به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «سید اسماعیل قافله باشی» در نشست ادبی حماسه فردوسی که امروز (یکشنبه ۲۶ اردیبهشت) به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: فردوسی و شاهنامه آنقدر عظیم و بزرگ هستند که اگر ساعت ها، هفته ها و ماه ها از آن بگوییم کم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین ادامه داد: شاهنامه کتابی جامع است و نهاد اصلی آن حماسه است و بدون تردید شاهنامه بزرگترین حماسه جهان است و در داخل این 50 تا 60 هزار بیتی که حکیم توس سروده همه چیز دیده می شود و در واقع سفره رنگینی است که غزل، عشق، تعلیم، فلسفه، مسائل جامع شناختی، مسائل ادبی، سیاسی، تاریخی و غیره در آن وجود دارد.
وی عنوان کرد: حیف است ما ایرانیان که خداوند چنین نعمت هایی را به ما هدیه کرده است مانند شاهنامه فردوسی، دیوان حافظ، دیوان صائب و غیره از این نعمات بهره نبریم.
قافله باشی اعلام کرد: اثر هنری خوب، اثری است که از نظر فکری و اندیشه، محتوای غنی داشته باشد و به لحاظ فرم، ساختار و ادبی هم زیبا باشد و ابیات شاهنامه هم از نظر فرم و هم محتوا اغلب نمره بالای 19 می گیرد.
وی تصریح کرد: سخن باید کوتاه و رسا باشد و ایجازی که در شاهنامه وجود دارد در حد اعجاز است، نکته دیگر استحکام شاهنامه است که در ابیات و ترکبیات این محکم بودن اشعار را مشاهده می کنیم، 95 درصد ابیات شاهنامه محکم، موجز و پرمحتوا است و فردوسی در هر داستانی واژگان و لغات مناسبی با آن ادبیات را به کار برده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین تأکید کرد: شاهنامه، تاریخ و فرهنگ ایرانی است؛ شاهنامه، فرهنگ ایرانی را نجات داد و شاهنامه فردوسی احیاگر، ابقاگر و محکم کننده فرهنگ ایرانی است.
وی اعلام کرد: شاهنامه نشان داد به جهانیان ما ایرانیان فرهنگ سه تا 4 هزار ساله ای داریم که در آن جوانمردی، راستی، درستی، برادری، برابری و شجاعت وجود دارد و در واقع شاهنامه فردوسی جوانمردی ایرانیان را به رخ جهانیان کشید.
قافله باشی یادآور شد: شاهنامه حداقل 48 هزار بیت دارد و این امر هم از زیبایی های روح بلند حکیم فردوسی است و این 50 هزار بیت سراسر پر از عفت است و یک بیت غیر عفیف در شاهنامه مشاهده نمی کنیم و جوانان باید این امر را یاد بگیرند و اینگونه سخن بگویند.
نظر شما