ، تخریبی، بازسازی و تعمیراتی را بررسی کرد

 

ویژگی‌های رییس‌جمهوری مطلوب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به ملت شریف ایران، با تبیین وظایف اساسی دستگاه‌ها و مردم برای تحقق شعار سال و حمایت تولید و رفع موانع آن، سیاست اعلامی در قضیه برجام یعنی لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن قبل از بازگشت ایران به تعهدات برجامی را تخطی‌ناپذیر خواندند و در ادامه، انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۴۰۰ را در ابعاد داخلی و خارجی بسیار مهم برشمردند و با اشاره به نقشه و تلاش گسترده دشمنان برای ناامید کردن مردم از حضور در انتخابات تأکید کردند: ریاست جمهوری با اختیارات بسیار وسیع، مهمترین و موثرترین مدیریت کشور است و مردم برای ناامید کردن دشمن و نوسازی دستگاه‌ اجرایی، در انتخاب رئیس‌جمهور خصوصیاتی مانند مردمی بودن، کفایت، قدرت مدیریت، ایمان، عدالت‌خواهی، ضد فساد بودن، عملکرد انقلابی و جهادی، اعتقاد به توانمندی‌های داخلی، امیدواری به آینده و اعتقاد به جوانان را مورد توجه قرار دهند.

https://www.irna.ir/sd/7b3f43996ded6ae5077ca8b5f835e65e735a9509277b8354067905c5f543d3153de6150ade9637751bda9e04e057ee8a.jpg

اهم محورهای رهبر معظم انقلاب در  اولین روز نوروز 

اهمیت انتخابات از بعد داخلی و خارجی

* انتخابات ریاست جمهوری  از بُعد داخلی و  بُعد بین المللی بسیار مهم است.

* از جنبه داخلی انتخابات یک نوسازی در کشور است چرا که مردم وارد میدان و  کار می‌شوند.

* در دستگاه اجرایی کشور یک نوسازی به وجود می‌آید.

*  دستگاه اجرایی کارش خیلی سنگین است و انتخابات یک نفس جدیدی به دستگاه اجرایی خواهد داد.

* از نظر وجهه خارجی انتخابات و حضور و مشارکت مردم نشان دهنده اقتدار ملی است.

* امکانات دفاعی مهم است اما بیش از همه این‌ها مردم یک کشورند، ملت‌اند که اقتدار می‌دهند.

* حضور مردم موجب اقتدار کشور خواهد شد و انتخابات مظهر حضور مردم است.

 

بازدید دبیر ستاد حقوق بشر از زندان اوین در اولین روز سال جدید

علی باقری‌کنی، دبیر ستاد حقوق بشر ایران و معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه، در نخستین روز سال جدید از زندان اوین بازدید و با تعدادی از زندانیان گفت‌وگو کرد و در جریان دیدگاه‌ها و درخواست‌های آنها قرار گرفت.

وی با اشاره به بازدیدش از این زندان در توییتی در فضای مجازی نوشت: «با آرزوی سالی پر از خیر و برکت برای ایرانیان عزیز، روز اول سال هزار و چهارصد به دیدار از زندان اوین سپری شد؛

با تعداد زیادی از متهمان و محکومان صحبت کردم و دیدگاه‌ها و درخواست‌هایشان را شنیدم.»

دبیر ستاد حقوق بشر پیشتر در جریان بازدید از ندامتگاه زنان با بیان اینکه نخبگان جامعه، به ویژه حوزویان و دانشگاهیان، مسئولیتی بزرگ در قبال بازاجتماعی نمودن زندانیان دارند، تاکید کرده بود: تعامل با زندانی و شرایط نگهداری وی نباید بر اساس جرم او تنظیم شود؛ ملاک و معیار باید "بازگشت فرد به هنجارهای زندگی معمول جامعه" یا به عبارت دیگر باز اجتماعی شدن او باشد.

باقری کنی همچنین "هدف از آفرینش انسان را طی کردن مسیر تکامل دانسته" و تصریح کرد: هدف از مجازات حبس، محدود و محصور کردن فردی است که به دلایلی از مسیر تکامل منحرف شده و یا عاملی برای انحراف سایرین است تا آن شخص با دریافت کمک و راهنمایی لازم به مسیر درست بازگردد و هر زمان که این هدف به درستی محقق شود، زندانی باید به آغوش جامعه بازگردانده شود.

معاون بین‌الملل قوه قضائیه در بازدید از زندان تهران بزرگ نیز با اشاره به دو رسالت اصلی حکومت دینی یعنی اجرای عدالت و زمینه‌سازی برای تکامل و تعالی آحاد مردم، یادآور شد: شاخص "زندانبانی تراز" باید این باشد که خانواده زندانی غیر از دوری و فراق از فرد زندانی هیچ نگرانی و دغدغه‌ای درباره سلامت، آسایش، رفاه و نشاط وی در زندان نداشته باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر طی سال گذشته، از چهار ندامتگاه بازدید کرد که پس از بازدیدهای مفصل و گپ و گفت با متهمان، بسیاری از پرونده‌ها مورد رسیدگی و حل و فصل قرار گرفت.

 

 

 

 

کد خبر 1039838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha