جدایی آشوراده ازمنطقه حفاظت شده میانکاله/موافقت بااجرای طرحهای گردشگری

سازمان محیط زیست کشور با اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراه، تنها جزیره ایرانی در دریای خزر موافقت کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، بالاخره پس از کش و قوس هایی که درباره اجرای طرح های سرمایه گذاری و گردشگری در جزیره آشوراده وجود داشت و هم اکنون نیز به قوت خود باقی است، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاون رئیس جمهور در نشست مشترک با استاندار گلستان، موافقت کلی خود را با اجرای این طرح ها اعلام کرده اند.

 

جزیره آشوراده به عنوان تنها جزیره ایرانی در دریای خزر با داشتن قابلیت های فراوان در زمینه های گردشگری و اقتصادی می تواند به عنوان یکی از قطب های توریستی در گلستان مطرح شود اما توانمندی های این جزیره در سایه کشمکش های سیاسی و جدال مسئولان دو استان مازندران و گلستان در حاشیه مانده و توجهی به آن نشده است.
 

آشوراده به همراه دو جزیره دیگر در دریای خزر و خلیج گرگان روزگاری محل شکار و تفریحگاه شاهان و امرا بوده که بر اثر بالا آمدن آب دریا دو جزیره کناری به طور کامل به زیر آب رفته و از مساحت یکهزار و 200 هکتاری آشوراده طی سال های گذشته تنها 400 الی 500 هکتار آن برای سکونت و اجرای طرح های اقتصادی باقی مانده است.
 

مسئله آشوراده که جزو منطقه حفاظت شده میانکاله است، مناقشه ای را بین دو استان شمالی کشور ایجاد کرده است. از سویی میانکاله تحت مدیریت استان مازندران است و از سوی دیگر نیز آشوراده ( که در خلیج گرگان واقع شده) در محدوده استان گلستان واقع شده و تمامی مسئولان نیز در پی ایجاد جزیره ای تفریحی و توریستی همانند کیش در دریای خزر هستند.


جواد قناعت، استاندار گلستان در این خصوص گفت: موقعیت منحصر به فرد و شرایط بسیار مطلوب جزریه آشوراده، فرصت استثنایی را برای توسعه گردشگری با محوریت طبیعت گردی در استان فراهم کرده است.


وی افزود: تلاش های زیادی برای جذب سرمایه گذار با همکاری همه دستگاه ها در استان انجام شده و مقدمات برای اجرایی شدن پروژه گردشگری و سرمایه گذاری در این جزیره آماده شده است.


استاندار گلستان با اشاره به نشست مشترک با رئیس سازمان محیط زیست کشور در خصوص پیگیری مصوبات سفر دولت در بخش گردشگری اظهار داشت: موافقت کلی این سازمان با اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده اخذ گشته و مقرر شده گروه کارشناسی متشکل از معاونین و مدیران کل سازمان محیط زیست و استانداری گلستان و دستگاه های اجرایی مرتبط، حداکثر ظرف مدت سه ماه طرح گردشگری جزیره را با رعایت تمامی مسائل زیست محیطی ارائه، تصویب و همزمان عملیات اجرایی آن نیز آغاز شود.


وی تأکید کرد: این جزیره می تواند در زمینه های متنوع توریسم فعال شود و با ایجاد زیرساخت های گردشگری و سرمایه گذاری بخشی از عضلات اجتماعی از قبیل بیکاری منطقه را تسهیل نماید.


عبدالرضا دادبود، معاون عمرانی استاندار گلستان نیز در ادامه گفت: ساماندهی جزیره آشوراده جزو مصوبات سفر سوم دولت به استان بوده و با توجه به ظرفیت ها و قابلیت های این جزیره در بخش های کشاورزی، تولیدی و گردشگری، مردم منطقه از رئیس دولت خواستند تا با ایجاد یک جزیره توریستی موافقت کند.


وی افزود: همزمان با مصوبه هیئت دولت در استان و تشکیل کارگروه ملی ساماندهی جزیره آشوراده، کمیته استانی نیز با حضور مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط شکل گرفته و جلسات منظمی را برگزار کرده است.


دادبود با تأکید بر اینکه آشوراده قابیلت ایجاد تحول در اقتصاد منطقه را دارد، اظهار داشت: اجرای طرح های سرمایه گذاری می تواند استان را برای رسیدن به افق 1404 در زمینه گردشگری و طرح های سرمایه گذاری یاری کند.


وی ادامه داد: در حال حاضر نیز نقشه جانمایی سرمایه گذاری جزیره آشوراده و حوزه نفوذ آن در سواحل استان آماده شده و پس از پیگیری های موارد طرح شده در کارگروه امور زیربنایی دولت اجرایی خواهد شد.


دادبود اضافه کرد: براساس توافقات به عمل آمده با سازمان حفاظت محیط زیست و مصوبه کارگروه زیربنایی دولت، مشاور ( سرمایه گذار) در حال تهیه طرح های اجرایی می باشد.


وی عنوان کرد: طرح اولیه سرمایه گذاری تهیه شده و موافقت اولیه آب منطقه ای و منابع طبیعی نیز اعلام شده و با هماهنگی سازمان محیط زیست و در صورت موافقت اولیه، آمادگی برای واگذاری اراضی جهت بهره برداری به سرمایه گذار وجود دارد.


معاون عمرانی استاندار گلستان تصریح کرد: موضوع جدایی و انتزاع جزیره آشوراده از منطقه حفاظت شده میانکاله از طریق کارگروه امور زیربنایی دولت در حال پیگیری جدی است.


عبدالرضا دادبود، معاون عمرانی استانداری گلستان در حالی این موضوع را مطرح می کند که محمد ممشتی، مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ضمن این خبر ، گفت: هیچ بحثی در خصوص جدایی آشوراده از میانکاله وجود ندارد و حتی در محافل سیاسی هم حرفی در این مورد زده نشده است.


وی افزود: مرزهای زیست محیطی از مرزهای جغرافیایی پیروی نمی کند و مدیریت واحد برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.


با اینحال امید می رود پس از جدایی جزیره آشوراده از میانکاله و اعمال مدیریت آن در استان و هم چنین اجرای طرح های سرمایه گذاری، تحول و انقلاب بزرگی در گردشگری استان ایجاد شود.


پایان پیام/

کد خبر 105046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha