نقش کانون های مساجد در ایجاد نشاط اجتماعی

نشاط اجتماعی به عنوان یکی از پایه های اساسی در ایجاد انگیزه و امیدواری بین مردم از اهمیت خاصی برخوردار است که نهادهای مختلفی از جمله کانون های فرهنگی و هنری مساجد در این حوزه نقش مهمی دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، نشاط و شادابی یکی از مولفه های اساسی برای هر جامعه است که اگر این ظرفیت مورد بی توجهی قرارگیرد دستاوردهای بدی مثل ناامیدی و بی انگیزگی را ترویج می دهد و مردم برای زندگی روزمره خود نیروی گرما بخشی ندارند.

 

نشاط اجتماعی به عنوان یکی از پایه های اساسی در ایجاد انگیزه و امیدواری بین مردم از اهمیت خاصی برخوردار است که نهادهای مختلفی از جمله کانون های فرهنگی و هنری مساجد در این حوزه نقش مهمی دارند که تدوین چگونگی این برنامه ها از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

تامین نشاط اجتماعی با یک مدل کامل و جامع در یک منطقه و کل کشور ایجاد می شود که در این میان متناسب با نوع نیاز و فرهنگ هر بخش ارائه برنامه ها متفاوت است.

 

ورزش، اخبار امید دهنده، فعالیت های دینی و مذهبی، فعالیت های هنری و تمیزی و سرسبزی هر منطقه به تحقق این امر کمک می کند که فصل مشترکی برای تمام مناطق کشور است و با توجه به گستردگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد بخش زیادی از این برنامه ها را می توان گسترش داد.

 

ایام ماه شعبان و فرارسیدن ماه مبارک رمضان با جنبه های معنوی آن در ایجاد شور و نشاط اجتماعی نقش آفرین خواهند بود که در این میان کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید با برنامه ریزی و متناسب با توان وظرفیت خود فعالیت هایی را مهندسی و اجرا کنند.

 

شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا نیازمندی تغییر رویکرد در توسعه فعالیت های فرهنگی و اجرای آن را همواره تذکر می دهد که در این حوزه باید مدیران مسئول کانون های مساجد با بهره گیری از نظرات جوانان و نوجوانان فعالیت های جدیدی را عرضه کنند.

 

*زیست بوم بچه های مسجد نسخه ای برای دوران کرونا

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد اصفهان گفت: ایجاد زیست بوم مجازی بچه های مسجد که پیش از شیوع ویروس کرونا پیش بینی و مرحله اول آن اجرا شد، برای این دوران بسیار کارگشا بود.

 

حجت الاسلام «محمدرضا نیستانی» افزود: برگزاری مسابقات کتابخوانی، اطلاع رسانی فعالیت های کانون ها بر بستر وب سایت بچه های مسجد و ثبت گزارش فعالیت ها بر بستر فضای مجازی انجام شده که امسال نیز با عنوان دومین سال فهما اجرا خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه کانون های مساجد بر بستر فضای مجازی و حقیقی فعالیت های خود را اجرا می کنند، تصریح کرد: تجمع جمعیتی در فعالیت ها نیست و بسیاری از اقدامات متناسب با شرایط کرونا ایجاد شده که بر نشاط و شادابی مردم اثر می گذارد.

*ماه مبارک رمضان فرصتی برای ایجاد نشاط اجتماعی

 

مسئول تشکل های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: ماه مبارک رمضان به لحاظ فرصت های معنوی و اعمال خاص آن فرصتی برای ایجاد نشاط اجتماعی است که باید فعالان فرهنگی و تشکل های مذهبی از آن برای امیدآفرینی استفاده کنند.

 

حجت الاسلام «حسن بابایی» ادامه داد: از اعیاد ماه رجب و شعبان و همزمانی با تحویل سال و ایام نوروزاستفاده خوبی برای ایجاد نشاط صورت گرفته اما در ماه مبارک رمضان نیز این فرصت وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه نشاط اجتماعی برای افزایش مشارکت عمومی در انتخابات نقش دارد، خاطرنشان کرد: این موضوع یک اصل مهم است و باید مسئولان نیز با ارائه خدمات مطلوب در این حوزه نقش خود را ایفا کنند.

*توجه به نقش مساجد در امیدآفرینی و توسعه فرهنگی

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان نیز در این میان توجه به نقش مساجد به امیدآفرینی را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: این مراکز نقش کارآمدی در امیدآفرینی و توسعه فرهنگی دارند.

 

حجت الاسلام «رمضانعلی معتمدی» با تاکید بر توجه به پیوست فرهنگی در فعالیت ها، خاطرنشان کرد: کانون های مساجد هم افزایی خوبی در محله های مختلف و ایجاد پیوست فرهنگی ایجاد می کنند که نباید نقش آن ها کم رنگ شود.

کد خبر 1042442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha