نمایشگاه آنلاین هنری می تواند مکمل خوبی برای نمایش فیزیکی آثار باشد

یک هنرمند با بیان اینکه نمایشگاه آنلاین نمی تواند جایگزین نمایشگاه فیزیکی شود، گفت: آثار تجسمی باید رو به روی مخاطب قرار بگیرد تا مخاطب از نزدیک با آثار تماس برقرار کند و حس درونی آن هارا درک کند، اما می توان به نمایشگاه آنلاین به چشم مکمل نگاه کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در یکسال گذشته شیوع پاندمی کرونا باعث تعطیلی بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری شد، در همین زمان با کم و زیاد شدن محدودیت های دوران کرونا برخی از گالری ها با رعایت پروتکل های بهداشتی نمایشگاه های برگزار کردند ، تعدادی از نگارخانه های مطرح نیز به نمایشگاه های آنلاین روی آوردند و همین باعث ارایه گونه جدیدی از نمایش آثار هنری شد که با استقبال مخاطبان نیز روبرو شد، تا پیش از شیوع کرونا کمتر گالری بود که آثار هنرمندان را به شکل آنلاین در معرض دید علاقمندان قرار می داد اما کرونا و محدودیت های ان فرصتی پیش روی هنرمندان و مخاطبان و گالری داران قرار داد اما این شیوه ارایه آثار هنری  اگرچه مطلوب  است اما با نمایشگاه عینی تفاوت هایی نیز دارد درباره برگزاری آنلاین نمایشگاه ها و شیوه جدید ارایه آثار هنری در دوران شیوع کرونا با «شمس الدین غازی»، هنرمند نقاش و مجسمه ساز به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:   

 

در یکسال اخیر پاندومی کرونا باعث تعطیلی اغلب رویدادهای فرهنگی و هنری  شد،  گالری ها یا تعطیل شدند و یا به برگزاری نمایشگاه های مجازی اکتفا کردند . ایا وضعیت ادامه دار کرونا باعث  رواج نوع دیگری از عرضه اثار هنری شده است؟ 
البته تعدادی از نمایشگاه ها با حفظ پروتکل های بهداشتی برگزارشده اند.ولی رواج نوعی دیگر از عرضه آثارهنری شکل گرفته که قبل از کرونا به اندازه ی کافی در بین جامعه هنری جا نیفتاده بود.

 

در یکسال اخیر عملا نمایشگاه حضوری برپا نشد و اغلب نمایشگاه هایش به صورت مجازی برگزار شد؟ بازدید از این نمایشگاه ها  و وضعیت فروش آثار چگونه بود؟
بله به نظر من،مردم و مخاطب آثار هنری به خاطر محدودیت ها و ماندن در خانه با تمرکز بیشتری ،نمایشگاه های آنلاین را پیگیری می کنند و فروش نیز نسبت به سال های گذشته تمرکز بیشتری پیدا کرده است. 


آیا برگزاری مجازی نمایشگاه هنری می تواند در دراز مدت  جایگزین نمایشگاه های حضوری شود؟ نمی تواند جایگزین شود،زیرا آثار هنرهای تجسمی باید رو به روی مخاطب قرار بگیرد و مخاطب نیز باید از نزدیک با آثار تماس برقرار کند تا حس درونی آنهارا درک کند.اما نمایشگاه و فروش آنلاین می تواند مکمل خوبی در کنار نمایش واقعی باشد.


لذت نمایشگاه مجازی هیچ وقت نمی تواند برای مخاطب مانند  دیدن اثر واقعی باشد،  اگر کرونا همچنان مهمان و همراه ما باشد راهکار جایگزین چیست؟ 
نمایشگاه های آنلاین می تواند خود را بروز کنند همان طوری که بعضی از موزه های بزرگ جهان این کار را کردند و امکان گردش سه بعدی به مخاطب خود بدهند.


  
آیا به لحاظ تکنولوژی زیرساخت های برگزاری نمایشگاه مجازی برای مخاطبان علاقمند به اثار هنری  فراهم است؟ 
به لحاظ تکنولوژی زیر ساختارها فراهم است ولی گالری ها و موزه هادر ایران باید با عزمی جزم و تفکری بیشتر به این سو حرکت کنند تا بتوانند مانند قبل با مخاطبان در ارتباط باشند.

کد خبر 1041504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha