به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان،نامگذاری سالهای مختلف که از اول فروردین ۷۸ آغاز شد. رویکردی که تاکنون ادامه یافته و هر ساله نام مشخصی به عنوان شعار سال از سوی مقام معظم رهبری مطرح و دنبال می شود حضرت آقا درباره اهداف طرح شعار سال، فرمودند: بعضیها میگویند «شما شعار سال معیّن میکنید، فایدهای ندارد؛ عمل که نمیکنند، چرا بیخودی شعار سال معیّن میکنید؟»؛ بنده قبول ندارم این حرف را. شعار سال با دو منظور مطرح میشود: یکی جهت دادن به سیاستهای اجرائی و عملکرد مسئولین دولتی و مسئولین حکومتی است، یکی توجه افکار عمومی است؛ یعنی افکار عمومی توجّه پیدا کنند به اینکه چه مسئلهای امروز برای کشور مهم است؛ امروز برای کشور مسئلهی کالای ایرانی یک مسئلهی مهمّی است. دولتیها هم البتّه ممکن است در سالهای مختلف، بعضیهایشان این شعارهایی را که ما هر سال معیّن میکنیم قبول نداشته باشند، امّا آنهایی که قبول دارند تلاش می کنند، عمل می کنند، به قدر توان خودشان کار می کنند؛ البتّه اگر کار، بهتر و جامعتر انجام بگیرد، نتایج بیشتری به دست میآید. بنابراین، اینجور نیست که این شعارها بیفایده باشد؛ نخیر، شعارها اتّفاقاً بافایده است، بر همین اساس دستگاه ها و نهادهای مختلف هم به تناسب وظایف خود در راستای تحقق این شعارها برنامه هایی را اتخاذ می کنند که ستاد اقامه نماز کشور هم از جمله این نهادها می باشد،لذا در این خصوص با دکتر «سید احمد زرهانی» قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفتگویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.
ضرورت نامگذاری امسال تحت عنوان سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی از سوی مقام معظم رهبری چیست؟
عمود خیمه اقتصاد، برنامه ریزی برای رشد تولید و خودکفایی است، یکی از ارکان مهم راهبرد ایران قوی، شکوفایی و جهش تولید است. لازمه تحقق این کار رفع موانع و پشتیبانی از افسران جبهه تولید است.
علت تکرار گزاره تولید در شعار سال ۱۴۰۰ چیست؟
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با نگاه راهبردی به آسیبشناسی اقتصاد ملی میپردازند و کاستی ها را رصد می کنند. استمرار تمرکز حضرت آقا بر تولید، نشانگر ضرورت تقویت اقتصاد مقاومتی و نفی و بی اثر کردن تحریم ها است.
ستاد اقامه نماز برای تحقق شعار امسال چه برنامه هایی را پیش بینی کرده است؟
ستاد اقامه نماز به منزله یک دستگاه فرهنگی و غیر اقتصادی میتواند با روشنگری و فرهنگ سازی نقشآفرین باشد و طبعا مدرسان و مبلغان ستاد، ترویج رهنمودهای رهبری عزیزمان را در اولویت قرار می دهند.
اولویت برنامه های ستاد در این زمینه شامل چه برنامه هایی می شود؟
هم حجت الاسلام و المسلمین قرائتی و هم سایر استادان معارف نماز، مهدویت و تفسیر قرآن در رویارویی با افکار عمومی و جلسات، رسالت روشنگری و فرهنگ سازی را ایفا می کنند.
رهبری سال رهبری سال گذشته را سال جهش تولید نامیده بودند ستاد اقامه نماز تا چه اندازه در تحقق این شعار موفق بودند و به آن جامه عمل پوشاندند؟
ستاد اقامه نماز نقش فرهنگی، ارشادی و آموزشی دارد و به طور طبیعی در جهت فرهنگ سازی و معرفی اندیشه های ولی امر مسلمین در ابعاد فرهنگی اجتماعی و اقتصادی همت می گمارد.
بحران کرونا چه موانع و مشکلاتی را در این زمینه ایجاد کرده است؟
این بیماری که دامنگیری گسترده ای در جهان دارد بر اقتصاد و فرهنگ کشور های دنیا اثر گذاشته است. عبور از این گردنه مستلزم برنامه ریزی و رعایت موازین به کمک دولت و مردم است. پدیده هایی مثل تحریم و کرونا، مزاحمت هایی را د ر اقتصاد ایجاد می کنند ولی قدرت علمی و فکری ملت ایران از غناء کافی برای درهم شکستن و عبور از این موانع برخوردار است.
در نظام امت، امامت و مردم سالاری دینی کلیدواژه موفقیت همان استقامت، صبر و حرکت است، هم در جریان پیروزی انقلاب اسلامی هم در دفاع مقدس و هم در حرکت علمی و خلق فناوری های نوین ما شاهد این درخشش بوده ایم، پدیده هایی مثل کرونا، تحریم، کاغذ بازی و زد و بندهای اداری موانعی را بر سر راه تولید ایجاد میکنند ولی ظرفیتهای انقلابی و جهادی ملت ایران و رهبری حکیمانه امام المسلمین باذن الله توان رفع و دفع این موانع را دارند.
تکیه حضرت آقا بر نیروهای جوان، خلاق و نوآور پشتوانهای برای دستیابی به افق های روشن در فرهنگ و اقتصاد است ،آمریکای جهانخوار بازیگری ورزیده است که در عین حال رو به سوی فرسودگی و ناکارآمدی در صحنه بینالمللی دارد و قصدی جز براندازی در سر نمیپروراند.
گول این شیطان با تجربه و در حال انقراض را نباید خورد، بلکه باید کمک کرد تا مرکز ثقل اقتصاد جهانی از غرب به شرق منتقل شود و با محوریت ایران، روسیه، چین و هند نظام اقتصادی نوظهوری ایجاد گردد تا کمر سلطه جهانی و سلطه غرب خم شود.
ترویج اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری حلقهی زنجیره ای است،اقتصاد جهانی در آستانه تولدی دیگر است و تفاهم نامه ایران و چین لرزه بر اندام شیطان بزرگ افکنده است.
نظر شما