به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حمایت اقتصادي-سیاسی حضرت خدیجه (س)؛ کلید شکست تحریم اقتصادی، بسته اخبار انتخابات ۱۴۰۰، هیچکس حق تعلیق حق انتخاب مردم را ندارد، پیش بینی منابع ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای طرح جوانی جمعیت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه سوم اردیبهشت است.
بسته اخبار انتخابات ۱۴۰۰/ از حضور پرشور اصولگرایان تا شروط هاشمی برای کاندیداتوری
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ برگزار می شود و با نزدیک شدن به ایام یکی از بزرگترین انتخابات های کشور شور و اشتیاق احزاب و گروه های سیاسی نیز بیشتر شده و شاهد اعلام حضور شخصیت های مختلف سیاسی برای حضور در این دوره از انتخابات و برگزاری نشست های خبری از سوی آنها هستیم.
سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان نیز همزمان با نزدیک شدن به ایام سیزدهین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بسته اخبار انتخابات 1400 آخرین اخبار مربوط به اعلام کاندیداتوری و نشست های خبری و سایر اخبار مربوط به حوزه انتخابات را منتشر می کند. در زیر گزیده ای از مهمترین اخبار انتخاباتی در هفته منتهی به 3 اردیبهشت ماه را می خوانید:
اسامی کاندیداهای پیشنهادی ریاست جمهوری به شورای ائتلاف ارائه شد
نورالدین قدیمی، معاون اموراستانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با اشاره به فرآیند انتخاب نامزد شورای ائتلاف در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: براساس فرآیند پیش بینی شده، مقرر شده بود که کاندیداهای مورد حمایت شورای ائتلاف برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، با نظر اعضا و مرتبطین با مجامع عمومی، منتخب و اعضای استانی و شهرستانی شوراهای ائتلاف نیروهای انقلاب، انتخاب و به مردم معرفی شود.
وی افزود: برای رسیدن به این هدف، با اتخاذ روشهای مناسب، با یک جامعه آماری مشخص، از تعدادی از اعضا و مرتبطین با شوراهای ائتلاف نیروهای انقلاب در استانها و شهرستانها خواسته شد که افراد مورد نظر خود را برای قرار گرفتن در فرآیند بررسی و انتخاب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از بین کاندیداهای بالفعل و بالقوه ریاست جمهوری ۱۴۰۰معرفی کنند. پس از دریافت اسامی پیشنهادی، اسامی افراد مورد نظر، در اختیار دبیرخانه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب قرارگرفت.
قدیمی یادآور شد: در مرحله بعدی، طی چند روز آینده، کمیته مشخص شده از طرف دبیرخانه شورای ائتلاف، با افراد پیشنهادی ارتباط خواهد گرفت و در صورتی که این افراد تصمیم جدی برای حضور در عرصه انتخابات داشته باشند و از طرفی نیز، فرایند پیش بینی شده و ضوابط شورای ائتلاف را بپذیرند، وارد مرحله بعدی خواهند شد. نظر به اینکه شاید برخی افراد پیشنهادی تصمیم به کاندیداتوری نداشته باشند و یا شاید از تصمیم اعلام شده قبلی خود منصرف شده باشند، در این مرحله از اعلام اسامی کاندیداهای مورد نظر معذور هستیم.
معاون اموراستانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تصریح کرد: دریافت نظرات اعضای مجامع عمومی و منتخب نیروهای انقلاب در سراسر کشور برای معرفی کاندیداهای مورد حمایت شورای ائتلاف، از برنامه های بعدی این شورا است، که تا قبل از شروع ثبت نام کاندیداها انجام خواهد شد.
قدیمی اظهار کرد: کاندیداهای مورد حمایت شورای ائتلاف با پیشنهاد اعضای مجامع نیروهای انقلاب در سراسر کشور، پذیرش ضوابط این شورا توسط کاندیداها و بررسی برنامه ها و سایر موارد مرتبط توسط تیم های تخصصی این شورا، در زمان مناسب مشخص واعلام عمومی خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی در دولت دهم نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد
صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی در دولت دهم جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم اعلام کاندیداتوری کرد.
محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون دولت نهم و دبیرکل جامعه اسلامی مدیران، رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم، محمد عباسی وزیر پیشین ورزش و جوانان، امیر محمدحسن نامی وزیر ارتباطات دولت دهم، علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی دولت دهم و نائب رئیس مجلس یازدهم، صادق خلیلیان وزیر کشاورزی دولت دهم از جمله وزرای احمدی نژادی هستند که تاکنون برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری در لیست اصولگرایان قرار گرفته اند.
حمایت اقتصادي-سیاسی حضرت خدیجه (س)؛ کلید شکست تحریم اقتصادي
دهم رمضان مصادف است با سالروز وفات بانویی از تبار نیکان و صالحان، مادر مومنین و همسر گرامی رسول خدا (ص)، زنی که برای پیشرفت دین و احیای شرف و کرامت انسانی دوشادوش پیامبر گرامی اسلام (ص) از تمام زندگی خود گذشت.
حضرت خدیجه همسر خردمند و فداکار پیامبر اسلام (ص) اسـت کـه سـه دهـه پـیش ازاسلام، در دامن طبیعت حجاز و در کرانه زمزم یادگارهاجر واسماعیل دیـده بـه جهـان گشود و درزندگی پرفراز و نشیب وتاریخ سازش نشان دادکه دلـی بـه شـفافی آینـه، اندیشه اي به جوشانی زمزم وفطرتی به زلالی آبشـارهاي بلنـد و زیبـا وپـاك و دور از دسترس دارد.
نقش این بـانو در تـاریخ اسـلام بسیار داراي اهمیت است. شخصیتی که 25سال در بحرانی تـرین دوران در کنـار پیـامبر بود و ایشان را در این راه یاري رساند. درباره تأثیر ثروت حضرت خدیجه و کمک اقتصادي آن حضرت در پیشرفت اسلام تردیدي وجود ندارد و تحقیق هاي نیز انجام گرفته است اما تأثیر سیره و رفتار سیاسی حضرت خدیجه در پیشبرد اسلام کمتر از حمایتهاي اقتصادي ایشـان نیسـت. در زیـر چنـد نشـانه از رفتارهـاي سیاسی حضرت خدیجه و تأثیر آن در پیشرفت اسلام مورد بررسی قرار می گیرد.
تصدیق وتأیید پیامبر در دوران اختناق
نیاز به پیرو و یار و یاور براي آغـاز هـر انقلـاب و نهضـتها ضروری اسـت. رهبـران انقلاب براي پیشبرد اهداف انقلاب نیازمند یاور، اعضا و امت هسـتند. در انقلـاب جاودانه پیامبر مهر و رحمت، به اتفاق مورخان حضـرت خدیجـه (س) بـه همـراه حضرت علی (ع) اولین کسانی بودند که به آن حضرت ایمان آوردنـد و در ایـن راه تمام سختیها را به جان خریدند. روشن است که اعلـام ایمـان و پیـروي در آغاز انقلابی که رهبر آن هیچ قدرت و ثروتی ندارد وحتی در ظـاهر، امیـد هـیچ پیروزي نیز در کار نیست، خود بزرگترین حمایت براي رهبـري آن انقلـاب بـه شمار می رود؛ اگر نه ایمان آوردن بعد از کسب پیروزي و قدرت، از لحاظ ارزش و تأثیر قابلیت مقایسه با ایمان و پیروي در آغاز انقلاب را ندارد.
روشن است که این سختیها در آغاز یک انقلاب، به دلیل فقدان پشتوانه مالی و نظامی، ازکم و کیف بیشتري برخوردار است و طبیعتاً پیروي از یک رهبر در این ایام ارزش و اهمیـت والایی داشته و در پیشبرد اهداف انقلابی رهبري تأثیر بنیادینی دارد.
از ایـن منظـر ایمان آوردن حضرت خدیجه (س) و حضرت علی (ع) دراولین سـاعات بعثـت نبی مکرم (ص) و پیروي این هـر دو از آن حضـرت از اهمیـت والـایی برخـورداراست. سبقت در ایمان مانند هجرت قبل از فتح است. از این رو خدیجه (س) پس از نزول نخستین آیات الهی در غار حـرا و اطمینـان خدیجـه (س) بـه وي کـه او همان رسول آخر زمان است ایشان را تصدیق کرد.
هیچکس حق تعلیق حق انتخاب مردم را ندارد
سید نظام الدین موسوی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی،در توئیتی نوشت:
ما در شرایط دفاع مقدس و اوج بمباران و جنگ شهرها هم انتخابات را تعطیل نکردیم آقای روحانی. هیچکس حق تعلیق حق انتخاب مردم را ندارد.
