خطبه‌خوانی خادمان هلال بن علی(ع) برگزار می شود/رونمایی از یک قطعه آیینی در وصف محمدهلال(ع)

همزمان با آخرین پنج‌شنبه ماه ضیافت الهی، سالروز وفات حضرت محمدهلال بن علی(ع) آیین خطبه‌خوانی و شمع‌گردانی خادمین حرم مطهر همراه با رونمایی از یک قطعه آیینی در وصف این امامزاده عظیم الشأن برگزار می شود.

«سید جواد تکیه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل گفت:  همزمان با آخرین پنج‌شنبه ماه ضیافت الهی، سالروز وفات حضرت محمدهلال بن علی(ع) آیین خطبه‌ خوانی و شمع‌ گردانی خادمین حرم مطهر برگزار می شود.

 

مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی(ع) افزود: این مراسم پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه از ساعت ۲۲ با حضور خادمان حضرت محمدهلال(ع) و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی کرونایی در صحن جنوبی حرم مطهر برگزار خواهد شد.

 

تکیه در ادامه بیان داشت: این مراسم با قرائت قرآن توسط سید محسن سعادتدار و سخنرانی حجت الاسلام غلامرضا آقایی آغاز می شود و  «مهدی خطیب فر» به نوحه خوانی و مرثیه خوانی وفات حضرت محمدهلال بن علی(ع) خواهد پرداخت و در پایان خطبه خوانی خادمان حرم توسط احسان غلامپور یکی از خدام حرم مطهر اجرا خواهد شد.

 

مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی(ع) افزود: همچنین در این مراسم از قطعه آیینی «نخستین مهاجر علوی» سروده شاعر آیینی حسن هارونی و با نوای مهدی خطیب فر رونمایی خواهد شد.

 

 

آيين خطبه خوانی و شمع گردانی يكی از آيين هايی است كه همه ساله در شب رحلت حضرت محمد هلال بن علی (ع)، در حرم مطهر فرزند امير مؤمنان علی (ع)، برگزار می شود. عاشقان و دلباختگان خاندان عصمت و طهارت، در این مراسم معنوی، با لاله های شمع روشن و زمزمه ی «مولا هلال بن علی (ع)» به سمت ضريح مطهر حركت كرده و با مرثيه سرايی و روضه خوانی در رثای حضرت محمد هلال (ع) ارادت خالصانه ی خود را به آن حضرت نشان می دهند.

 

حضرت محمدهلال بن علی(ع)، فرزند بلافصل حضرت علی بن ابیطالب(ع) است که از جانب مادر نیز، با دو واسطه، به پیامبر اکرم(ص) می رسد.

 

در كتاب رساله هلاليه آمده است که حضرت محمد هلال بن علی بن ابيطالب(ع) در آخرين شب جمعه ی ماه مبارك رمضان، پنج تن آل عبا و برادر خود، عون را در خواب می بينند و مژدگانی بازگشت به آغوش خاندان اهل بیت(ع) را از جد بزرگوارشان، پيامبر گرامی اسلام(ص) دريافت می كنند.

 

غروب روز بعد، اين ستاره ی پرفروغ خاندان عصمت و طهارت، پس از اقامه ی نماز مغرب و عشا، در آخرين سجده خود به پيشگاه حق، ندای پروردگار را لبيك گفته و پس از سه سال اقامت در اين سرزمین، رهسپار ديار دوست می شوند.

 

به وصيت خود آن حضرت، عبادتگاهشان، به عنوان محل دفن آن حضرت، مهيا گشته و از آن پس تا كنون، زيارتگاه عاشقان و دلسوختگانی شده كه حضور نخستین مهاجر علوی به كشور را ارج می نهند.

کد خبر 1054140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha