خبرگزاری شبستان – سرویس سیاسی – مریم رضازاده: ماه مبارک رمضان فرصت معنوی بی نظیر را در جوامع اسلامی جهت اصلاح امور در تمامی شئونات ایجاد می کند. فرصت معنوی این ماه و ظرفیتی که در اختیار جامعه اسلامی قرار می دهد، کمتر در ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است؛ این در حالی است که جامعه مسلمین می توانند با استفاده از این ظرفیت در راستای اصلاح امور خود در تمامی ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بهره گیرند. امسال سال انتخابات است و قطعا کشمکش های سیاسی در کشور باعث ایجاد بگومگوها و بی اخلاقی هایی خواهد شد. اینکه تا چه اندازه بتوانیم از فرصت معنوی این ماه در راستای ایجاد وحدت و همگرایی در جامعه جهت جلوگیری از بگومگوهای سیاسی استفاده کنیم موضوع گفت و گویی است که با لطف الله سیاهکلی، نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن داشته ایم که در ذیل آمده است.
تا چه اندازه باید از فرصت معنوی ماه مبارک رمضان برای تبیین اخلاق سیاسی در جامعه استفاده کرد؟
ماه مبارک رمضان ماه خودسازی تذهیب نفس و توجه به مسایل معنوی، توجه به معیشت همنوع و وضعیت اجتماعی و اقتصادی آنها است. ماهی است که هم توجه به امور معنوی و هم دنیوی در آن اهمیت دارد. در امور معنوی با توجه به شرایطی که برای انسان پیش می آید و روزه می گیرد و چشم و زبان خودش را نسبت به خیلی از مباحث می بندد، گرسنگی و تشنگی را تاب می آورد، این مسئله را نیز برای وی یادآوری می کند که ممکن است دیگرانی باشند که نیازمند غذا هستند؛ بنابراین این ماه هم دو بعد مادی و معنوی را با خود دارد. از بعد سوم این ماه ماهی است که متمرکز بر تقوا است. ما در حوزه سیاسی به تقوا نیاز داریم، تقوای سیاسی یک ضرورت در جامعه امروز ماست. اینکه ما به آدم ها انگ نزنیم از آنها سوء استفاده نکنیم آنها را به خاطر ر قابت های سیاسی و جناحی علیرغم اینکه موضوعی حق شان است از میدان به در نکنیم. اگر فردی تخلف یا مشکلی دارد، داستان دیگری است و الکی او را رد صلاحیت نکنیم. تقوا و انفاق داشته باشیم. رعایت این مسایل موجب می شود در جامعه فضای مثتبی ایجاد شود و اعتماد عمومی نیز بالا برود و در پی آن مشارکت مردم در انتخابات نیز افزایش یابد. داشتن تقوای سیاسی امروز از واجبات جامعه است که باید همگان به آن توجه کنند و اهتمام بورزند.
تا چه اندازه در شرایط فعلی نیاز به وحدت و همگرایی است و باید از فرصت معنوی این ماه برای تقویت وحدت استفاده کرد؟
ما بعد از سال ها صاحب حکومتی شدیم که با نام اسلام در ایران حکومت می کند. وقتی نام اسلام می آید با خودش مفاهیمی می آورد که از جمله آنها مسایل اخلاقی است که باید رعایت شود. این نظام اسلامی با پشتوانه مردم اداره می شود. ما که نمایندگان مردم هستیم از مردم رای گرفته ایم و باید بدانیم که نظام اسلامی ما در کنار اینکه استفاده از عنایات الهی می کند و توجه به باری تعالی دارد اما آن چیزی که نظام را حفظ می کند، مردم و مشارکت آنها در انتخابات است. در واقع مشارکت مردم در انتخابات ظرفیتی را برای نظام ایجاد می کند که نظام می تواند از این ظرفیت در مقابل دشمنان و بدخواهان بهره برداری کند و از این جهت حضور مردم در انتخابات بسیار مهم است.
امروز هر کاری که در کشور انجام داده ایم، اگر پیشرفتی داشتیم یا با دشمنان مقابله کرده ایم و استقلال مان را به معنای واقعی حفظ کردیم به دلیل حمایت های مردم بوده است؛ بنابراین مشارکت مردم از مهمترین کارهایی است که باید حاکمیت نسبت به آن تلاش کند یعنی هر امری که موجب شود مردم بیشتر در انتخابات مشارکت کنند، باید مورد تاکید قرار گیرد.
تا چه اندازه باید گروه ها و جریان ها و همچنین مسئولان نسبت به رفع کدورت ها در این ماه اقدام کنند و از ظرفیت معنوی این ماه در راستا بهره مند شوند؟
ما در حوزه مدیریتی یک خلط مبحث داریم و آن این است که هر کسی خطی دور خودش می کشد و می گوید اینجا حوزه من است در صورتی که اصل مدیریت در مرزهای مدیریتی است. ما هیچ وقت نمی توانیم یک خط شارت بکشیم و بگوییم این حوزه من است و آنجا حوزه فرد دیگری است. تداخل وظایف و همکاری زیاد است. مرزهای حوزه مدیریتی پهنای باندی دارد و یک خط نیست یک فاصله است و این فاصله زیگزاگی است، تردد دارد، ترافیک رفت و آمد دارد. در واقع مدیریت هوشمند مدیریتی است که این حوزه ها را مدیریت کند و متاسفانه ما در این حوزه ها لنگ هستیم. هر کسی به سمت خودش مسئله را می کشد این در حالی است که ما در این مواقع باید به صلاح مردم و نظام کار کنیم و نه اینکه به همیت قسمتی نگاه کنیم. گاهی اوقات این همیت قسمتی یک تعصبی را ایجاد می کند که این بسیار خطرناک است. ما نباید تعصب داشته باشیم که این وظیفه را که همکار من می تواند انجام دهد حتما من انجام دهیم و یا جزو وظایف من باشد. این گونه مواقع باید از خود گذشتگی باشد و بعد بایستیم مرزهای مدیریتی را مدیریت کنیم.
نظر شما