به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه پنجم اردیبهشت شبستان به شرح زیر است:
آغاز زندگی ۲۱۷ هزار زوج جوان با تسهیلات بانک ملی ایران
تسهیلات ازدواج به عنوان پشتوانه ای مالی و یک رویکرد حمایتی از زوج های جوان قلمداد می شود و از این رو تسهیل دریافت این وام همواره از سیاست های مهم برنامه ریزان و نهادهاست و در این میان بانک ملی ایران با رویکرد حمایت از جوانان همواره سعی دارد تا این سنت حسنه را تا حد امکان تسهیل کند.
اعطای تسهیلات قرض الحسنه از جمله اولویت های بانک ملی ایران به شمار رفته و بر همین اساس این بانک در سال ۹۹ بالغ بر ۲۱۷ هزار و ۲۹۹ فقره وام ازدواج به ارزش ۱۱۳ هزار و ۳۵۵ میلیارد و ۸۵۳ میلیون ریال به متقاضیان پرداخت کرده است.
در سال ۹۸ نیز بانک ملی ایران ۲۳۹ هزار و ۲۳ فقره تسهیلات ازدواج به متقاضیان پرداخت کرده که ارزش ریالی این تسهیلات بالغ بر ۷۵ هزار و ۵۰ میلیارد و ۱۳۴ میلیون ریال بوده است.
این بانک سهم چشمگیری از مجموع وام ازدواج پرداختی در نظام بانکی را داراست و بر اساس آمارها بیش از ۷۰ درصد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را پرداخت می کند.
هر یک از متقاضیان صرفا یک مرتبه می توانند این تسهیلات را دریافت کنند و افرادی که تاریخ عقد آنها بعد از یکم فروردین ماه ۱۳۹۶ بوده و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده اند، در اولویت نخست قرار دارند.
لازم به ذکر است، مشتریان ارجمند می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف، موارد را از طریق سامانه رسیدگی به شکایات بانک ملی ایران در سایت اصلی این بانک پیگیری کنند.
بازار در کشور ما در دست تولیدکنندگان نبوده است
حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی شب گذشته (شنبه 4 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه تقریبا هیچ کشوری در دنیا نمیتواند به صنعتی شدن دست پیدا کند مگر اینکه بازارش دست خودش باشد، گفت: متاسفانه تاکنون به علت های مختلف در کشور ما بازار دست تولیدکنندگان نبوده است.
وی با بیان اینکه به علت اعمال تحریم ها، فضایی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم شد که این امر مهمترین مسئله برای افزایش تولید بوده است، گفت: حدود ۷۰ درصد برندها در بازار کشورمان متعلق به کشورهای دیگر بوده است و به واسطه تحریمها اینها از کشورمان رفتند.
غزنوی با اشاره به اینکه به علت هزینههای هنگفتی که در حوزه لوازم خانگی شده بود و زیرساختها فراهم بود به سرعت تولیدکنندگان توانستند جای خالی خارجیها را پر کنند، افزود: سال گذشته با رقم ۷۰ درصد که وزارت صمت اعلام کرد با افزایش تولید مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه نمیگویم هم اکنون قیمت ارز مناسب است بلکه باید به گونهای باشد که واردات سودآورتر از تولید نباشد و این عامل هم در افزایش تولید تاثیرگذار بود، افزود: اگر میخواهیم افزایش تولید داشته باشیم و از مصرف گرایی دربیائیم چارهای نیست مگر اینکه به کالاهای مصرفی بادوام مثل لوازم خانگی رو بیاوریم.
برنامه ریزی برای راه اندازی مجدد ۲ هزار واحد تولیدی/انتخاب ۹ صنعت به عنوان پیشران در سال ۹۹
سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صمت شب گذشته (شنبه 4 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه ساخت داخل، ظرفیتهای خالی واحدها، فرآیند تامین مواد اولیه وارداتی و ممنوعیت در کالاهای مصرفی، رویکردهایی چهار عامل موثر در افزایش رشد اقتصادی در عرصه صنعت هستند که نتیجه داشت و در آینده نیز ادامه خواهد یافت، گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار، رشد حوزه صنعت کشور در ۹ ماهه مورد مطالعه، حدود ۷.۸ درصد بود.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت با بیان اینکه سال گذشته افزایش تولید در حوزه لوازم خانگی داشتیم به عنوان مثال تولید جاروبرقی به ۵۱.۲ درصد رسیده است، گفت: این اتفاق به علت ثبات در قیمت ارز در ماههای پایانی سال بود که این امر برای تولیدکننده کفایت میکرد چراکه اگر ثبات اقتصادی کلان در کشور وجود داشته باشد تولیدکننده به راحتی میتواند به فعالیت بپردازد.
زرندی با اشاره به اقدامات وزارت صنعت در سال 99 در حوزه تولید گفت: وزارت صمت اقدامات خوبی را در سال ۹۹ انجام داده است. برای راه اندازی مجدد واحدهای تولیدی تعطیل شده در سال قبل هدف گذاری کرده بودیم و امسال هم برای بازگشایی مجدد ۲۰۰۰ واحد تولیدی برنامه داریم و این هدف گذاری در سال گذشته نتیجه بخش بود.
وی با بیان اینکه بعضی از سیاست هایمان ادامه سیاستهای سال گذشته و برخی دیگر هم اقدامات جدیدی بر مبنای شعار سال است، گفت: در سال گذشته ۹ صنعت را به عنوان صنایع پیشرو انتخاب کردیم که هم اکنون به صحن هیئت دولت رفته و ظرف یکی دوهفته آینده تصویب خواهد شد.
سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون تومان/دلار همچنان در کانال ۲۳ هزار تومان
امروز (یکشنبه ۶ اردیبهشت) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۷۷ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۳۳۸ هزار تومان است. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۹ میلیون و ۹۹۸ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون تومان، نیم سکه بهار آزادی ۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون تومان است.
امروز (یکشنبه ۶ اردیبهشت) در بازار ارز دلار ۲۳ هزار و ۳۳۷ تومان، یورو ۲۷ هزار و ۹۷۱ تومان، پوند ۳۳ هزار و ۴۱۰ تومان، درهم امارات ۶۶۸۲ تومان، یوان چین ۳۶۹۰ تومان و لیر ترکیه ۲۸۴۰ تومان است.
این در حالی است که روز گذشته ( شنبه چهارم اردیبهشت) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۱ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۸۱ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۳۴۸ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۷ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۵ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۵۰ هزار تومان بود.
روز گذشته (شنبه چهارم اردیبهشت) در بازار ارز دلار ۲۳ هزار و ۳۳۰ تومان، یورو ۲۷ هزار و ۹۷۸ تومان، پوند ۳۳ هزار و ۴۱۷ تومان، درهم امارات ۶۵۹۰ تومان، یوان چین ۳۷۰۰ تومان و لیر ترکیه ۲۸۹۰ تومان بود.
بودجه سال ۱۴۰۰ شرکتهای دولتی ابلاغ شد
محمد باقر نوبخت، معاون رییسجمهور، بودجه سال ۱۴۰۰ شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت را ابلاغ کرد.
بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شامل درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار و هزینهها و سایر پرداختها، معادل یک میلیون و ۵۶۱ هزار و ۹۵۷ میلیارد تومان است، که نسبت به بودجه مصوب سال ۱۳۹۹، حدود ۸.۷ درصد رشد داشته است.
طبق گزارش لایحه بودجه ۱۴۰۰، هم اکنون ۳۸۲ شرکت دولتی در کشور فعال است. ۹ بانک، پنج بیمه، دو موسسه انتفاعی، ۳۱ آب و فاضلاب، ۳۷ برق و ۲۹۸ شرکت سایر در کشور وجود دارد.
نظر شما