ضایعات میوه؛ حکایت از اسراف و تبذیر در کشور

ضایعات و هدر رفتن میوه و مواد غذایی در کشور نمونه از اسراف و تبذیر در جامعه است که ناکارآمدی توزیع صحیح مواد غذایی و اقدام نادرست در فروش کلان و خرد و مصرف در منازل موجب چنین اتفاقی می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، اسراف و تبذیر از جمله رفتار ناپسند و غیر صحیح است که هیچ جامعه و حاکمیتی آن را نمی پذیرد و دین اسلام و سایر ادیان الهی نیز این چنین رفتاری را مورد نکوهش و سرزنش قرار داده اند.

 

اسراف و تبذیر نه تنها به اقتصاد یک جامعه صدمه می زند بلکه بر رفتار و اخلاقیات نیز اثر منفی خواهد داشت و یک مملکت و مردم آن را به سمت رفتارهای غلط و فقر و گرفتاری دچار می کند.

 

هدر رفتن و مواد غذایی در کشورمان و تبدیل آن ها به ضایعات یکی از آسیب های جدی در حوزه مواد غذایی و نیازهای مردم و البته سرمایه اقتصادی جامعه است که نیازمند برنامه ریزی در تولید، عرضه، فروش و استفاده در منازل دارد.

 

ضایعات و هدر رفتن میوه و مواد غذایی در کشور نمونه از اسراف و تبذیر در جامعه است که ناکارآمدی توزیع صحیح مواد غذایی و اقدام نادرست در فروش کلان و خرد و مصرف در منازل موجب چنین اتفاقی می شود و جای دارد تولید کنندگان، واسطه ها، بازارهای فروش انبوه، خرده فروشان و عموم مردم بر این مسئله توجه و دقت داشته باشند.

آمارهای مختلفی از میزان و ارزش ریالی و دلاری هدر رفت و تبدیل به ضایعات مواد غذایی در ایران منتشر شده که با احتساب بالا و یا پایین بودن میزان آن تا یک شاخص استاندارد، کمترین میزان هدر رفت و تبذیر واقعا صدمه به خسارت به اقتصاد و بخش تولید کشور است.

 

برخی میزان ضایعات میوه و سبزی در کشور را 50 درصد اعلام کرده اند ولی اتحادیه میوه فروشان کشور این آمار را تایید نمی کند ولی ضایعات را حداکثر 30 درصد می داند که همین میزان نیز خسارت است.

 

این میزان اتلاف مواد غذایی، تولید ناخالص ملی کشور را مورد صدمه و خسارت قرار می دهد و چه بسا زندگی بسیاری تحت شرایط چنین سخت و معیشت آن ها با مشکل روبرو می شود.

 

در سال 95 تعداد این موضوع مهم را مورد پژوهش و بررسی قرار داده اند و در آن سال میزان خسارت ناشی از این حوزه را سالیانه 15 میلیارد دلار بیان کرده اند که تاسف بار و بسیاری سخت است.

 

*استفاده از روش های مدرن توزیع مواد غذایی

 

معاون اقتصادی استاندار اصفهان با اشاره به حجم بالای عرضه محصولات کشاورزی در میادین میوه و تره بار این استان گفت: با وجود توسعه فناوری های نوین و گذر زمان اما همچنان روش های سنتی در عرضه محصولات کشاورزی را شاهد هستیم.

«حسن قاضی عسگر» با انتقاد از بی توجهی به بسته بندی و عرضه صحیح محصولات کشاورزی افزود: محصولات کشاورزی بدون بسته بندی و و روش های مدرن و جدید در حال عرضه است که موجب خسارت های زیادی شامل تبدیل به ضایعات را شاهد هستیم.

 

*ضرورت ساماندهی بازار عرضه محصولات کشاورزی

 

رئیس سازمان تعاون روستایی اصفهان با اشاره به خسارت هایی که به خریداران، تولیدکننده و عرضه کنندگان محصولات کشاورزی وارده می شود، گفت: واسطه ها منفعت بیشتری را می برند ولی تولید کننده با وجود هزینه های بالای تولید و مشقت های این حوزه کمترین سود را داشته و از طرفی مصرف کننده نیز قیمت بالایی می پردازد.

 

«محسن حاج عابدی» تبدیل محصولات ناب کشاورزی به ضایعات را خسارت به اقتصاد و تولیدکنندگان این عرصه بیان کرد و گفت: باید بازار عرضه محصولات کشاورزی و مواد غذایی ساماندهی شود و با ایجاد اتحادیه و شرکت های تعاونی در بین تولید کنندگن به موضوع بسته بندی و کاهش واسطه گری کمک کرد.

 

وی ادامه داد: عرضه محصولات کشاورزی در بازارچه های مخصوص در شهرها و مناطق مختلف موجب کاهش واسطه گری و عرضه مستقیم تولید به مصرف خواهد شد که این موضوع در کاهش اتلاف و اسراف این محصولات کمک می کند.

 

*آموزش و آگاهی بخشی راهکار درمان این داستان دردناک

 

ضعف در دانش و آگاهی در بین تولیدکننده، واسطه گر، عرضه کننده کلان و مصرف کنندگان درباره این آمار ودردناک ضایعات میوه و مواد غذایی در کشور، بی خبری درباره روش های جدید و چگونگی نگهداری آن ها هر روز بر مشکلات و آسیب ها افزوده است.

 

آموزش و آگاهی بخشی راهکار درمان این حکایت دردناک است که در این مسیر باید رسانه ها، متولیان تولید، فروشندگان و همه اقشار اثرگذار نقش خود را ایفا کنند و مانع از توسعه چنین رفتار غلطی بشوند.

 

کد خبر 1044416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha