«امیر مرادی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، با بیان اینکه دهیاران میتوانند کشاورزان را برای بیمه کردن محصولات کشاورزی از جمله برنج ترغیب و تشویق کنند اظهار داشت: پیشبینیهای خوبی برای بیمه محصولات کشاورزی انجام شده و 27 کارگزاری بیمه هم در گیلان برای این کار آمادگی دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با تاکید بر اینکه افزایش دما موجبات تغییرات رفتاری در حوزه کشاورزی را فراهم کرده است عنوان کرد: کاهش بارش باران و نزولات جوی از یک طرف و افزایش دما از طرف دیگر زمان فعالیت آفاتی مانند ملخ مراکشی را هم سریع تر کرده بنابراین برای مقابله با این تهدید باید چارهاندیشی لازم انجام شود.
مرادی با بیان اینکه نحوه آبیاری مزارع، الگوی کشت، توزیع منابع آبی در سال جدید باید با در نظر گرفتن شرایط آبی در استان گیلان باشد اذعان کرد: مشکلات تنش آبی احتمالی شالیکاران استان گیلان در سال زراعی پیش رو را با مشارکت و هماهنگی کلیه دستگاهها و متولیان این بخش رصد و برطرف خواهیم کرد.
وی اجرای دقیق مصوبات کمیته منابع و مصارف آب استان گیلان و یکپارچه بودن دستگاههای متولی را تنها راه برون رفت از تنش آبی در سال زراعی پیش رو دانست و اظهار داشت: بارشهای باران چند روز اخیر کمک شایان توجهی به کشاورزان کرد و امیدواریم مشکلی در کلیه فرآیندهای کشت، داشت و برداشت به وجود نیاید.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان اجرای الگوهای نوین کشت و ترویج کاشت رقم های مقاوم برنج را با هدف مقابله با کمآبی مؤثر دانست و ابراز داشت: یکی دیگر از روشهای مقابله با کمآبی استفاده از کودهای پتاسه است بنابراین در صورت عدم تامین این دست از نهادهها خسارات زیادی را به همراه دارد.
مرادی با بیان اینکه کودهای پتاسه مقاومت برنج را در برابر کم آبی افزایش می دهند و عدم استفاده از آن برنج را در مقابل تغییرات آبی و دمایی آسیب پذیر میکند خاطرنشان کرد: از آن جا که برنج از جمله محصولات مهم و استراتژیک کشور و گیلان محسوب میشود بنابراین باید با حمایت از کشاورزان موانع تولید آن برطرف شود.
نظر شما