خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مسجد جامع فاطمیه (واقع در تهران، میدان تسلیحات، خیابان 15 متری تسلیحات) بزرگ ترین مسجد از نظر مساحت در میان مساجد این منطقه از شهر تهران است که به اندازه بزرگی ظاهری اش، کارهای بزرگ و مانا انجام می دهد.
آیتالله غروی علیاری نام مسجد جامع فاطمیه را بر سر زبانها انداخت
این مسجد که برای سال ها با نام آیت الله جواد غروی علیاری، مدرس خارج فقه و اصول عجین شده بود، حوزه علمیه ای دارد که البته پس از درگذشت این روحانی فقید در شهریور ماه 1397 کم کم از رونق افتاد. حجت الاسلام والمسلمین ابوالحسن رضایی، امام جماعت فعلی مسجد جامع فاطمیه که حدود دو دهه مسئول دفتر آیت الله غروی علیاری بود درباره این حوزه به خبرنگار شبستان گفت: مرحوم آقای غروی از مدرسان نام آشنا و بسیار مسلط خارج فقه و اصول و همچنین از معلمان اخلاق و عرفان اسلامی بود که وقتی در تهران ساکن شد و به درخواست جمع کثیری از مردم منطقه تسلیحات، امامت جماعت مسجد جامع فاطمیه را پذیرفت، کرسی درس را ابتدا در مقطع سطوح عالی شروع کردند و پس از چند سال و بنا بر درخواست جمعی از ائمه جماعات مساجد و طلاب تهران، روزهای شنبه تا چهارشنبه در همین مسجد خارج فقه و اصول تدریس می کرد.
وی اضافه کرد: وقتی آیت الله غروی علیاری درگذشت، برای مدتی یکی از استادان در مسجد جامع فاطمیه درس می گفت تا اینکه بنا بر دلایلی که خارج از حوصله این بحث است، این درس تمام شد.
خدمات مستمر مسجد جامع فاطمیه در دوره کرونا
مسجد جامع فاطمیه از رهگذر همین حوزه علمیه به مرکز بزرگ دینی و فرهنگی و خدماتی در منطقه تسلیحات تبدیل شد که نقش خود را در دوره شیوع ویروس کرونا به چند شکل نشان داد. اول از همه اینکه، درمانگاه خیریه این مسجد که همه روزه از هشت صبح تا ۹ شب فعالیت دارد، تست تشخیصی کرونا را برای نیازمندان و سالمندان به صورت رایگان انجام می دهد. از سوی دیگر، به همت پایگاه های مقاومت بسیج شهید حمیدرضا واشقانی و شهدای فاطمیه و گروه جهادی این مسجد، همه روزه ماسک در مسجد جامع فاطمیه تولید و میان نمازگزاران همین مسجد و مدافعان سلامت و خانواده های نیازمند توزیع می شد.
تهیه سوپ برای بیماران کرونایی
کار سوم این مسجد در دوره کرونا پخت سوپ تقویتی بنا بر توصیه چند پزشک که از اهالی مسجد جامع فاطمیه و منطقه تسلیحات هستند، است که به گفته رضایی تاکنون 17 بار پخته شده و هر بار درب منزل صدها بیمار کرونایی توزیع شده است. محتویات این سوپ بسیار است و دهان هر انسانی را آب می اندازند: گوشت، نمک دریا، بابونه، نعنا، نخود سیاه، ماش، لوبیا، جو، گندم، سیر، مغز بادام، تره، اسفناج و جعفری. گروه جهادی مسجد جامع فاطمیه مسئولیت درخواست سفارش و توزیع سوپ میان بیماران کرونایی را بر عهده دارد و هزینه های آن را نیز با کمک خیریه و هیئت امنای این مسجد و مردم منطقه تسلیحات تامین می کند.
تقدیم ۴۰۰ شهید به اسلام و انقلاب
نکته جالب توجه دیگر درباره مسجد جامع فاطمیه واقع شدن مزار دو شهید گمنام دقیقا در وسط حیاط این مسجد به طوری که از هر دری که وارد این مسجد شوید (این مسجد، دو در شرقی و غربی دارد) ابتدا این بنا به چشم می آید و ناخودآگاه دل آدمی را به یاد رشادت های این شهیدان می اندازد و قطعا، فاتحه ای و صلواتی ... این دو شهید در دی ماه 1399 در این حیاط این مسجد به خاک سپرده شدند. جالب است بدانیم که مسجد جامع فاطمیه بیش از ۴۰۰ شهید و ده ها جانباز را تقدیم اسلام کرده است. نام و تصاویر این شهدا به ویژه شهدای تخریبچی در حیاط این مسجد و درست در مقابل بنای یادبود شهدای گمنام نصب شده است.
سالنی که در دوره کرونا چندمنظوره شده است
مسجد جامع فاطمیه همه ساله مراسم بزرگداشتی برای شهدا برگزار می کند که در سالن اجماعات این مسجد که سالن شهدای مسجد جامع فاطمیه نام دارد، برگزار می شود. جالب است که بدانیم که این سالن در پی شیوع ویروس کرونا مدتی محل تولید و بسته بندی ماسک شد و اکنون نیز گاهی از آن برای طبح سوپ تقویتی و بسته بندی بسته های ارزاق و جهیزیه استفاده می شود. قبل از کرونا نیز مراسم ترحیم و یادبود درگذشتگان در این سالن برگزار می شد.
مسجد جامع فاطمیه با تلاش کارگزارانش در دوره کرونا همچون قبل از آن، مسجدی برقرار در ترویج معارف قرآن و اهل بیت(ع) و خدمترسانی به نیازمندان بوده است که طبیعتاً بیماران کرونایی، خانواده های دارای بیمار کرونایی و مدافعان سلامت از خدمات ویژه این مسجد در سطح طراز اسلامی بهره مند شده و می شوند.
نظر شما