نقش تاثیر گذار بازاریان در کمک های مومنانه

کریمی از نقش تاثیر گذار بازاریان در کمک های مومنانه در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گفت.

به گزاش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، بازاریان نقش به سزایی در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از  پیروزی انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس تا زلزله و سیل و شیوع ویروس کرونا داشته اند، هر جا که نظام جمهوری اسلامی ایران نیاز به حمایت و کمک داشته است، حضور چشم گیری داشته اند.

 

بازاریان و اصناف همواره در کنار مردم بوده اند، کمک های خود را از  مردم زلزله زده و سیل زده، درمانده و نیازمند دریغ نکرده اند و کمک های مومنانه و خیرخواهانه خود را در همه شرایط داشته اند.

 

در همین ارتباط با  «احمدکریمی اصفهانی» دبیر کل جامعه اسلامی اصناف و بازار به گفتگو پرداخته ایم که در ادامه می خوانید:

 

درباره  ماموریت انجمن جامعه اسلامی اصناف و بازار توضیح دهید؟

انگیزه اصلی تشکیل جامعه انجمن اسلامی بازار و اصناف این بوده است تا باری از دوش نظام جمهوری اسلامی برداریم. بنابراین به تبعیت از این موضوع در هر مشکلی در عرصه های مختلف اگر برای نظام جمهوری اسلامی همانند جنگ، سیل، زلزله و غیره پیش آید ما در کنارش هستیم و برای حل مشکلات تلاش می کنیم.

 

نقش بازاریان و اصناف را در کمک های مومنانه در این سال ها چگونه دیدید؟

هنگام جنگ ایران و عراق شاهد این بودیم کاروان های متعدد از بازاریان به جبهه های نبرد اعزام شدند و کمک های مالی زیادی هم شد که می توان به تامین ماشین های سبک و سنگین اشاره کرد.سعی می کردیم علی رغم اینکه هزینه جنگ زیاد بود حضورمان را نشان دهیم.

انجمن های اسلامی بازار و اصناف در هر نوع اتفاق و بروز مسایل غیر متقربه همانند سیل و زلزله حضوری قوی و مستمر داشتند. در همه رویداد ها بازاریان حضوری فعال داشتند.

هنگامی که کشور با کمبود مدرسه مواجه شده است، بازاریان در امر مدرسه سازی حضوری مستمر داشته اند ودر نقاط مختلف کشور مدرسه ساخته اند.

در راه اندازی صندوق های قرض الحسنه چطور؟

در گذشته تمام صندوق های قرض الحسنه را بازاریان و کسبه اداره می کردند و به مردم وام اعطا می کردند که می توان به اولین صندوق قرض الحسنه در مسجد لر زاده و صندوق جاوید اشاره کرد که توسط بازاریان تاسیس شد.

بعد از انقلاب اسلامی هم فعالیت  زیادی دارند که البته در حال حاضر نهاد های دیگر هم صندوق قرض الحسنه تاسیس کرده اند اما بازاریان پیشرو هستند.

خیریه های خیلی فعالی توسط بازاریان تاسیس شده است که می توان به صنوف قماش و فرش اشاره کرد که خانواده ها خود را شناسایی کرده اند و از آن ها حمایت می کنند. فعالیت خیرخواهانه آن  ها با بروز بیماری کرونا شدت یافته است با شیوع این بیماری اکنون بدنه صنف هم درگیر شده است.

شیوع ویروس کرونا و تعطیلی هایی که به وجود آمد، خسارت سنگینی را به اصناف وارد کرد. خیلی ها لطامات سنگینی دیدند. از این رو صنف قماش و فرش ماهیانه حمایت هایی از باربرها و کارگر ها می کنند و کمک هزینه هایی می دهند.

انتظار بازاریان در این شرایط کرونایی چیست؟

تعطیلی بازاریان فشار مضاعفی وارد کرده است و متاسفانه دولت هم حمایتی نمی کند، بازاریان در مقاطع مختلف بیمه و مالیات و اجاره داده اند در حال حاضر که با تعطیلی چند هفته ای از سوی دولت رو به رو شدند، هیچ حمایتی از اداره مالیاتی و بیمه ای نشد و آن ها بر گرفتن مالیات پافشاری دارند در حالی که باید از بازاریان حمایت شود.

 

پیشنهاد و توصیه شما برای ترویج کمک های مومنانه و سنت حسنه قرض الحسنه چیست؟

برای اینکه گدا پروری  را ترویج ندهیم باید صندوق های قرض الحسنه ترویج پیدا کنند و به عنوان یک فرهنگ جا بیفتند. هر صنفی باید تمام خانواده خود را شناسایی کند. اگر چنین کاری شود، بی حساب پرداخت نمی شود. خود صنف اعضای آبرومند و نیازمند خود را شناسایی کنند و با اطمینان کمک کنند.

یکی از مشکلات مردم عدم اعتماد است، آنها نمی دانند به چه کسی کمک کنند. اگر واقعا نیازمند واقعی را شناسایی کنند، کمک خواهند کرد. به نظر هر صنف یا قشر در شهر وروستای خود نیازمندان را شناسایی کند و به صورت محلی به آن ها کمک شود. در گذشته در برخی ازاقوام هر کسی ازدواج می کرد، همه فامیل کمک می کردند تا سطح زندگی آن فرد بهتر شود.

 

 

 

کد خبر 1054585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha