پیروی از برنامه صحیح غذایی در ماه رمضان برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است

امینی گفت: در ماه مبارک رمضان رعایت اصول صحیح تغذیه تأثیر مهمی در تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت‌ها بخصوص بیماری کرونا دارد.

امین امینی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان اظهار کرد: پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان با توجه به شرایط همه‌گیری کرونا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و  برخی نکات مهم تغدیه‌ای جهت ارتقای سلامت از سوی خانواده‌ها باید رعایت شود.

 

وی به بیان نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن گریزی زد و گفت: با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروه‌های غذایی و جایگزین‌های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی‌های مورد نیاز برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود.

 

امینی تصریح کرد: در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح در وعده سحر، افطار و یا حذف یکی از وعده‌ها به ویژه سحری، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کرونا را افزایش می دهد.

 

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی استان کردستان اظهار داشت: مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری را در سلامتی به خصوص بر روی سطح گلوکز، چربی و فشار خون، کنترل وزن و بهبود بیماری‌های مختلف نشان داده است و این فریضه دینی برای بهبود بیشتر بیماری‌هایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، مؤثر است.

 

وی با بیان اینکه روزه‌داری ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنجگانه اسلامی با قصد قربت و بندگی آفریدگار برای تکامل انسان، فریضه‌ای واجب برای همه مسلمین است، افزود: برابر گزارش اخیر سازمات بهداشت جهانی هیچ مطالعه‌ای مبنی بر خطر روزه‌داری و افزایش ابتلاء به بیماری کرونا دیده نشده است‌ لذا همه افراد سالم با رعایت موارد بهداشتی و تغذیه‌ای می‌توانند روزه بگیرند.

 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان ادامه داد: مصرف غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور، انواع کنسروها،  سوسیس، کالباس و سایر فست فودها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی می شود لذا به جای نمک از سبزی‌های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده شود.

 

امینی با بیان اینکه محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار، شام و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است، افزود: دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش نموده و برای جبران آن لازم است آب بیشتری مصرف شود به علاوه در افرادی که مستعد افزایش فشار خون و یا مبتلا به این بیماری هستند باید در این زمینه احتیاط بیشتری نمایند.

 

وی با بیان اینکه خرما بهترین ماده غذایی برای تامین تدریجی قند خون است، گفت: خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است و در تنظیم قند خون بسیار مفید اســـت لذا در وعده افطار در صورت امکان 2-3 عدد خرما مصرف و از خوردن بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.

 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان  با تأکید بر خودداری از مصرف بی رویه بامیه و زولبیا در ماه مبارک رمضان گفت: در شرایط پاندومی کرونا که سلامت را تهدید می‌کند، مصرف غذاهای شیرین، پرادویه، چرب، بامیه و زولبیا و قند و شکر، به دلیل تحلیل سیستم ایمنی بدن، باید محدود شود.

 

امینی در ادامه  تصریح کرد: مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار همچون قهوه، نوشابه‌های گازدار، نسکافه و چای پررنگ به علت دفع زیاد آب از بدن و ضعیف کردن سیستم ایمنی فرد برای روزه‌داران توصیه نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه بیماران کرونایی نباید روزه بگیرند، عنوان کرد: بهبود یافتگان کرونا که توانایی بدنی خود را به دست آورده‌اند با اجازه پزشک معالج می‌توانند روزه بگیرند.

 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کردستان ادامه داد: کسانی که هنوز در دوران نقاهت بیماری هستند چون ریز مغزی بدنشان در سطح مطلوبی نیست، حدود پنج تا ۱۰ درصد وزن خود را از دست داده‌اند، کم اشتها شده و احساس ضعف دارند و بدن آنها با کم آبی مواجه است، روزه‌داری توصیه نمی‌شود.

 

امینی به پرهیز و محدودیت‌های غذایی در دوران نقاهت بیماری کووید ۱۹ گریزی زد و گفت: خودداری از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است، محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده، انواع فست فودها و غذاهای آماده فرآوری شده و  ترشی‌ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می‌شوند از جمله این موارد است.

 

وی در ادامه افزود: مصرف نمک، کنسروها، مصرف شیر و لبنیات که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می‌کنند، رب گوجه، فلفل، انواع سس‌های تند، محدود کردن مصرف مواد شیرین و شیرینی، آبمیوه‌های صنعتی، نوشابه‌های گازدار، شکر، مربا و قند، نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ، مصرف زیاد سیر و زنجبیل برای افرادی که در دوران نقاهت بیماری کرونا قرار دارند،  توصیه نمی‌شود.

 

امینی در ادامه بر تداوم محدودیت‌ها و رژیم غذایی ویژه در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی دارند، تأکید کرد.

 

این مقام مسئول با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای در ایام روزه‌داری گفت: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تأمین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی با محدود نمودن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می‌شود.

 

امینی با اشاره به توصیه‌های غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزه‌داری، تصریح کرد: انتخاب مواد غذایی جایگزین در هر گروه غذایی برای بر طرف نمودن نیازهای تغذیه‌ای شامل آب، املاح، ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) ضروری است.

 

وی به نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد و افزود: رعایت اصول صحیح  تغذیه تأثیر مهمی در تقویت سیسیتم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت‌ها بخصوص بیماری کرونا دارد.

 

امینی با بیان اینکه وعده‌های غذایی سحر، افطار و شام در ایام روزه‌داری وعده‌های اصلی هستند، اذعان کرد: نوع غذاهایی که در این سه وعده مصرف می‌شود، با تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز، نقش مهمی در حفظ کارآیی و جلوگیری از کم آبی و ضعف و خستگی بدن دارد.

 

وی در خصوص روزه داری سالمندان نیز بیان کرد: قدرت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماری‌ها با افزایش سن و سالمندی کاهش می‌یابد بنابراین سالمندان اگر روزه می‌گیرند، باید مراقبت بیشتری کنند چون کاهش میزان آب در بدن سالمندان و کاهش قند خون، ممکن است باعث سرگیجه شود و این‌گونه سرگیجه‌ها اگر موجب از حال رفتن و افتادن شود، برای سالمندان خطرآفرین است.

 

کد خبر 1046024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha