تجربه متفاوت روز طبیعت باهمنشینی خانوادگی

روز طبیعت امسال و ضرورت در خانه ماندن تجربه متفاوتی را با همنشینی خانوادگی رفم می زند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، روز طبیعت که در دهه های پیش فرصتی برای حضور در طبیعت و ایجاد شور و حال خانوادگی و با گستردگی انجام می شد، سال گذشته و امسال به دلیل شرایط سخت کرونا مثل گذشته نیست و با در خانه ماندن به قطع زنجیره این بیماری کمک خواهد شد.

 

در خانه ماندن در روز طبیعت به معنای سکوت و نبود نشاط و شادمانی بلکه حال و هوای گذشته را با تجربه ای دیگر مثل همنشینی با خانواده را برای ما خواهد داشت.

کفتگو با همدیگر، برنامه ریزی برای آینده، انجام بازی های فکری و تماشای فیلم های جذاب، فرصت های طلایی هستند که با خلاقیت افراد ایجاد می شوند.

 

متناسب با نوع اعمال محدودیت ها نوع استفاده مردم از طبیعت و سپری کردن این روزها متفاوت شده اما باید شرایط زندگی را صمیمی کنیم چرا که سرانه گفتگو در هر خانواده ایرانی ۲۰ دقیقه هست و این موضوع به سلامت اجتماعی و روحی افراد صدمه می زند.

 

فرار از خانه، دعوا، طلاق و اختلافات خانوادگی ریشه در نبود فضای گفتگویی بین اعضا خانواده ها است.

 

اگر چنین شرایطی در بین اعضا خانواده توسعه و ترویج پیدا کند شاهد کاهش بسیاری از ناهنجاری ها و اختلافات خواهیم بود.

 

*گفتگو در خانواده یک ضرورت برای جامعه

 

روانشناس خانواده، با اشاره به ضرورت های زندگی مشترک گفت: گفتگو در بین اعضای خانواده یکی از این  الزامات است.

 

«علیرضا معماریان» با بیان اینکه این موضوع یک ضرورت مهم به شمار می رود و باید افراد مهارت و آموزش های لازم را فراگیرند، افزود: برخی بحث و جدال را گفتگو می پندارند در حالی که در صحبت با همدیگر باید آرامش حفظ شود.

وی ادامه داد: درک روحیات و شخصیت فرد مهم است و نباید فرصت ابراز وجود و بیان دغدغه ها را از افراد خانواده گرفت.

این روانشناس مثبت گرا خاطرنشان کرد: جامعه به فراگیری مهارت هایی مثل گفتگو و شرایط آن نیاز دارد اما این نیاز و توجهات آن مغفول مانده است.

 

*اثر نوع ارتباط زن و مرد بر فرزندان

 

استاد دانشگاه و مشاور خانواده، به جنبه اثر پذیری فرزندان از رفتار خانواده ها اشاره کرد گفت: نحوه ارتباط و گفتگو و شنود پدر و مادر بر ارتباط فرزندان با همدیگر و اهالی خانواده اثر می گذارد.

 

«احمد پدرام» با بیان اینکه برخی در گفتگوی خانوادگی با همدیگر حرف می زنند اما کسی شنیدار صحبت دیگری نیست خاطرنشان کرد: مهمترین اصل در این خصوص، شنیدن درد و دل و دغدغه های دیگران است و نباید این فضا و اصل مهم سخت شود.

 

وی یادآورشد: برای رفع اختلافات خانوادگی نیاز به آموزش مهارت هایی مثل گفتگو در خانواده هستیم و نباید این موضوع به حاشیه برود که بر نحوه تربیت نیز اثر می گذارد.

روانشناس خانواده با بیان اینکه پدر و مادر همدیگر را تخریب نکنند، تصریح کرد: چنین روحیه ای بر رفتار کودکان اثر می گذارد و خودبینی و روحیه تخریب گری نهادینه می شود.

 

با وجود اینکه چنین موضوعی ضرورت دارد در بیش از یکسال گذشته به دلیل قرنطینه خانگی این موضوع تشدید شده و بابد مهارت در کنار همدیگر بودن را بیشتر بیاموزیم.

 

*ضرورت ارتقای مهارت های زندگی

 

ماموریت چنبن اقدامی بر عهده کدام سازمان هست و تا چه حدی به آن پرداخته شده استکمترین توجه به حوزه های اجتماعی صورت گرفته اما نهادهای اجتماعی باید نقش خود را بیش از گذشته فعال کنند.و مسوولان امر در بهزیستی به این مقوله توجه دارند که باید موضوع آموزش مهارت های زندگی و اجتماعی مورد توجه باشد اما تحقق این امر برای یک سازمان شدنی نیست.

 

آموزش و پرورش، رسانه ها، تشکل های مردمی و نهادهای عمومی مثل مساجد و شخصیت های متخصص مثل روانشناسان به این امر بپردازند که نتایج موفقیت آمیزی حتما خواهد داشت.

کد خبر 1042103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha