سبک کوردی شاخصه مساجد تاریخی شهرستان سقز است

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان گفت: سبک کوردی شاخصه مساجد تاریخی کردستان و شهرستان سقز است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، محمد امینیان با همراهی صلاح نصراللهی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از آثار و مساجد تاریخی شهرستان سقز  اظهار کرد: آثار تاریخی کردستان به ویژه مساجد استان را دارای ویژگی خاصی است که این سبک مختص این منطقه بوده که می‌توان گفت این شیوه ساخت یک سبک خاص و سبک کوردی است.

 

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان سپردن نظارت‌های مرمتی و احیاء بناهای تاریخی را به باستان شناسان و کارشناسان خبره مهم ارزیابی کرد و افزود: از شاخصه‌های بارز سبک کوردی می‌توان به وجود تالار و یا شبستان ستون‌دار چوبی با زیر ستون‌های سنگی، سرستون‌های چوبی، ایوان ستون‌دار بر روی سکوهای سنگی اشاره کرد.

 

امینیان با اشاره به لزوم همکاری ادارات ذی ربط به ویژه فرمانداری‌ها در مرمت و احیاء آثار تاریخی شهرستان‌های استان گفت: مساجد شاخصی همچون مسجد تمبر بیگ، مسجد سرا، مسجد دومناره و ... در این شهرستان وجود دارند که حفاظت از آنها امری ضروری است.

 

حفظ بافت تاریخی روستای بزلانه ضروری است

 

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان همچنین در بازدید از روستای تاریخی بزلانه از توابع شهرستان سنندج حفاظت از بافت تاریخی روستای بزلانه را امری ضروری برشمرد.

 

امینیان گفت: اجرای تمامی طرح‌های توسعه‌ای و زیرساختی در تمامی روستاهای حوزه پرونده ثبت جهانی هورامان باید با لحاظ کردن تمامی جوانب تاریخی، فرهنگی، طبیعی و.. انجام شود.

 

معاون میراث‌فرهنگی استان کردستان با اشاره به لزوم هماهنگی دستگاههای اجرایی استان با اداره کل میراث فرهنگی اظهار داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از جمله ارگانهایی است که در راستای توسعه و آبادانی روستاهای استان تلاش‌ها و خدمات زیادی را انجام داده است.

 

وی ایجاد هرگونه مشکل در مسیر ثبت جهانی هوارمان را نابخشودنی عنوان کرد و گفت: طرح‌ها و برنامه‌های بنیاد مسکن را که به منظور توسعه و آبادانی روستای بزلانه در نظر گرفته شده است با دقت بررسی خواهد شد.

 

امینیان افزود: در راستای حفاظت از بافت تاریخی، صرفا طرح‌های تایید شده توسط این معاونت در روستای بزلانه اجرا خواهد شد و نظارت و تایید نهایی نیز برعهده وزارت میراث فرهنگی خواهد بود.

کد خبر 1051856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha