ایران به جرگه کشورهای سازنده شناورهای دروگر پیوست

رستگاری گفت: با تولید شناور دروگر سنبل آبی ایران به جرگه کشورهای سازنده شناورهای دروگر پیوست و این توان امروز در کشورما بومی شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از انزلی، «امیر رستگاری» امروز(چهارشنبه، ۱۸ فروردین) در حاشیه رونمایی از شناور دروگر سنبل آبی در جمع خبرنگاران گفت: امروز توانستیم با استفاده از دانش و توان بومی، اولین شناور دروگر بومی ساخت مجموعه صنایع دریایی شهید تمجیدی و صنایع دریایی وزارت دفاع را رسما مورد بهره برداری قرار دهیم.

 

رییس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع اضافه کرد: ساخت این شناور شش ماه و حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت کار برده و برای آن هزار و ۵۰۰ فعالیت اجرایی تعریف شده است. 

 

وی تصریح کرد: از نکات قابل ذکر برای ساخت و طراحی این شناور می توان به صرفه‌جویی ارزی حدود ۶۰ درصدی نسبت به نمونه خارجی آن اشاره کرد. 

 

رستگاری یادآوری کرد: تمامی قطعات و المان های اصلی نظیر سامانه رانش، سامانه انتقال و کانوایر، قدرت سیستم های کنترلی داخلی و بومی بوده و حدود پنج شرکت دانش بنیان با مجموعه صنایع دفاع برای ساخت این شناور  همکاری کردند.

 

وی افزود: این شناور به لحاظ قدرت کاری حدود دو برابر مشابه خارجی قدرت دارد و می‌تواند با راندمان بهتری نسبت به نمونه خارجی خود فعالیت کند. ما آمادگی داریم در سایزها و مقیاس های بالاتر و بزرگتر نمونه های دیگری از ابن شناور را بسازیم تا بتواند با توجه به رشد تصاعدی که سنبل آبی در تالاب انزلی دارد به مقابله با این گیاه بپردازیم.

 

رستگاری ابراز امیدواری کرد: با تامین اعتباری که در دستور کار سازمان صنایع دریایی دارد نمونه های دیگری از شناورهای دروگر سنبل آبی در مدت زمان کمتر از شش طراحی و ساخته شود.


وی با تقدیر از اعتماد به صنایع داخلی گفت: این فرصت برای جوانان این کشور ایجاد شد تا توانمندی خود را بروز دهند و ما آمادگی کامل خود را جهت ارائه خدمات به سایر بخش‌ها و ارگان‌های دریایی در زمینه طراحی، تامین، ساخت، تجهیز و تعمیر انواع سازه های دریایی و شناورهای خدماتی پشتیبانی تجاری، تفریحی و گردشگری اعلام می‌کنیم.

 

*نادیده گرفتن مسائل محیط زیستی در حوزه آب زیانهای جبران ناپذیری بر تالابها دارد

«احمد رضا لاهیجان زاده » نیز در این مراسم گفت: نادیده گرفتن مسائل محیط زیستی در حوزه های آب زیان های جبران ناپذیری به تالابهاو رودخانه ها وارد کرده است.

 

معاون دریایی سازمان محیط زیست کشور یکی از بحران هایی که در حال حاضر  تالاب انزلی با آن روبرو است را رشد بی‌رویه گونه مهاجم سنبل آبی اعلام و بیان کرد: این گیاه سطح زیادی از تالاب را تحت پوشش قرار داده و باعث مصرف بالای اکسیژن تالاب شده است. ایجاد شرایط بی هوازی اصطلاحا موجب مرگ تالاب در آینده خواهد شد.

 

وی در ادامه افزود: گونه‌های مهاجم گیاهی و یا جانوری اگر وارد یک منطقه بشوند قابل حذف شدن نیستند اما می توان آنها را مدیریت کرد و یکی از روش‌های مدیریتی بهره گیری از این دستگاه بوده و در نظر داریم برای ساخت دو دستگاه دیگر با وزارت دفاع قرار داد منعقد کنیم.

 

وی تصریح کرد: تالاب انزلی از اکوسیستم های مهم ایران و جهان بشمار می رود و درکنار خود مشکلات زیادی نیز دارد که امیدواریم با کمک مجموعه مدیران استانی با محوریت استاندار این‌مشکلات را پشت سر بگذاریم.

 

لاهیجان زاده در خصوص تعیین حریم تالاب نیز گفت: اصلاحات تعیین حریم روستاهایی که در حاشیه تالاب واقع شده توسط وزارت نیرو انجام شده و ظرف ماه آینده استانداریهای استانهای شمالی باید نقشه های خود را با آن مطابقت دهند.

 

*اگر تالاب انزلی از بین برود زندگی مردم گیلان نابود می شود

«کاظم دلخوش» نیز با بیان اینکه اگر تالاب انزلی از بین برود زندگی مردم گیلان نابود خواهد شد گفت: مشکلات تالاب بین شهرستان های انزلی و صومعه سرا مشترک بوده و مردم هر دو شهرستان درگیر مشکلات تالاب هستند.

 

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ۱۸ روستا در صومعه سرا در حاشیه تالاب واقع شده اند و درگیری ۱۲ رودخانه ای که از شفت و فومن به تالاب می ریزند با گونه مهاجم سنبل آبی و رسوبی که تالاب را در بر گرفته می تواند یک بارندگی ساده در صومعه سرا را به سیلاب تبدیل می کند.

 

وی با بیان اینکه عمق تالاب در برخی مناطق به نیم متر می رسد گفت:  ما باید به فکر منابع طبیعی باشیم و منابع طبیعی و جنگل کاری احیاء شود‌.

 

دلخوش خواستار آن شد که معاهدات کنوانسیون رامسر در دستور کار قرار گیرد و افزود: افزایش حریم تالاب از ۱۹ هکتار به ۲۵ هکتار باید مورد تجدید نظر قرار گیرد و حریم تالاب به طور دقیق مشخص شود.

 

*باید نگاه جامع تری به طبیعت داشته باشیم

حجت الاسلام « سید عبدالجواد شمس الدین» در این آیین گفت: تالاب با رسوبات و سازه های نامناسبی مورد تهدید قرار گرفته که اکوسیستم تالاب را برهم زده است. این مشکلات به دست انسانها اتفاق افتاده و می طلبد نگاه جامع تری به طبیعت داشته باشیم.

 

امام جمعه انزلی خاطر نشان کرد: هرچه تالاب بیشتر صدمه ببیند ما در معیشت مردم آسیب بیشتری خواهیم دید.

 

وی تاکید کرد: این شناور که با اتکا به توان داخلی ساخته شده اقدامی بسیار مهم و ارزشمند در دفاع از این مرز و بوم است. ما نباید دست نیاز به سوی دشمنان دراز کنیم علی الخصوص زمانیکه در داخل کشور از افراد نخبه و توانمندی برخورداریم که فراتر از آنچه ما فکر می کنیم توانمندی دارند.

کد خبر 1043764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha