حجتالاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به تشریح تفاوتهای کارکرد مساجد پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و به خبرنگار شبستان گفت: نقطه مشترک مساجد پیش و پس از انقلاب اسلامی کارکرد عبادی مساجد است ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی سایر کارکردهای مساجد که توجهی به آنها نمیشد نیز احیا شد.
وی افزود: کسانی که نمازگزار هستند و با خدا عهد و پیمان و تجدید میثاق میکنند در نمازهای جماعت مساجد از شیاطین نیز ابراز تنفر میکنند که این در شعارهای نمازگزاران مساجد محسوس است. به عنوان مثال همانگونه که نمازگزاران پس از نماز در مسجد برای سلامتی و طول عمر مقام معظم رهبری دعا میکنند در مقابل سیاستهای ظالمانه آمریکا و اسراییل نیز از خود مقاومت و واکنش نشان میدهند و انعکاس رفتار خود را با شعارهای خود نشان میدهند.
حجتالاسلام سلیمانی کارکرد اجتماعی مسجد را یکی از کارکردهایی دانست که پس از انقلاب احیا شد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از مساجد با ایجاد صندوقهای قرضالحسنه به مستمندان و نیازمندان کمک میکنند و حتی در جوار مساجد با ایجاد بیمارستان و درمانگاه از بیماران نیازمند دستگیری میکنند که این شیوه پیش از انقلاب مرسوم نبود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل مراکز فرهنگی همچون کانونهای فرهنگی و هنری و کتابخانه در جوار مساجد را یکی دیگر از رویکردهای مساجد پس از انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: در سال های ابتدای انقلاب حتی یک کانون فرهنگی هنری در کنار مساجد وجود نداشت که ضابطهمند و متصل به سیستم و تشکیلات و از حمایتهای مجلس و دولت باشد، وجود نداشت ولی در حال حاضر قریب 13 هزار کانون فرهنگی هنری در کنار مساجد فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه کتابخانههای مساجد قبل از انقلاب ساماندهی صحیح و جامعی نداشتند، ادامه داد: ساماندهی کتابخانههای مساجد مدتی است که آغاز شده است و تجهیزات، امکانات کتابخانهای و کتاب به کتابخانههای مساجد ارسال میشود که این تفاوتها نشان میدهد مساجد پس از انقلاب در مسیر انجام مأموریتهای واقعی خود قرار گرفتهاند.
دبیر ستاد عالی کانونهای مساجد کشور به تفاوت نمازهای جماعت مساجد پیش و پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: برخی از مساجد در گذشته پایگاه انقلاب بوده اند و جمعیت زیادی در نمازهای جماعت آن مسجد حضور مییافتند و پس از انقلاب تفاوتهایی در نمازهای جماعت آن مساجد به وجود آمده است یعنی در آن جمعیتی که قبل از انقلاب در آن مسجد حضور مییافتند ریزشها و رویشهایی به وجود آمده است.
وی به بیان دلایل ریزشها و رویشهایی که در نمازهای جماعت برخی از مساجد دیده میشود، اشاره کرد و گفت: ممکن است در برخی مساجد روحانی ارزشمند و انقلابی که پیش از انقلاب در مسجد نماز اقامه میکرد امروز در نقش اجتماعی دیگری مشغول باشد و کمتر برای اقامه نماز در مسجد حاضر شود. این موضوع موجب میشود که مأمومینی که به ایشان اعتقاد خاص داشتند و نماز را به ایشان اقتدا می کردند امروز کمتر به آن مسجد بروند.
حجتالاسلام سلیمانی خاطرنشان کرد: برخی مواقع هم دیده میشود که مسجدی دارای فضا و امام جماعت خوب است و همکاری و تعامل میان مردم با امام جماعت و خادم و اعضای هیئت امنای مسجد وجود دارد. این عوامل موجب می شود که حضور مردم در آن مسجد پررنگ شود.
پایان پیام/
نظر شما