جشنواره های غذایی باید به سمت غذاهای سنتی و بومی حرکت کند

کاظمی با اشاره به برگزاری جشنواره « خش خورانه» گفت: مهم ترین دستاورد این مسابقه تحکیم روابط بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد درباره برنامه «خش خورانه» که سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد با حضور زوج های یزدی به صورت مجازی از شبکه استانی در حال پخش است، گفت:  اصلی ترین دستاورد برگزاری جشنواره های مختلف از سوی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی از جمله برنامه "خش خورانه"، جلب مشارکت مردم و تحکیم روابط به ویژه در شرایطی که زوج ها با همکاری یکدیگر در این برنامه شرکت می کنند، است.

 

اعظم کاظمی گفت: محال است حرف از آشپزی به میان بیاید و حرفی از کدبانوهای یزدی نرسد. بانوانی که در مطبخ یا به اصطلاح یزدی ها مدبخ های تاریک، با  دیوارهای سیاه ناشی از سوختن هیزم برای پختن غذا و نان، مزه های دلنشینی خلق می کردند.

آشپزی در حالی که یک هنر محسوب می شود، شور و نشاط خاصی با خود به همراه دارد. زنان خانه با ایستادن پای اجاق گاز و ترکیب انواع مواد غذایی، چاشنی عشق را به غذا اضافه کرده و بنیان خانواده را با نشستن سر سفره های گلدار با بشقاب های سفالی فیروزه ای گرم تر می کنند.

 

وی ادامه داد: حالا سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد وارد عمل شده تا هنر کدبانوهای یزدی البته در کنار همسرانشان را به در قالب جشنواره « خش خورانه» به نمایش بگذارد .

 

وی بیان کرد:  این نوع برنامه ها شور و نشاط خاصی را در خانواده ها ایجاد می کند.افزایش شور و نشاط اجتماعی را نیز می توان از جمله اهداف و البته مزایای برگزاری این جشنواره ها برشمرد. این برنامه در کنار ایجاد رقابت د ر بین شرکت کنندگان، در بین بینندگان نیز شور و نشاط ایجاد می کند.

کاظمی به نقش این گونه جشنواره ها  در احیای غذاهای سنتی یزدی ها اشاره کرد و افزود: ابتدا باید گفت که این جشنواره ها باید به سمت غذاهای سنتی و بومی حرکت کند. سبک تغذیه مردم استان به سمتی رفته است که سلامت آنها را نشانه گرفته در حالی که اگر به سنت های دیرینه بازگردیم، زندگی سالم تر و غذاهای خوشمزه تری را تجربه خواهیم کرد.

 

مدیر کل بانوان و خانواده استانداری یزد اظهار کرد:  بانوان یزدی از گذشته  به دستپخت خوشمزه و غذاهای جا افتاده اشان در دیگ های سنگی مشهورند. آنها در گذشته با بالا آمدن آفتاب دیگ خود را به اصطلاح معروف بار می گذاشتند و غذای اهل خانه را سر ظهر آماده می کردند. البته با شاغل شدن بخشی از بانوان در جامعه فعلی، این فرهنگ کمرنگ تر شده اما در بین نسل های قبل، همچنان زنده است.

کد خبر 1040966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha