خبرگزاری شبستان_فاروج؛ یکی از رویکردهای ستاد مقابله با کرونا به تناسب رنگ شهرستان ها، کاهش حضور کارکنان دستگاه های اداری در قالب دور کاری به منزله برپایی میز خدمت الکترونیکی و نه تعطیلی کار بود. اما آیا این مهم محقق شد؟ آنهم زمانی که بعضی از مراجعه کنندگان روزهای متوالی برای گرفتن امضای یک مدیر یا کارشناس در اداره ها تردد داشتند و پاسخی که دریافت می کردند نبود مسئول مربوطه به دلیل دورکاری و انجام نشدن کارها بود.
یکی از شهروندان در این خصوص گفت: در شرایطی که بر کاهش رفت و آمدها برای شکستن زنجیره ابتلا به بیماری کرونا تاکید می شود اما پاسخگو نبودن دستگاه ها، عکس این رویکرد را محقق کرده است.
مریم احمدی افزود: برای گرفتن یک امضا ناگزیر به حضور چند باره به یکی از دستگاه های شهرستان شدم که مثل من مراجعه کننده زیاد بود و نبود کارشناس مربوطه که به عنوان دورکاری حضور فیزیکی در محل کار نداشت، افراد زیادی را مجبور به تکرار مراجعه کرده بود.
شهروند دیگری گفت: خدمات الکترونیک فقط روی کاغذ مانده و در عمل و در شرایط فعلی که نیاز بیشتری به آن هست، عملکرد شایسته ای نداشته است.
حسن قاسمی افزود: یک سوم یا دو سوم شدن نیروهای اداری نباید به منزله تعطیلی بخشی از خدمات باشد اما این اتفاق افتاده است.
وی گفت: هرچند که تمام افراد بر دورکاری تاکید دارند اما نبود زیر ساخت ها و فرهنگ دورکاری باعث شده تا ادارات و مردم نتوانند از این اتفاق به درستی بهره ببرند.
وی افزود: در این شیوه از کار که قرار بود کارمند با دور ماندن از محل اداری سلامت جسمی خویش را در برابر کرونا حفظ کند، در برخی موارد به سلامت اداری خدشه وارد کرده و راندمان کاری ادارات دولتی را به سرازیری انداخته است.
شهروند دیگری با بیان اینکه در شرایط عادی ادارات مشکلات مردم را حل نمی کردند، گفت: متاسفانه در شرایط فعلی سیستم اداری فلج بوده و با مشکلات متعددی مواجه است.
سبحان رضایی افزود: فراهم نبودن شرایط و زیر ساختهای اشتغال از راه دور پس از گذشت یکسال و اندی از پاندومی کرونا در کشور، انتظاری برای انجام مناسب کارها در شرایط دورکاری را ایجاد نمی کند.
وی گفت: دورکاری در ایام شیوع ویروس کرونا در برخی موارد با دور ماندن کارمند از کار، راندمان و کارایی سازمانها را کاهش داده و حتی منجر به نارضایتی شده است.
شهروند دیگری که گلایه مند از پاسخگو نبودن بعضی دستگاه ها در شرایط ناشی از کروناست، گفت: نبود زیرساختهای لازم برای کنترل کارمندان در هنگام دورکاری، فقدان فرهنگ دورکاری و نبود برنامه ریزی برخی مدیران دستگاههای اجرایی سبب شده تا برخی از شهروندان هنگام مراجعه به اداره ها از بلاتکلیفی امور ناراضی باشند.
فاطمه صادقی افزود: دورکاری اگر به خوبی مدیریت شود، میتواند به عنوان شکل و شیوهای موثر در ساختار اداری جا باز کند، اما نبود برنامه ریزی در این شیوه سبب شده برخی از کارمندان با از زیر کار دررفتن و حتی انجام امورات شخصی، اهداف اصلی اداره را روی زمین بگذارند.
یکی از کارکنان دستگاه های شهرستان هم گفت: دورکاری زمانی فایده دارد که کارمند بتواند از داخل منزل امور روزانه حوزه کاریش را انجام دهد.
وی که خواست نامش عنوان نشود، افزود: متاسفانه در محل کارم سامانه اتوماسیون فقط از طریق شبکه داخلی میسر است و هیچ کس بیرون از اداره نمیتواند به آن دسترسی داشته باشد، اگر شرایطی فراهم بود که امکانات اداری در بیرون از اداره و در منزل قابل دسترس بود، حتما میزان نارضایتیها و مشکلات شهروندان کاهش مییافت.
وی گفت: هیچ کارمندی از دورکاری گریزان نیست و همه علاقمند هستند که صبحها تا دیروقت خوابیده و بعد از آن هم همانند مرخصی به امورات روزانه بپردازند؛ بنابراین اگر نظارت دقیق و محکمی وجود نداشته باشد قطعا دورکاری همان مرخصی اجباری است.
این کارمند با بیان اینکه فرد در داخل منزل نیز باید اموراتی را در دست بگیرد، یادآور شد: یکی از بهترین شیوههای مدیریت کارمندان در هنگام دورکاری، سپردن برخی امور به آنها حتی بدون سیستم است، اگرچه این روزها بیشتر کارهای اداری از طریق کارتابل الکترونیک صورت میگیرد، اما هنوز کاغذبازی از مد نیافتاده و میتوان بخشی از این امورات را به کارمندان سپرد.
شرایط دورکاری فراهم نیست
یک مدرس دانشگاه در حوزه مدیریت دولتی گفت: دورکاری این روزها مهم است؛ اما لوازم و شرایط خود را دارد و به بیان بهتر دورکاری جایی معنا دارد که کار یک فرد، قابلیت انجام شدنِ از راه دور را داشته باشد.
«ساعد ضیافتی» افزود: اگر سازمانی بتواند منابع لازم برای انجام یک کار به نفرساعت را برای کارمند خود تخمین بزند، قطعا در زمینه دورکاری موفق بوده است، البته این در شرایطی است که امکانات لازم برای انجام کارش در جایی غیر از اداره نیز وجود داشته باشد.
وی گفت: اگر در دوران کرونا قصد خلوت کردن محیط کاری خود را دارید و از طرفی کار شما شرایط لازم برای از راه دور انجام شدن را ندارد، لطفا از لفظ مرخصی اجباری استفاده کنید و نه دورکاری، چون مفهوم دورکاری بدون داشتن شرایط و کیفیت لازم فقط تباه شدن این واژه و لغت است.
ضیافتی با بیان اینکه خیلی از دستگاههای اجرایی امکان دسترسی به اتوماسیون اداری را در منزل ندارند و برخی نیز دورکاری را به دورخوابی تبدیل کردهاند، افزود: اگر قرار باشد شرایط دورکاری تدوام یابد باید تغییراتی ایجاد کرد تا حضور و غیاب کارمندان در خانه ثبت شود، یا شرایطی را فراهم نمود که فرد از استان خارج نشود، کنترل روی کارمندان افزایش یابد و امکان رفتن به مرخصی لغو شود.
گلایه فرماندار فاروج از روند دورکاری در ادارات
فرماندار فاروج گفت: مردم نسبت به شرایط دورکاری در بعضی از دستگاهها، گلایه مند هستند و این را به فرمانداری انتقال داده اند.
«ابوالحسن نجفی حاج تقی» افزود: پذیرفته نیست ارباب رجوعی سه روز به اداره ای مراجعه کند و پاسخش برای جواب نگرفتن، دور کار بودن مدیر باشد.
وی افزود: سرلوحه قرار دادن نظم و انضباط کاری را از مدیران دستگاه ها خواسته ایم و مقرر شده است برنامه دورکاری دستگاه ها هر پنج شنبه به فرمانداری ارائه شود.
وی با بیان اینکه ضروری است در نبود مدیر دستگاه تفویض امضا به معاون شود افزود: مدیران بدون اطلاع فرمانداری نباید از استان خارج شوند و هر گونه غیبت باید به فرمانداری اطلاع رسانی شود تا ارباب رجوع در مراجعه اش سرگردان نشود.
نظر شما