به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالکریم بهجت پور» در ویژه برنامه شرح شمس که همزمان با ماه مبارک رمضان در نمازخانه مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار می شود، به تفسیر آیات 21 تا 26 سوره فرقان پرداخت.
وی با بیان این که در آیه 21 چون کافران به دیدار [قیامت و محاسبه اعمال به وسیله] خداوند امید نداشتند و بهانه می کردند که چرا بر ما فرشتگانی نازل نشد، یا [چرا] پروردگارمان را نمی بینیم؟؛ لذا رفتار مستکبرانه پیدا کرده و دچار سرکشی شدند، افزود: همین امر باعث شد که از آنها به مجرمین یاد شود.
مدیر حوزه های علمیه خواهران به آیه 22 سوره فرقان که می فرماید «يَوْمَ يَرَوْنَ الْمَلائِكَةَ لا بُشْرى يَوْمَئِذٍ لِلْمُجْرِمِينَ وَ يَقُولُونَ حِجْراً مَحْجُوراً؛ روزى كه فرشتگان را مىبينند، آن روز براى گناهكاران مژدهاى نيست، (بلكه روز كيفر آنهاست) و (فرشتگان به مجرمان) مىگويند: (بهشت براى شما) حرام و ممنوع است.» اشاره کرد و ادامه داد: در آيه قبل سخن از مستكبرانى بود كه اميدى به قيامت نداشته و توقّع نزول فرشتگان را داشتند، در اين آيه مىفرمايد: فرشته بر آنان نازل خواهد شد، امّا به جاى آنكه حامل نور و وحى باشند، حامل سختترين تهديدات خواهند بود.
وی كلمه «حجر» در آیه 22 را به معناى بازداشتن عنوان کرد و گفت: منظور از «حِجْراً مَحْجُوراً» در این آیه محروم و ممنوع بودن است، یعنی این افراد از ورود به بهشت ممنوع شده اند و بهشت همچون مکانی سنگ چینی شده است که اجازه ورود به آن را ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با اشاره به آیه 23 این سوره اشاره کرد و بیان داشت: خداوند در این آیه می فرماید «وَ قَدِمْنا إِلى ما عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْناهُ هَباءً مَنْثُوراً؛ ما به سراغ هر عملى كه (به عنوان خيرات) انجام دادهاند مىرويم و آن را غبارى پراكنده مىسازيم»، یعنی پوچ شدن بر همه كارهاى مجرمين عارض مىشود و تباهشدن عمل در برابر چشم انسان، از حسرتهاى او در قيامت است.
وی خاطرنشان کرد: قرآن چون کتابی برای تربیت انسان هاست، از این رو از نظر عاطفی بین اهل بهشت و اهل دوزخ مقایسه می کند و در همین راستا در آیه 24 سوره فرقان می فرماید «أَصْحابُ الْجَنَّةِ يَوْمَئِذٍ خَيْرٌ مُسْتَقَرًّا وَ أَحْسَنُ مَقِيلًا؛ در آن روز، اهل بهشت جايگاه خوش و آسايشگاه نيكويى دارند».
مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این که کلمه «خَيْرٌ» و «أَحْسَنُ» در این آیه به معناى بهتر نيست، افزود: این كلمات به معناى خوب و نيك هستند، چون آنچه كه در آيه قبل از آن ياد شد، خوب نبود تا اين بهتر باشد.
وی به ادامه سوره که می فرماید «وَ يَوْمَ تَشَقَّقُ السَّماءُ بِالْغَمامِ وَ نُزِّلَ الْمَلائِكَةُ تَنْزِيلًا؛ و روزى كه آسمان با ابرها بشكافد و فرشتگان فروفرستاده شوند فروشدنى» اشاره کرد و ادامه داد: ممكن است كلمه «بِالْغَمامِ» به معناى همراه با ابر باشد، يعنى آسمان همراه با ابرها شكافته مىشود و از كلمه «نُزِّلَ» استفاده مىشود كه نزول فرشتگان در روز قيامت، غيرمنتظره و نزول خاصّى است.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور تصریح کرد: در آیه 26 این سوره نیز آمده است «الْمُلْكُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ لِلرَّحْمنِ وَ كانَ يَوْماً عَلَى الْكافِرِينَ عَسِيراً؛ در آن روز، فرمانروايىِ بر حقّ، از آن خداى رحمان است و روزى است كه بر كافران سخت و سنگين است»، یعنی مالكيّت و حكومت خداوند در روز قیامت واقعى و حقيقى است و قیامت روز جلوه رحمت الهى برای بندگان و عذاب بر کافران خواهد بود.
نظر شما