به گزارش خبرگزاری شبستان، زهرا پورقربان، نویسنده محفل ادبی مسجد جوادالائمه، محفل ادبی مسجد جوادالائمه را الگوی خوبی برای مراکز ادبی دانست و اظهار کرد: مراکز ادبی این روزها با تمامی امکاناتی که در دست دارند به خوبی نمیتوانند برای پیشبرد ادبیات داستانی کشور بکوشند. مسجد جوادالائمه الگوی خوبی است تا ما بفهمیم برگزاری یک محفل ادبی نیازمند تجملات و بودجههای کلان نیست.
پورقربان گفت: میتوان در فضایی کوچک و صمیمی علاقهمندان به داستان و داستاننویسی را گرد هم آورد و با نقد و بررسی و همچنین آموزش به رشد ادبیات کشور کمک کرد.
وی اذعان کرد: ما باید در ادبیات اصالت را زنده نگه داریم و از افراط و تفریط بپرهیزیم. لازم نیست برای پویایی فضای ادبی به دنبال امکانات و تجهیزات خاصی باشیم. مساجد فضای خوبی برای فعالیتهای فرهنگی هستند. مردم میتوانند در کنار عبادت فعالیتهای فرهنگی و ادبی انجام دهند.
جشنواره شهید حبیب غنیپور را بنا شده بر پایه صداقت و حقیقت دانست و گفت: یکی از نقاط قوت این جشنواره حقیقت و درستی آن است. این جشنواره بر خلاف دیگر جشنوارههای ادبی به دور از هیاهو برگزار میشود.
وی ادامه داد: وجه تمایز آن با دیگر جشنوارهها صداقت و حقیقتی است که در این جشنواره جریان دارد. مسئولان و برگزارکنندگان این جشنواره شعار نمیدهند و در سکوت و بدون تبلیغات و بزرگنمایی در راستای رشد ادبیات کشور میکوشند.
وی افزود: روح شهید غنیپور در این جشنواره جریان دارد، فضای ساده و صمیمی آن، داوریهای عادلانه، صداقت و راستی برگزارکنندگان و قانونمندی از ویژگیهای این جشنواره است. همین شاخصهها مردم را به این جشنواره جذب کرده و جشنواره شهید حبیب غنیپور امروز در دل فضای ادبی کشور اتقاق بزرگی تلقی میشود.
اجازه ندهیم جوانان از مسجد دور شوند
مریم صباغزاده از نویسندگان صاحب نام کشور با اشاره به اینکه یکی از نقاط قوت این جشنواره احیای مساجد و مسجد محوری بودن آن است، گفت: در گذشته مسجد پایگاهی فرهنگی و اجتماعی بود و نقش بزرگی در زندگی مردم و جوانان داشت، اما امروزه سلیقه جوانان تغییر کرده است. ما نباید اجازه دهیم جوانان از مسجد دور شوند، باید مساجد را دوباره احیا کنیم.
صباغزاده درباره تفاوت نقش مسجد در آن زمان و دوره کنونی گفت: در گذشته مسجد تنها مکانی برای عبادت و مجالس ترحیم نبود، نقش تربیتی و فرهنگی در جامعه ایفا میکرد. مسجد پایگاهی فرهنگی و اجتماعی بود به این معنا که در آن هم فعالیتهای فرهنگی نظیر جلسات کتابخوانی و محافل ادبی برگزار میشد و هم مکانی بود برای رفع مشکلات مردم.
وی افزود: نباید اجازه دهیم تفاوت سلیقه جوانان امروز نسبت به جوانان نسل گذشته آنها را از مساجد دور کند. باید مسجد را دوباره احیا کرد و با فرهنگسازی مسجد را دوباره به پایگاهی مهم در میان مردم تبدیل کنیم.
این نویسنده یکی از نقاط قوت جشنواره شهید غنیپور را رویکرد به ارزشهای مذهبی خواند و تصریح کرد: این جشنواره به نام شهید عزیزی است که خود صاحب قلم بوده. همچنین دستاندرکاران با خلوص نیت و دانش ادبیشان توانایی خود را در برگزاری چنین جشنوارهای ثابت کردهاند و نشان دادهاند رویکرد جشنواره به سمت ارزشهای مذهبی است، همه اینها نقاط قوت جشنواره شهید غنیپور است و کمک کرده تا این جشنواره به موفقیت امروز خود دست یابد.
نقش ارزشمند مسجد در فضای ادبی کشور
حمیدرضا داداشی، نویسنده و داور جشنوارههای ادبی نیز در همین زمینه گفت: جشنواره شهید حبیب غنیپور با پیشینه مذهبی و صلاحیت برگزارکنندگان آن توانسته به یکی از جشنوارههای موفق سال تبدیل شود.
داداشی این جشنواره را یکی از موفقترین جشنوارههای ادبی سال معرفی کرد و عنوان کرد: جشنواره شهید غنیپور در سالهای برگزاریاش با افت و خیزهایی روبهرو بوده است اما بالاخره توانسته با تلاش برگزارکنندگان به روند صعودی خود بازگردد.
بنابرگزارش ستاد خبری یازدهمین دوره جشنواره شهید غنی پور، وی افزود: نویسندگان و مخاطبان به جشنواره شهید غنیپور اعتماد دارند و به آینده آن خوشبین هستند. دلیل این اعتماد عدم دخالت نهادهای دولتی و صمیمیت برگزاری آن است. جوایز این جشنواره توسط خانوادههای شهدا اهدا میشوند و از تجملات جشنوارههای ادبی به دور است و هدف اصلی برگزارکنندگان آن پیشرفت و بهبود وضعیت ادبی کشور است.
این نویسنده و داور جشنوارههای ادبی در پایان به نقش مسجد در فضای ادبی کشور اشاره و گفت: در سالهای دور جایگاه مسجد با امروز متفاوت بود و تاثیر بسیاری در فرهنگ داشت. امروزه به دلیل مشغلههای زندگی و مشکلات مالی و اجتماعی، مردم وقت کمتری برای حضور در مساجد دارند. دغدغههای مردم تغییر کرده اما نباید اجازه دهیم فرهنگ و ادبیات در جامعه کمرنگ شود. بهتر است مردم را با پایگاههای مذهبی آشتی دهیم تا به رشد فرهنگ جامعه کمک کنیم.
پایان پیام/
نظر شما