به گزارش خبرگزاری شبستان از انزلی، « ارسلان زارع» امروز(چهارشنبه، ۱۸ فروردین) در آیین رونمایی از شناور دروگر سنبل آبی ذر انزلی، اظهار داشت: گیاه مهاجم سنبل آبی مشکل خاص محدوده انزلی نیست و شهرستانهای صومعه سرا، لنگرود و غیره نیز با ان درگیر هستند. این گیاه به عنوان یک تهدید برای تالاب ها و پهنه های آبی استان به شمار می رود و آزمایش ها نشان داده که این شناور کارایی لازم برای جمع آوری سنبل آبی را دارد.
استاندار گیلان منابع طبیعی و محیط زیست را از ارکان توسعه استان گیلان دانست و افزود: تالاب بینالمللی انزلی میراث بزرگ ما و از جمله تالاب های مهم در استان و کشور است.
وی ادامه داد: بدیهی است برای حفاظت از این میراث گرانبها باید بر اساس برنامه ریزی اصولی و کارشناسی در ابعاد گوناگون اقدام کرد.
زارع تصریح کرد: در سالهای اخیر عوامل و مشکلاتی موجب آسیب رساندن به این تالاب بینالمللی شده است از جمله گیاه مهاجم سنبل آبی که اثر تخریبی این گیاه و رشد تصاعدی آن در سالهای گذشته آسیب جبران ناپذیری بر تالاب انزلی وارد کرده است. از سوی دیگر رسوب به عنوان یک آسیب دیگر بخش مهمی از تالاب را در بر گرفته است.
وی خاطرنشان ساخت: بدیهی است اقدامات مقابلهای گوناگونی در ابعاد مختلف باید برای حفاظت از این تالاب انجام شود لذا بر اساس برنامهریزی و کار کارشناسی که توسط کارشناسان به ویژه اداره کل حفاظت محیط زیست استان صورت گرفت مقرر شد برای محافظت از محیط زیست و تالاب انزلی اقدامات جدی صورت گیرد.
زارع اظهار داشت: به همین جهت ضمن اقداماتی که از وظایف اداره محیط زیست تعریف شده مقابله برای پیشگیری از رشد بیشتر این گیاه مهاجم و جمع آوری گیاه مهاجم سنبل آبی در دستور کار قرار گرفت و یکی از بهترین روشها استفاده از ماشین دروگر سنبل آبی است.
وی گفت: نمونه خارجی آن پنج سال پیش وارد کشور شد اما به جهت تحریم ها و جنگ اقتصادی و مشکلاتی که از بابت تامین قطعات این ماشین وجود داشت و نمونه دیگری از آن به ما داده نشده بود و ارزآوری زیادی که برای دولت در داشت، برآن شدیم از توان شرکت های داخلی و دانشبنیان و خلاقیت جوانان داخلی و بومی استان برای ساخت این شناور بهره بگیریم.
زارع تصریح کرد: جهت ساخت این شناور برای تامین اعتبار پیگیری های لازم انجام شد و به همین خاطر صنایع دریایی شهید تمجیدی عهده دار انجام این کار شد.
وی تاکید کرد: مایه مباهات و افتخار است که در کوتاه ترین زمان ممکن با خلاقیت و ابتکار به گونه ای که ضمن صرفه جویی قابل توجه در ارز بری این مجموعه توانستیم این دستگاه را در داخل در استان و گیلان تولید کنیم به طوری که قیمت تمام شده آن ۴۰ درصد مشابه خارجی است. علاوه بر این که توان بهتری نسبت به مشابه خارجی دارد و در عمق کمتر میتواند این گیاه را جمعآوری کند ضمن اینکه بار دیگر قدرت خلاقیت و ابتکار و توان نیروی داخلی و جوانان بومی را به اثبات رساند.
نظر شما