اقتدار پوشالی گنبد آهنین با تنها یک موشک به باد رفت
سید محسن دهنوی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات،اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس در توئیتی نوشت:
"و ما رمیت اذ رمیت"
اقتدار پوشالی گنبد آهنین با تنها یک موشک نسل قدیم ایرانی به باد رفت. اینکه یک موشک بود؛ با بارانی از موشکهای پیشرفته ایرانی چه خواهید کرد؟
ابراز امیدواری معاون حقوقی وزارت خارجه برای لغو تحریمهای آمریکا
«محسن بهاروند» امروز جمعه در شهر لاهه هلند با «هافمنسکی» رییس دیوان بین المللی کیفری ملاقات کرد.
در این دیدار بهاروند و قاضی هافمنسکی آخرین تحولات دیوان بینالمللی کیفری از جمله قضایای افغانستان و فلسطین اشغالی مطروحه در دیوان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اظهارات رییس دیوان مبنی بر تغییر رویکرد ایالات متحده آمریکا نسبت به دیوان ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد تحریمهای غیرقانونی آمریکا بر علیه ملتها و نهادهای بینالمللی نباشیم.
همچنین در ادامه بهاروند با «کریستف برناسکنی» دبیرکل سازمان کنفرانس حقوق بین الملل خصوصی لاهه (HCCH) در مقر این سازمان در شهر لاهه هلند نیز ملاقات و بر اهمیت اسناد تدوین شده در چارچوب سازمان مذکور برای تسهیل مبادلات و روابط بین افراد و شرکتها و همچنین برای توسعه اقتصادی کشورها تأکید کرد.
معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه با اشاره به آخرین تحولات مربوط به فرآیند الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون لغو ضرورت تأیید اسناد خارجی بیگانه (آپوستیل) اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران به زودی و پس از نهایی شدن دستورالعمل اجرایی کنوانسیون یادشده با هماهنگی دستگاه های ذیربط، سند الحاق به کنوانسیون را نزد امین آن تودیع خواهد کرد.
موانع اقتصادی سد راه فرزند آوری/پیش بینی منابع ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای طرح جوانی جمعیت
امیر حسین بانکی پورفرد، رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی شب گذشته (پنجشنبه دوم اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه مردم به فرزند آوری تمایل دارند، اما موانع اقتصادی نمیگذارد، گفت: باگذشت ۷ سال از ابلاغ سیاستهای جمعیتی، متاسفانه دولت هیچگونه لایحهای به مجلس نفرستاد و مجلس هم طرح هایش در دورههای قبل مسکوت ماند.
وی با بیان اینکه مجلس در دوره جدید اقدام به کاری همه جانبه کرد، ادامه داد: مجلس با تشکیل کمیسیون ویژهای با رویکرد جوانی جمعیت کشور سعی کرد تا مسائل مالی طرح را بگونهای حل کند تا ضمن اینکه مشوقهای طرح قوی هستند ولی بار مالی آن در بودجه تعریف شود که البته بخشی ازاین هزینهها هم در بودجه امسال دیده شده است.
بانکی پور فرد با اشاره به اینکه منابعی را حدود ۱۰ هزار میلیارد در راستای اجرای این طرح برای دولت پیش بینی کردیم این در حالی است که هزینههای طرح حدود ۹ هزار میلیارد است، گفت: در این طرح سعی شده تا مشوقهای مالی بگونهای باشد که هزینههای مستقیمی برای دولت نداشته باشد مثلاً اجاره زمینهای ۱۵۰ الی ۲۰۰ متر ۹۹ ساله هزینهای برای دولت ندارد، ولی برای مردم مشوق خوبی محسوب میشود روی هم رفته چنین مشوقهایی برای دولت هزینه ندارد و برای مردم مشوق موثری خواهد بود.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور در لایحه بودجه امسال آورده که سیاستهای ابلاغی جمعیت باید در لایحه بودجه دیده شود، افزود: در این خصوص با همکاری سازمان برنامه و بودجه، طرح تصویب شد و پشتوانههای مالی، این طرح را به طرحی همه جانبه تبدیل کرد.
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پیمایشی که ۱۰ سال قبل صورت گرفته علاقمندان مردم به داشتن ۲ فرزند بود، افزود: ولی در پیمایشی که ۲ سال قبل صورت گرفت مردم علاقمندی به داشتن ۳ فرزند و بیشتر را اعلام کردند این در حالیی است که سال قبل و امسال، مردم فقط 1.7 و 1.6 فرزند آوری داشتند.
نظر شما