وقف و نیکوکاری در همه ادیان وجود دارد/ نقد جالب نیکوکاری در« گاف»

توسلی با بیان اینکه وقتی به بحث نیکوکاری می پردازیم یا دچار افراط می شویم یا تفریط، گفت: کتاب گاف به طور مستقیم و غیر مستقیم متذکر می شود که گاه باید ماهی داد و گاهی ماهی گیری یاد داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، کتاب «گاف» نوشته سارا گریانلو امروز دوشنبه 6 اردیبهشت با حضور ابراهیم اکبری‌ دیزگاه نویسنده و منتقد، مهدی توسلی منتقد و محمدرضا شرفی‌خبوشان نویسنده، شاعر و منتقد  در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نقد و بررسی ‌شد.

 

مهدی توسلی در این نشست ضمن تشکر از انتشارات صاد بابت انتشار کتاب گاف گفت:برای نقد کتاب گاف ترجیح می دهم ابتدا به بحث نیکوکاری ورود پیدا کنم. در اینکه مردم ما نیکوکار هستند از نظر دینی و عرفی هیچ شکی نیست.

 

این منتقد با بیان اینکه وقف فقط مختص دین اسلام نیست، عنوان کرد:وقف، نیکوکاری، یاریگری و کمک رسانی در همه ادیان وجود دارد. پیرنگ اصلی داستان کتاب گاف، نیکوکاری است. کتاب گاف از همان ابتدا قلابش را می اندازد و بر مخاطب اثرگذار است. جدایی در داستان وجود ندارد و گویی نخ تسبیحی در این کتاب هست که باز نمی شود.

 

وی با اشاره به لطافت های کتاب گاف تصریح کرد: تلخی داستان را نمادهای لطیف آن می گیرد و این نکته مثبت کتاب است. داستان هم تلنگر می زند و اثر می گذارد و هم اینکه خیلی رمانتیک نیست. با خواندن گاف متوجه شدم که نویسنده آن باید معلم و فردی نیکوکار باشد.

 

توسلی اظهار داشت: ما وقتی به بحث نیکوکاری می پردازیم یا دچار افراط می شویم یا تفریط و این خوب نیست. کتاب گاف از این مساله مبراست. در این کتاب نقدهای جالبی به بحث نیکوکاری شده است. بسیاری معتقدند که باید به جای دادن ماهی، ماهی گیری یاد داد اما در این کتاب متوجه می شویم گاهی باید ماهی داد و گاهی هم باید ماهی گیری یاد داد.

 

وی بیان کرد:در کتاب برخی مواقع شاهد پیام های مستقیم هستیم و گاهی می بینیم آموزش غیر مستقیم داده می شود. در واقع دو نوع آموش مستقیم و غیر مستقیم را در کتاب گاف شاهد هستیم و این هم از دیگر نکات مقبت و اثر گذار کتاب محسوب می شود.

 

گفتنی است کتاب گاف نوشته سارا گریانلو مشتمل بر 218 صفحه از سوی انتشارات صاد چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

کد خبر 1051003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha