«نقاره زنی»، آئینی برای استقبال از ماه مبارک رمضان

«نقاره زنی» از آئین های مرسوم ماه رمضان در ایران است که نقاره زنان با آن به استقبال حلول ماه مبارک می رفتند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «ماه رمضان» نهمین ماه از ماه‌های قمری، ماه نزول قرآن و ماهی مبارک است  که در آن روز بر مسلمانان واجب است، این ماه آئین ها  و آداب مختص خود را دارد که مسلمانان روزه دار با آن یکماه را سپری می کنند، نقاره زنی، سحری‌خوانی،دم دم سحری، منقبت خوانی، نوحه‌خوانی، اذان، قرائت قرآن  به عنوان معروف ترین آئین های ماه رمضان  درمناطق مختلف ایران شناخته می شود که می شود به آنها اشاره کرد.

  آئین های وِیژه ماه مبارک رمضان  از گذشته تا به امروز هر کدام با مناسک خاصی در شهرهای ایران اجرا می شده است.  یکی از سنت ها و آئین های  خاص ماه مبارک رمضان «نقاره زنی» است؛ در گذشته های نه چندان دور  در  بسیاری از مناطق ایران مرسوم بود که نقاره زنان به استقبال هلال ماه می رفتند و با نقاره زدن مردم را از حلول ماه رمضان آگاه می کردند البته این آئین از لحظة رویت هلال ماه، تا رویت هلال ماه شوال در طول ماه مبارک همه روزه  در دو نوبت سحر و افطار اجرا می‌ می شد. اگرچه با گسترش  تکنولوژی این آئین  دستخوش تغییراتی شده اند اما هنوز هم در برخی از مناطق روستایی نقاره زنان به استقبال ماه مبارک رمضان می روند . در مشهد الرضا نیز  همچنان در هنگام سحر و افطار نقاره زنی مرسوم است.

آیین نقاره زنی یکی از آداب و رسوم شهرهای کویری ایران  از جمله کرمان، اصفهان، کاشان و شهرهای خراسان بزرگ  و همچنین در استان های گیلان، مازندران و فارس در ماه مبارک رمضان مرسوم بوده است.

کد خبر 1044707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha