منصوره ملاالهی امروز در گفت و گو با خبرنگار شبستان در زاهدان اظهار کرد: عملیات تعیین حریم باغ نیل جلگه چاههاشم شهرستان دلگان که از ۲۹ بهمن ماه سال گذشته با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیون ریال و با مجوز پژوهشگاه باستانشناسی کشور به سرپرستی مرتضی گرگی آغاز شده بود، پایان یافت.
وی گفت: دخل و تصرفهای اخیر در پیرامون این محوطه از جمله حفر و لایروبی قناتها و همچنین ایجاد معبرهای جدید باعث صدمه و تخریب به آثار تحتالارضی در محدوده عرصه و حرایم اثر شده و این موضوع ضرورت تعیین عرصه و پیشنهاد حرایم را برای اعمال ضوابط قانونی به منظور جلوگیری از تخریبهای بیشتر ایجاب کرده است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان افزود: محوطه باستانی باغ نیل، یکی از محوطههای مهم عصر مفرغ جلگه چاههاشم شهرستان دلگان است و طبق بررسیهای باستانشناختی این محوطه مربوط به دوره مفرغ میانه است.
ملاالهی خاطر نشان کرد: طی بررسیهای اخیر باستانشناسی در منطقه که با شناسایی بخشهای مرتبط با فعالیتهای صنعتی و همچنین گورستان همراه بوده، وسعت محوطه افزایش چشم گیری نسبت به ارزیابی اولیه آن پیدا کرده است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان افزود: این اثر در سال ۱۳۹۷ با شماره ۳۲۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما