بازنشر فرهنگ های بومی و رونق اقتصادی از مزیت شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر است

محمدی با اشاره به معرفی ۵ شهر از استان در اولین دوره معرفی شبکه شهرهای فرهنگ و هنر گفت: این معرفی، به شناخته شدن آن شهر در جهان کمک می کند و باعث می شود رونق بیشتری در پی داشته باشد و به لحاظ اقتصادی هم مسیر پایدارتری را طی کنند.

وحید محمدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ با اشاره به معرفی ۵ شهر از استان در اولین دوره معرفی شبکه شهرهای فرهنگ و هنر گفت: استان کرمان پیش از این به جهت ظرفیت های کشاورزی از جمله پسته رفسنجان، گردو بافت، عسل رابر، گل محمدی بردسیر و... مطرح بوده است.



معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود: در حوزه فرهنگ و هنر اما وزارت ارشاد با توجه به رویکرد یونسکو، به ظرفیت شناسی شهرهای مختلف پرداخته است.



وی این ظرفیت سنجی را ناظر به تولید و توزیع فعالیت ها و خدمات خاص فرهنگی و هنری یک شهر دانست که در نهایت منجر به تقویت و بازنشر فرهنگ های بومی و محله ای می شود.



محمدی ادامه داد: عضویت هر شهر در شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در واقع آن را به عنوان قطب مطرح و علاوه بر اینکه زمینه تحرکات بیشتر را فراهم می کند، همچنین به شناخته شدن آن شهر در جهان کمک می کند و باعث می شود رونق بیشتری در پی داشته باشد و  به لحاظ اقتصادی هم مسیر پایدارتری را طی کنند.



وی گفت: امیدواریم این معرفی با همکاری های بین المللی و داخلی در دراز مدت به پیشرفت هایی بیانجامد تا ضمن نمادسازی اصیل محلی به اشتغال نیز کمک کند.



معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود: سیرجان شهر جهانی گلیم شناخته شده و در حالیکه زمینه های دیگری هم در این شهر مطرح است از جمله با توجه به سابقه مطبوعاتی آن، می تواند پایتخت مطبوعات ایران باشد زیرا در حال حاضر هم نشریات آن از تک فروشی بیشتر درآمد دارد تا آگهی؛ یا در زمینه ادبیات داستانی و نمایشی و تئاتر هم فعال و پویا است اما در مجموع همه این امتیازات در هنرهای سنتی و به طور مشخص گلیم، ظرفیت خیلی خوبی دارد.



وی اظهار کرد: گلیم های عرضه شده در نمایشگاه های بین المللی گلیم سیرجان است.



محمدی افزود: بم نیز در صنعت چاپ و بسته بندی، از دیرباز فعال بوده به گونه ای که یکی از چاپخانه های بزرگ در بم قرار داشت و با توجه به صادرات خرما از بم انتظار توسعه صنعت چاپ و بسته بندی مدرن مطرح می شود.



وی مجسمه سازی را شاخصه اصلی در معرفی کرمان به عنوان شهر خلاق هنرهای تجسمی دانست و با یادکردن از هنرمندان به نام این رشته از جمله صنعتی، هژبر کرمانی، قهاری و...افزود: تاکنون دو نمایشگاه از آثار هنرمندان بین المللی نیز در کرمان برگزار کردیم و موزه صنعتی کرمان هم خود دومین موزه بزرگ کشور است.



معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان اظهار کرد: بر اساس دیدگاه صاحبنظران کرمان می تواند پایتخت مجسمه سازی در کشور مطرح باشد و فضای شهری هم به این سمت برود و گردشگری هنری ایجاد شود.



وی با اشاره به اهدافی که برای این شهرها مد نظر است؛ گفت: کمیته ای متشکل از نهادهای مرتبط و با مسئولیت فرماندار هر شهر شکل می گیرد و دبیرخانه آن با ارشاد است تا کارها را بر اساس برنامه جلو ببرد.
 

 

محمدی مزیت انتخاب شهرهای فرهنگ و هنر  را تبادل اطلاعات و تجربیات عنوان و بیان کرد: چنانچه شهری نتواند از مزیت ها و امکانات در نظر گرفته شده استفاده کند از این شبکه بیرون می رود.

 

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در پایان تاکید کرد: صنایع خلاق فرهنگی هنری باید تقویت شود.



گفتنی است؛ در اولین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ایران پنج شهرستان از استان کرمان معرفی شد؛ کرمان در هنرهای تجسمی؛ سیرجان در هنرهای دستی؛ بم در چاپ و بسته بندی؛ جیرفت در مد و لباس و منوجان در موسیقی معرفی شدند.
 

کد خبر 1052775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha