به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، آیتالله «رضا رمضانی گیلانی» امروز (چهارشنبه، ۸ اردیبهشت) در مراسم میلاد امام حسن مجتبی(ع)، با اشاره به فلسفه انفاق در اسلام، اظهار کرد: انفاق به این معنی است که انسان از مال خود به دیگری بدهد که یکی از ثمرات آن حل معضل فقر در جامعه است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه فقر یکی از مشکلات جامعه بوده و انسان فقیر ممکن است به آسیبهای اجتماعی از جمله دزدی، قتل و ... دست بزند، افزود: خداوند متعال برای فقرزدایی، به افراد دارا فرمان میدهد که از اموال خود در قالب خمس، ذکات، مالیات، صدقات و ... به فقرا بدهند.
وی با بیان اینکه اسلام هیچگاه طرفدار فقر نبوده است، تصریح کرد: متاسفانه شکاف طبقاتی در جامعه سبب مشکلات زیادی از جمله فقر شده که باید هر کس به وظیفه خود در رفع این مشکل، عمل کند.
آیتالله رمضانی با اشاره به اینکه برای از بین رفتن فقر، انفاق باید به عنوان یک اصل در جامعه، نهادینه شود، تاکید کرد: قرآن کریم نیز در آیات مختلف درباره انفاق در راه خدا سفارش کرده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: در تعبیر دیگری از قرآن کریم آمده که با ترک انفاق، خود را به هلاک نیاندازید.
وی با اشاره به اینکه انسان اگر چیزی را انفاق کند، خداوند عوض آن را میدهد، تصریح کرد: انفاق همچنین مانع هلاکت جامعه میشود.
آیتالله رمضانی به دیگر آثار انفاق در انسان و جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: انفاق سبب ایجاد بستری برای کمالیابی شده و مال را زیاد میکند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انفاق، سبب جایگزینی مال شده و روح فداکاری را در انسان تقویت میکند، تصریح کرد: انفاق سبب میشود تا انسان، روحیه عدم تعلق به امور مادی را در خود نهادینه کند.
وی با اشاره به اینکه تعلق به امورات دنیوی، زوال پذیر است، خاطرنشان کرد: انفاق، روحیه جود و بخشش را در انسان تقویت میکند.
آیتالله رمضانی با تاکید بر اینکه تمام مالکیت انسان بر اموال دنیایی، اعتباری بوده و مالک حقیقی خداوند متعال است، اظهار کرد: انفاق، علاوه بر فقرزدایی، در انسان یک نوع ترقی روحی و تعالی ایجاد میکند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه در قرآن کریم تاکید شده، که انفاقکننده نباید منت بگذارد، خاطرنشان کرد: امام حسن مجتبی(ع) در این زمینه الگو هستند و همواره اموال خود را بی منت و چشمداشتی، میبخشیدند.
وی با اشاره به اینکه امام حسن مجتبی(ع) اموال خود را با خدا معامله میکردند، افزود: همین خصلت پسندیده سبب شد که لقب کریم اهل بیت(ع) را به ایشان نسبت میدهند.
آیتالله رمضانی با تاکید بر اینکه تربیت خاندان اهل بیت(ع) به بخشندگی است، خاطرنشان کرد: همه باید انفاق، صدقه و بخشش را از ائمه معصومین(ع) الگوبرداری کنیم.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: انسان باید، نگاه مومنانه نسبت به مال، قدرت و مسئولیت داشته باشد و اینگونه تربیت شود.
نظر شما