خبرگزاري شبستان- مازندران؛شهید علی اکبرقربان شیرودی در دي ماه 1334 از مادري سادات در روستاي بالاشيرود تنكابن چشم به جهان گشود. هنگامي كه شهيد شيرودي طفلي بيش نبود پدرش تحت تاثير خوابي كه ديده بود در تعليم قرآن به فرزند همت گمارد. همزمان با تحصيل دردبستان به مكتب خانه اي در بالاشيرود مي رفت تا قرائت قرآن بياموزد.
در دوران دبستان نيز نه تنها از نظر جسمي جثه اي درشت داشت بلكه از نظر هوش و استعداد از بسياري از همسالان خود گوي سبقت را ربوده بود. بعد از اتمام دوره ابتدايي و كسب رتبه شاگرد اولي، به دليل نبود دبيرستان در روستاي بالاشيرود در دبيرستان شيرود در شش كيلومتري محل سكونتش ادامه تحصيل داد. وي كه از مشكلات مالي خانواده مطلع بود از طريق كارگري و كشاورزي به پدرش كمك مي كرد.
در دوران نوجواني همچنان از لحاظ ايمان، اخلاق و تحصيل سرآمد جوانان آن منطقه بود. علي اكبر در سال آخر دبيرستان جهت يافتن كار به تهران عزيمت نمود و در كنار كار به ادامه تحصيل پرداخت. در سال 1350با افكار و مبارزات امام خميني(رحمت الله عليه) آشنا شد و شروع به مطالعه معارف و كتاب هاي اديان مختلف همچنين كتب فلسفي و سياسي از جمله نوشته هاي شهيد مرتضي مطهري نمود.
24سالگي و فرماندهي پادگان هوانيروز
سال 1351وارد دوره مقدماتي خلباني شد و پس از مدتي براي گذراندن دوره كامل به پادگان هوانيروز اصفهان منتقل شد. با اتمام دوره خلباني هلي كوپتر كبري به استخدام ارتش درآمد و در پادگان هوانيروز كرمانشاه مشغول شد.
شهيد شيرودي در دوران مبارزات انقلاب اعلاميه هاي حضرت امام خميني(رحمت الله عليه) را در كرمانشاه توزيع مي كرد و در غائله كردستان نيز بصورت داوطلبانه درمقابل گروه هاي ضد انقلاب ايستاد.
علي اكبر در سن 24سالگي به دليل فداكاري هاي كم نظير و تحركات فوق العاده اش به عنوان فرمانده خلبان هوانيروز انتخاب شد.
وي عاشق انقلاب و ولايت بود و همواره تلاش داشت پيوند مستحكم بين ارتش و روحانيت برقرار كند.شيرودي عاشق پرواز بود، او براي پيروزي و نبرد عليه دشمن، زمان را نمي شناخت و شبانه روز براي پيشبرد اهداف جنگي تلاش مي كرد.
اراده شهيد شيرودي براي حفظ جان كودكان در جنگ
اين شهيد والامقام كه به فرموده شهيد چمران هنگام حمله به دشمن هلي كوپتر را همانند جت جنگنده فانتوم مانور مي داد در زمان حضور در آسمان تمام اراده اش اين بوده كه به مردم بيگاه و بي دفاع به ويژه كودكان آسيبي وارد نشود تا جائيكه در تعقيب ضد انقلاب حين شليك راكت متوجه حضور بچه اي در آن حوالي شد و با پرواز در آنجا و ترساندن بچه، او را از منطقه جنگي راند.
ابوذر و عادله يادگاران ارزشمند عقاب آسمان ايران
شهناز شاطرآبادی، بازنشسته درمانگاه هوانیروز ارتش سال 56 - 57 با شهيد علي اكبر قربان شیرودی ازدواج کرده و ابوذر و عادله دو يادگار اين ازدواج هستند. ابوذر فرزند پسر اين شهيد والامقام اكنون لباس پرافتخار خلباني را برتن دارد.
با شروع جنگ تحميلي در 31شهريور ماه سال1359 به منطقه كرمانشاه رفت. شهيد شيرودي با سرپيچي از دستور بني صدر و به كمك دو خلبان ديگر با دو هلي كوپتري كه در اختيار داشتند در مقابل دشمن تا بن دندان مسلح ايستادند. و اين شجاعتش بعد از 12ساعت در تمامي خبرگزاري هاي جهان تير اول شد.
سرپيچي از دستور بني صدر و بازداشت تنبيهي
در13دي 1359با مشاهده خيانت هاي آشكار بني صدر به افشاگري پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست با ايمان و اسلحه و چنگ و دندان از ميهن اسلامي دفاع نمايند. در همين ايام شهيد شيرودي به جهت بازپس گيري ارتفاعات بازي دراز بازداشت تنبيهي شد و با واكنش روحانيون و اعضاي سپاه كرمانشاه، و به حكم آيت الله خامنه اي و حجت الاسلام هاشمي رفسنجاني بعنوان اعضاي شوراي عالي دفاع، علي اكبر آزاد شد.
ثبت بالاترین ساعت پرواز در جنگ در جهان
شهيد شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از ۴۰بار سانحه و بیش از ۳۰۰ مورد اصابت گلوله به هلیکوپترش، باز سرسختانه میجنگید.
شهادت علي اكبرقربان شيرودي
و سرانجام در هشتم ارديبهشت سال 1360 در حاليكه تانك هاي عراقي به طرف «قره بلاغ» دشت ذهاب در حركت بودند، با هلي كوپتر به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندين تانك، از پشت سر مورد اصابت گلوله تانك قرار گرفت و به شهادت رسيد و پيكر پاك و مطهرش در گلزار شهداي شيرود به خاك سپرده شد.
امامزاده سيدحسين(ع) شيرود آشيانه عقاب تيزپرواز
و اما آشيانه ابدي عقاب تيز پرواز آسمان ايران كه حضرت آيت الله خامنه اي از وي بعنوان اولين نظامي كه در نماز به او اقتدا كرده است ياد مي كند ساليان درازي است كه در امامزاده سيدحسين(عليه السلام) شيرود يكي از فرزندان امام موسی کاظم (علیه السلام) مامن دلدادگان به اهل بيت(عليهم السلام) و مردم مومن و شهيد پرور كه از اين شهر عبور مي كنند، است.
مسافران و گردشگران بيشماري در طول سال به ويژه ايام تعطيلات تابستاني و نوروز با عبور از جاده اصلی تنکابن به رامسر از مقابل این امامزاده عبور می کنند و به آستان بوسي اين امام زاده جليل قدر مي روند.
در ميان راه با عبور از جاده هاي جنگلي چشم جمال گنبد این بقعه فلزی استیل به رنگ طلایی را نظاره مي كند؛ دیدنی که هر سال در ایام نوروز و فصول بهار و تابستان مامن چندین هزار زائر و بازدیدکننده است که از اطراف و اکناف شهرها و روستاهای دور و نزدیک با طی مسافتی مي آيند تا شاید مرادی که در دل دارند به مقصود برسد و حاصل شود.
بنای ساختمان بقعه با زیربنای تقریبی 450 مترمربع در زميني به مساحت چهار هزار و 738 مترمربع بر طبق معماری سنتی اسلامی در سال 1376ساخته شده است که ازشمال به فاصله 100متری دریای خزر و درجنوب به کوهستان پوشیده ازجنگل قراردارد.
اين امامزاده امكاناتی از قبیل زائرسرا در سه طبقه با18اطاق، حسینییه، زینبییه، نانوائی، پارکینگ، فروشگاه، سرویس بهداشتی و... دارد.
گلزارشهدای جنگ تحمیلی نيز در محوطه بقعه جانمايي شده است. در ایام جشن و سرور ائمه اطهار و ایام سوگواری اهل بیت عصمت و طهارت (عليهم السلام) خیل عظیمی از زائران به این مکان مشرف می شوند.
نظر شما