تغییر حال ناگهانی و افزایش شدت درگیری ریه در پیک چهارم کرونا/ توصیه های ساده پزشکی نجات بخش جان است

پزشک مرکز درمانی در کرمان گفت: پیک چهارم بیماری کرونا به شدت نسبت به پیک های قبلی سهمگین تر، سخت تر و کشنده تر است و شدت افزایش بیماری اصلاً قابل مقایسه با پیک های قبلی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر سعید صحبتی یکشنبه شب (29 فروردین) در برنامه مجازی «مطب در خانه» در صحبت های مهم و ابتدایی خود راجع به موج چهارم و شدید کرونا، گفت: به طور تمام و کمال درگیر خیز و پیک چهارم بیماری کرونا شدیم.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان بیان کرد: نکته ای که بسیار حائز اهمیت هست اینکه این خیز را اصلاً نباید مشابه با سه پیک قبلی در نظر گرفت زیرا به شدت نسبت به پیک های قبلی سهمگین تر، سخت تر و کشنده تر است و شدت افزایش بیماری اصلاً قابل مقایسه با پیک های قبلی نیست.

 

 

 

وی ادامه داد: به طور مثال در 8 یا 9 فروردین ماه تعداد بیماری که در بیمارستان های استان کرمان بستری بودند، حدود 80 نفر بود و امروز این تعداد نزدیک به 500 نفر رسیده است؛ یعنی در طول یک دوره 20 روزه نزدیک به 5 یا 5 و نیم برابر  تعداد بیماران بستری افزایش داشته است.

 

 

دکتر صحبتی ادامه داد: به همین نسبت بیماران سرپایی و موارد مرگ و میر ناشی از این ویروس چند برابر شده و این خصلت ویروس کرونای انگلیسی است که با این سرعت و شدت گسترش پیدا می کند.

 

 

وی اظهار کرد: خیلی سهل انگاری ها صورت گرفت و ساده انگاری اتفاق افتاد و حاصل آن چیزی شد که ما از آن می ترسیدیم.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان با اشاره به اینکه واقعیت این است که علائم این بیماری با موارد قبلی متفاوت است، توضیح داد: موارد زیادی داریم که هیچ علامتی ندارند اما یک دفعه حال آن ها بد می شود و سر از بیمارستان ها در می آورند و مواردی داریم که خیلی سریع و ناگهانی درجات بالای درگیری ریه را نشان می دهند و یا مواردی که در عرض کمتر از 48 ساعت از حال خوب به وضعیتی که نیاز به بستری در آی سی یو بیمارستان ها هست، تبدیل می شوند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: طبق معمول همیشه تأکید و توصیه ما به پیشگیری است لذا از همه به خصوص کسانی که جزو گروه های آسیب پذیر و در معرض خطر هستند و مخصوصاً کسانی که تاکنون مبتلا به کرونا نشدند و هیچ سطحی از ایمنی در آن ها وجود ندارد، درخواست داریم به شدت مراقب باشند.

 

 

 

دکتر صحبتی ادامه داد: حتماً از جمع های کوچک، خانوادگی و دورهمی ها پرهیز کنید، حتی المقدور به جز برای کارهای خیلی ضروری و اورژانسی از منزل خارج نشوید، ترجیحاً استفاده از 2 ماسک توصیه می شود و حتماً در محل کار و یا زندگی خود تهویه مناسب را برقرار کرده و در و پنجره ها را باز نگه دارید و اجازه دهید  هوای آزاد رفت و آمد داشته باشد.

 

 

وی افزود: این توصیه های ساده و به ظاهر کم اهمیت می تواند نجات بخش جان ما باشد و این را با اطمینان می گویم که اگر ما این مراقبت ها را انجام ندهیم قطعاً در این موج جدید بسیاری از خانواده ها داغدار و عزادار خواهند شد.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به فردی که پرسید «برادرم دو سه روز پیش به خانه ما آمد و روز گذشته تست او بدون هیچ علائمی مثبت شده است؛ پدر و مادرم هر دو دیابت و فشارخون دارند آیا آن ها هم باید تست بدهند یا خیر؟» گفت: براساس دستورالعمل کشوری کرونا، وقتی یک فردی مثبت می شود تمام افرادی که با او در تماس نزدیک بودند، نیاز به آزمایش و بررسی دارند.

 

 

 

وی در خصوص تعریف «تماس نزدیک» ادامه داد: منظور از تماس نزدیک این است که با فردی که مبتلا هست و یا تست او مثبت شده تماسی را در فاصله کمتر از یک و نیم متر، مدت بالای 15 دقیقه، در یک فضای کوچک و بسته و بدون محافظت داشته باشیم لذا هر کدام از این شرایط وجود داشته باشد معنی آن تماس نزدیک است و باید بررسی شود.

 

 

صحبتی اظهار کرد: قطعاً پدر و مادری که دیابتی و جزو گروه های در معرض خطر هستند نیاز است تست برای آن ها انجام شود و معمولاً در این شرایط از طرف سامانه 4030 با خود فردی که مثبت است تماس گرفته می شود و لیست افرادی که با او در تماس بودند، دریافت می شود و طی یکی دو روز آینده با آن افراد برای مراجعه و انجام مشاوره و تست هماهنگ می شود لذا حتماً با مدافعین سلامت در بخش بهداشت همکاری کنید تا آن مراحل بررسی و ردیابی موارد تماس، به خوبی انجام شود.

 

 

وی در پاسخ به شخص دیگری که مادرش علائمی همچون درد قفسه سینه، حالت تهوع، سردرد، گلودرد و گرفتگی بینی دارد، توضیح داد: این علائم می تواند علت های متعددی داشته باشد اما در شرایط فعلی و با توجه به اینکه ما در شرایط بحرانی وضعیت قرمز کرونا هستیم، عاقلانه و منطقی این است که احتمال کرونا را در صدر لیست احتمالات خود بگذاریم.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان ادامه داد: به لحاظ اینکه آنچه که لازم است از نظر رعایت کردن موارد ایمنی، احتیاطی، ایزوله کردن فرد، در قرنطینه بودن، در خانه استراحت کردن و گرفتن درمان های علامتی را انجام دهند.

 

 

وی افزود: باید حواسشان به علائم خطر بوده و گوش به زنگ علائم خطر باشند و اگر علائمی مانند تب، تنگی نفس شدید، احساس گیجی و بیحالی شدید به علائم قبلی اضافه شد، حتماً به مراکز درمانی مراجعه کرده و خدمات تخصصی تر را دریافت کنند.

 

 

صحبتی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه داخل بینی من خشک است و وقتی می خوابم و بیدار می شوم دهانم خشک است و یک لحظه تنفس برای من سخت می شود و ناراحتی معده هم دارم؛ آیا این علائم از کرونا است؟ خاطرنشان کرد: علائم شما به عنوان موارد مشکوک به کرونا حساب نمی شود اما بهتر است که گوش به زنگ باشید و اگر علائم دیگری مانند سرفه، تب، بدن درد، احساس لرز و یا علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ همراه با تب و لرز طی سه روز آینده اضافه شد، مشکوک به کرونا حساب می شوید و نیاز است که بررسی شود.

 

 

وی بیان کرد: فعلاً توصیه می کنم با این علائمی که دارید، استراحت کنید و در منزل بمانید و علائم روزهای آینده خود را رصد کنید.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه حدود 2 هفته است که تک سرفه و کمی درد در قفسه سینه و کمر نزدیک به سرشانه دارم البته 6 ماه پیش کرونا گرفتم؛ آیا می تواند این علائم از کرونا باشد؟ توضیح داد: اولاً یک نکته را تأکید می کنم اینکه شما 6 ماه پیش کرونا گرفته باشید هیچ تضمینی برای اینکه الان ایمنی داشته باشید، نیست.

 

 

وی افزود: موارد ایمنی ما معمولاً برحسب شدت بیماری بین 2 تا حدود 5 ، 6 ماه طول می کشد و هرچه کرونای قبلی خفیف تر باشد دوره ایمنی زایی آن هم کمتر است.

 

 

 

صحبتی ادامه داد: اما علائم شما می تواند به عنوان مورد مشکوک به کرونا حساب شود و به فرض اینکه باشد این ها علائم کرونا سرپایی و نیاز است که در منزل استراحت کنید و اگر علائم دیگری اضافه شد، بررسی های بیشتر و انجام تست و نمونه گیری هم توصیه می شود.

 

 

وی بیان کرد: شرح حال شما کامل نیست؛ آیا علائم مشابه این را در سال های گذشته و آیا سابقه حساسیت فصلی داشتید یا خیر؟ و آیا تب و لرز و یا احساس گُر گرفتگی و سرفه دارید یا خیر؟ لذا اگر این ها را کامل شرح می دادید دقیق تر می توانستم شما را راهنمایی کنم اما با توجه به همین علائم هم بهتر است که موارد احتیاطی را رعایت کنید و حواستان به میزان سلامتی و تغییر و اضافه شدن علائم جدید باشید.

 

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به اینکه مادرم از چند روز پیش آبریزش بینی و احساس بیحالی داشت و الان آبریزش بینی او قطع شده اما یک کم لرز داشته و بی حال و بدن درد است و.... به دکتر هم مراجعه کردند و فقط تقویتی مانند ویتامین E و ... به او دادند؛ نظر شما چیست؟ و اینکه اگر آمپول نوروبیون تزریق کند، مشکلی هست؟ توضیح داد: مواردی که ذکر کردید به عنوان مورد مشکوک به کرونا در نظر گرفته می شود لذا توصیه بنده این است که به یک مرکز جامع سلامت که خدمات تشخیص و درمان کرونا و تست گیری را انجام می دهد، مراجعه کنید و حتماً از این نظر بررسی شوند.

کد خبر 1047399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha