روایت حافظ قرآنی که ۵۰ نفر مثل خودش تربیت کرد

«مهرداد اسماعیل زاده» یکی از چندین هزار حافظ قرآن کریم است که حال خوب خود را مدیون قرآن و عزتی که این مصحف شریف به انسان می بخشد، می داند وتاکنون با لبیک به منویات مقام معظم رهبری ۵۰ حافظ کل قرآن کریم تربیت کرده است.

خبرگزاری شبستان-مازندران؛ شاید کلمه مفاخر به گوشمان خورده باشد، یعنی فرد یا افرادی که باعث افتخار کشور هستند، گاهی این افراد در نزدیکی ما هستند و اقداماتشان برایمان عادی جلوه می‌کند در حالی که تاثیرات مثبت زیادی در جامع دارند‌.

 

فعالان در عرصه‌های مختلف که موفق به کسب رتبه‌های کشوری نیز از جمله افتخارات شهر، روستا، استان و کشور محسوب می‌شوند، چرا که قطعا اعمال و تولیدات ارزشمندی ارائه می‌دهند، اما فعالیت در حوزه قرآن این کتاب کامل و جامع که راهنمای زندگی بشر است برای همه ما رنگ و بوی دیگری دارد‌.

 

مگر می‌شود به قرآن روی آورد با آن انس گرفت و نزد خدا حائز رتبه و مقام نشد؟ مگر می‌شود از آیه‌ها و سوره‌های قرآنی الهام بگیریم و حس زیبای آرامش را درک نکنیم و مهم‌تر از همه حالیست که تنها حافظان قرآن آن را درک می‌کنند، چرا که آیه‌های این کتاب را که به زبان عربی به رشته تحریر درآمده را از بر می‌خوانند و حال عجیبی را درک کرده و به دیگران انتقالش می‌دهند.

 

ما در خبرگزاری شبستان، فعالیت‌های این افراد را ارج نهاده و برای قدردانی و اطلاع از جزییات فعالیت‌هایشان به گفت‌وگو با آنان می‌پردازیم، یکی از فعالان قرآنی استان مازندران آقای اسماعيل زاده است، وی حافظ كل قرآن و حائز رتبه‌های كشوری و مسئول كاروان قرآنی نور است.

*با تشویق مادرم از 18سالگی حفظ قرآن را شروع کردم

«مهرداد اسماعیل زاده» متولد سال ۱۳۷۰، از شهرستان آمل، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآنی و حدیث دانشگاه شهید چمران تهران، ورودی سال ۱۳۸۸ دانشگاه فرهنگیان و فارغ‌التحصیل در رشته مشاوره، در گفت‌وگو با شبستان بیان می‌کند؛ به مدت ۸ سال سابقه خدمت در آموزش و پرورش دارم و حدود سه سال از سال پنجم خدمت در آموزش و پرورش مدیر دارالقران صاحب‌الزمان(عج) شهرستان محمودآباد هستم.

 

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های قرآنی و قرائت قرآن را از ۱۰ سالگی با حمایت و تشویق خانواده به‌ویژه مادرم شروع کردم، می‌گوید؛ پس از ورود به دانشگاه کار حفظ قرآن کریم را با تشویق‌های مادرم شروع کردم و به لطف خداوند در مدت دو سال از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۰ به پایان رساندم.

 

*هدفم ترویج علوم قرآنی است

اسماعیل زاده به منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درخوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن اشاره کرد و خاطرنشان می‌کند؛ شرکت در محافل قرآنی و مسابقات، ترویج فرهنگ حفظ و قرائت قرآن کریم از فعالیت‌هایم در گذشته بود که به لطف خداوند تأثیرات زیادی هم داشت، در آینده قصد دارم مدرک دکترای علوم قرآن را کسب کرده و در مباحث حدیث، ترویج علوم قرآنی، بیان تفسیر، نکات قرآنی در جلسات و محافل، آشنا کردن هر چه بیشتر جامعه و مردم با معارف قرآن کریم، تشویق خانواده‌ها به جلسات قرآن و تفسیر و تشویق کودکان به مسیر قرآن کریم فعالیت کنم.

 

این حافظ قرآن با اشاره به موفقیت هایی که تاکنون زیر سایه قرآن کسب کرد، اعلام می‌کند؛ به لطف خداوند در مسابقات زیادی شرکت کردم و رتبه‌هایی کسب شد که شامل؛ رتبه اول مسابقات حفظ کل قرآن کریم فرهنگیان سراسر کشور در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸، همچنین کسب رتبه اول مسابقات سراسری حفظ کل قرآن کریم در میان تمامی وزارتخانه‌های کشور در سال ۱۳۹۸، اجرای برنامه حفظ کل قرآن کریم در محافل مختلف اجتماعی و سیاسی در سراسر کشور و شرکت در مسابقات مختلف و تربیت بیش از ۵۰ حافظ کل قرآن کریم و بیش از ۱۰۰ حافظ در بخش تعداد جزء های محدود است.

 

 

* بیان پاسخ‌های تکراری در حوزه قرآنی برایم لذت‌بخش است

وی به خاطره‌ای تلخ در مسیر فعالیت‌هایش اشاره کرده و می‌گوید؛ رمضان سال ۱۳۹۴ بود که شبی برای اجرای برنامه حفظ به مسجدی دعوت شدم مسجد پر از جمعیت و همه برای اجرای جذاب حفظ در انتظار نشسته بودند، برخی از مستمعین برنامه حفظ بنده را در شب‌های قبل هم دنبال می‌کردند و از قضا آن شب هم برای استفاده بردن از برنامه به این محفل هم آمده بودند... خلاصه برنامه شروع شد و من به سؤالات پشت سر هم پاسخ می‌دادم.

اسماعیل زاده ادامه می‌دهد؛ ناگهان شخصی قسمتی از آیه‌ای را از بنده پرسید برنامه خیلی جذاب شده بود همه سکوت کردند و منتظر پاسخ بنده بودند که ناگهان پیر مردی که کنار آن شخص نشسته بود خشمگینانه فریاد زد که، مگر تو دیشب هم از او نپرسیدی؟ چرا دوباره می‌پرسی؟ و وقت دیگران را می‌گیری؟ بماند آن شخص سوال‌کننده بسیار ناراحت شد و نزدیک بود کار به درگیری لفظی بکشد در همین حال بنده هم در جایگاه بودم که اشاره به آن‌ها کردم و هر دو را دعوت به آرامش و دوستی کردم و به آن پیر مرد گفتم که ایشان (شخص سوال‌کننده) از روی ذوق و شوق دوباره پرسید، در نهایت آن شب بخیر گذشت ولی در ذهنم تبدیل به خاطره بدی شد.

 

*با قرآن بودن همه‌اش خاطره شیرین است/قرائت در گوش نوزاد برایم لذت‌بخش بود

این جوان حافظ قرآنی با بیان اینکه در مسیر زندگی‌ام از زمانی که با قرآن مانوس شدم هر چه بود خاطره شیرین بود، و اگر خاطره بدی هم بود در لحظاتی بود که ناخواسته از قرآن دور می‌ماندم، اضافه می‌کند؛ مردم بعد از اجرای برنامه حفظ ارادت زیادی نسبت به بنده دارند و مورد لطف و توجه خودشان قرار می‌دهند که این ها همه بخاطر عزتی است که قرآن کریم به انسان می‌دهد، بعد از اجرای برنامه حفظ بسیاری از خانواده‌ها به همراه فرزندانشان برای مشاوره حفظ نزدم می‌آیند .

 

وی در ادامه یادآور می‌شود؛ یکی از شیرین‌ترین لحظه‌ها، زمانی بود که بعد از اجرای حفظ پدر و مادری با طفل تقریبا ۶ یا ۷ ماهه خود پیش من آمدند و خواستند که آیه در گوش نوزادشان بخوانم و بنده هم با کمال افتخار و شوق آیه ۱۴ سوره مؤمنون را قرائت کردم، برایم شیرین و لذت بخش بود‌.

 

گفتنی است آقای اسماعیل زاده با وجود اینکه حافظ قرآن هستند و قطعا حرف‌های زیادی برای گفتن دارند بسیار کم‌حرف بودند، گویا علاقه‌ای نداشتند که از خودشان تعریف کنند در مجموع می‌خواستند بگویند که هر چه دارند از انس با قرآن است و هر کسی که با این کتاب مانوس شود جز شیرینی و لذت نمی‌بیند، حس و حال عجیبی است که قابل وصف نیست.

 

به گزارش شبستان؛ در ماه مبارک رمضان ماه قرآن فرصت برای نزدیک شدن به قرآن برای همه ما به‌وجود آمده بود، شاید ما در ماه رمضان به قرآن نزدیک می‌شویم ولی حافظان و فعالان قرآنی هر روزشان ماه رمضان و با پایان این ماه به آن‌ها حس دوری از قرآن و خدا دست نمی‌دهد و همواره با قرآن در ارتباط هستند.

کد خبر 1056940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha