عبیدالله رستمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان اظهار داشت: حوزه فرهنگ و هنر بیشترین ضررها و خسارتها را در شیوع کرونا داشت به همین دلیل نیاز بود به اهالی فرهنگ و هنر که بیشتر کسب و کار آنها تعطیل شده بود کمکهای بلاعوض و تسهیلات بانکی اعطا شود.
وی افزود: علاوه بر حمایت و کمک بلاعوض چهارمیلیارد و پنجاه میلیون تومانی به یکهزار و ۳۵۰ نفر از اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآنی، تسهیلات بانکی کم بهره با کارمزد چهار درصد به مبلغ ۳۱ میلیارد ریال پرداخت شد.
وی اضافه کرد: همچنین تسهیلات با کارمزد بانکی ۱۲ درصد از طریق سایت کارا جمعا به مبلغ ۹۸ میلیارد ریال به ۸۱۲ نفر دارای کسب و کارهای فرهنگی و هنری پرداخت شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اعلام کرد: کسب و کارهای فرهنگی و هنری که بیشترین خسارتها به آنها وارد شده شامل آموزشگاههای آزاد هنری حوزههای مختلف موسیقی، تجسمی، سینمایی و نمایش و کانونهای آگهی و تبلیغات، ناشران، چاپخانهها و گالریهای آزاد است.
رستمی یادآور شد: در این میان هنرمندان سنتی حوزه موسیقی کردستان و موسسات فرهنگی و هنری و قرآنی نیز دچار رکود شدهاند.
وی در خصوص نحوه کمک بلاعوض صندوق اعتباری هنر به اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و قرآنی استان گفت: صندوق اعتباری هنر برای نخستین بار برای همه اعضای صندوق کشور اقدام به صدور و ارسال «هنرکارت» با هدف هویت بخشی فرهنگی و هنری و همچنین متمرکز شدن کمکهای مالی و بیمهای و بیمه تکمیلی از طریق این کارت کرد.
وی اظهار داشت: آذرماه سال جاری مبلغ ۱۵ میلیون ریال به حساب هنر کارتها واریز و عیدانه سال جدید نیز به همین مبلغ به حساب اهالی فرهنگ، هنر ، رسانه و قرآنی واریز شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اضافه کرد: ما همه تلاشهای خویش را برای حمایت از هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه و فعالان قرآنی بکار بستیم در این میان وزارتخانه با استعلام از ادارات کل در خصوص خسارتهای وارده به نحو مقتضی به موضوع ورود کرد که حاصل این تلاشها بخشی از طریق هنرکارت انجام شد و بخشی نیز با اعطای تسهیلات بانکی کم بهره میسر شد.
وی یادآور شد: اگرچه شیوع ویروس کرونا و تحریمهای ظالمانه موجب کاهش فعالیتهای فرهنگی و هنری در سطح کشور و استان شد اما این ادارهکل با برنامهریزی و رعایت پروتکلهای بهداشتی اکثر برنامهها و جشنوارههای فرهنگی و هنری را در موعد مقرر و با استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برگزار و تقدیم مردم کردستان کرد.
رستمی افزود: امسال با و جود این شرایط سخت کرونایی برای اولین با جشنواره کسب و کارها و محصولات فرهنگی(خه لات) را با همکاری ادارات و سازمانهای مرتبط برگزار کرد و با توجه به اینکه کردستان دارای پتانسیلهای بسیار قوی و هنرمندان گمنام زیادی است این جشنواره برای سال آینده با کیفیت و گستردگی بیشتر برگزار میشود.
وی در خصوص گسترش و تقویت زیرساختهای حوزه فرهنگ و هنر گفت: ما امسال با وجود کاهش اعتبارات عمرانی توانستیم بزرگترین آمفی تئاتر روباز را در شهر کامیاران به همت و حمایت مدیران رده بالای استان از جمله استاندار و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی افتتاح و در آخرین روزهای سال نیز ساخت پلاتوی مناسب با شرایط شهرستان قروه را به تصویب و مرحله اجرایی برسانیم.
نظر شما