خبرگزاری شبستان - فاروج؛ طی روزهای گذشته شماری از نمایندگان انجمن های هنری شهرستان فاروج با حضور در فرمانداری، در دیدار با فرماندار شهرستان مطالبات هنرمندان شهرستان را مطرح کردند که در صدر همه این خواسته ها در اولویت قرار گرفتن بهره برداری از مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان بود.
محمد جوکار مسئول انجمن خوشنویسی شهرستان فاروج با اشاره به اینکه این هنر بعد از ثبت انجمن شهرستان، احیا شد، گفت: هر ساله هنرجویان بسیاری در کلاس ها شرکت می کنند که البته شرایط ناشی از کرونا، این حضورها را کمرنگ کرده است.
وی افزود: دلگرمی هنرمند توجه به مقوله هنر، استفاده از آنان در برنامه های فرهنگی شهرستان، داشتن فضای مناسب برای برگزاری کلاس ها و ارائه هنرشان است.
جوکار گفت: مسئولان ارشد شهرستان با حضور خود در فضاهای هنری، اهمیت این مقوله را بهتر می توانند معرفی کنند.
مسئول انجمن عکس شهرستان هم گفت: اگر در مقوله فرهنگ درست عمل کنیم می توانیم شاهد ارتقا سایر حوزه ها باشیم.
ایمان اصغری فاروجی با اشاره به مشکلات اقتصادی هنرمندان بر ضرورت تقویت بنیه مالی انجمن ها تاکید کرد و گفت: عکاسان شهرستان می توانند با ابزار هنریشان ظرفیت های گردشگری، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و... را نشان دهند اما نه فضای نمایشگاهی مناسبی داریم و نه انجمن، بُنیه مالی برای برگزاری این برنامه را دارد.
وی با بیان اینکه بهره برداری از مجتمع می تواند زمینه رونق فعالیت های انجمن ها را فراهم کند، افزود: برنامه های انجمن های شهرستان به دلیل کمبود فضا دچار تداخل می شود و فضای فعلی فرهنگسرای ارشاد گنجایش بیش از یک فعالیت در روز برای یک انجمن را ندارد.
دبیر انجمن ادبی شهرستان هم گفت: هر رشته هنری مقتضیات خود را دارد که این نیازها در فضای فعلی اداره فرهنگ و ارشاد فراهم نیست.
مرضیه مهربان افزود: برگزاری نشست های انجمن شعر و داستان به فضای مناسب، کتابخانه تخصصی ، امکانات سمعی و بصری و.. نیاز دارد که در شرایط فعلی فراهم نیست.
دبیر انجمن موسیقی شهرستان هم گفت: فضا برای فعالیت فراهم نیست اما هنرمندان شهرستان بیکار ننشسته اند.
مظاهر حدادیان افزود: موسیقی مقامی سابقه دیرینه ای در استان دارد و برای فراموش نشدن آن باید نسل جدید تربیت شوند که نیازمند حمایت و امکانات لازم برای فراهم سازی زمینه حضور نوجوانان و جوانان در این برنامه هاست.
روند فعالیت ها با توجه به کمبود نیرو و امکانات خالی از اشکال نیست
مدیر فرهنگ و ارشاد شهرستان فاروج گفت: با یک نیروی امریه و با کمک بازوهای توانمند فرهنگ یعنی انجمن های فرهنگی و هنری فعالیت های این حوزه انجام می شود.
«حسن رضوانی» افزود: این دستگاه علاوه بر کمبود نیرو، با نبود وسیله نقلیه و فضای محدود هم مواجه است که پیگیری بهره برداری از مجتمع در اولویت کارهای روزانه به رغم طولانی بودن بروکراسی اداری، قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه به رغم کمبود فضا، انجمن ها با زمانبندی انجام شده فعالیت های خود را دارند، گفت: همدلی فعالان حوزه فرهنگ و هنر شهرستان، فضای آرامی برای اجرای برنامه ها ایجاد کرده است.
برای بهره برداری از مجتمع فرهنگی شهر فاروج تلاشمان مضاعف شده است
فرماندار فاروج هم در این دیدار با تاکید بر ضرورت توجه به نیازهای هنرمندان شهرستان و فراهم آوردن زیرساخت های لازم برای فعالیت بدون دغدغه آنان گفت: امسال تلاش ما بر بهره برداری از مجتمع فرهنگی شهر متمرکز شده است.
«ابوالحسن نجفی» افزود: بهره برداری از این طرح 30 میلیارد اعتبار نیاز دارد که امیدواریم این رقم جذب و هنرمندان شهرستان در فضایی مناسب امکان فعالیت بیابند.
وی گفت: در زمینه معیشت هنرمندان خصوصا در شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا، جذب سهمیه تسهیلات اقشار آسیب دیده از کرونا در اولویت قرار دارد.
ساخت مجتمع فرهنگی و هنری فاروج از سال 94 در زمینی به مساحت هزار و 500 مترمربع و با هزار و 50 متر زیر بنا آغاز شد و همچنان ناتمام است که در سفر هیئت دولت به خراسان شمالی چند طرح ناتمام شهرستان برای تخصیص اعتبار از محل سفر پیشنهاد شد که یکی از این طرح ها، مجتمع فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فاروج بود، اما بهره برداری محقق نشد.
مساحت کنونی فضاهای فرهنگی شهرستان با احتساب مجتمع فرهنگی تیتکانلو 840 متر مربع است و با بهره برداری از مجتمع در حال ساخت فعلی شهر فاروج این رقم به هزار و 890 متر مربع می رسد.
نظر شما