حجتالاسلام «عبدالرسول احمدیان» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان بیان کرد: شکلگیری نظام جمهوری اسلامی و حاکمیت گفتمان انقلاب اسلامی، نویدبخش حضور دین در عرصههای علمی و اجتماعی بود و باعث تغییر و تحول در مبانی انسانشناسی و علوم رفتاری و اجتماعی شد، ترسیم این هویت دینی جدید و تلاش برای بازسازی علوم انسانی و اسلامی، به همت قوی و روش مدرن برای پاسخگویی به نیازها و چالشهای پیشرو احتیاج دارد.
رئیس پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: پژوهشکده الهیات و خانواده با توجه به رسالت خود تلاش کرده تا بهصورت روشمند این نیازها را شناسایی و پاسخ مناسب و درخور توجهی را متناسب با بضاعت و اقتضائات خود فراهم کند.،بنابراین تلاش کردیم تا در قالب یک روش علمی، طرحی را برای پاسخگویی به این نیازها ارائه کنیم.
وی گفت: دو سال پیش، کلانپروژهای را بهعنوان «کارآمدی و پایداری خانواده» مبتنی بر تعالیم اسلامی در پژوهشکده طرحریزی کردیم که بیشتر طرحهای پژوهشی پژوهشکده را مدیریت میکند، این کلانپروژه در قالب یک جدول و ماتریس نمای قابلفهمی را ترسیم و فعالیتهای پژوهشکده را در پنج عرصه اخلاقی، اعتقادی، روانشناسی و روانشناختی، علوم اجتماعی و فقه و حقوق هدایت میکند، ضمن اینکه در این کلانپروژه عوامل موثر بر کارآمدی و پایداری خانواده را شناسایی و بستههای اقدام را شروع خواهیم کرد، همچنین اثربخشی این عوامل و بستهها را مورد سنجش قرار میدهیم.
حجتالاسلام احمدیان با بیان اینکه شبکهسازی و مرتبط ساختن نیروهای فعال در این عرصه در دستور کار طرحهای پژوهشی قرار دارد، افزود: مخاطبان مختلفی در این کلانپروژه مورد توجه ما هستند که شامل مددکاران اجتماعی، مبلغان تخصصی حوزه خانواده، مشاوران و مدرسان خانواده میشوند.
وی درباره کتاب «صمیمیت زناشویی، نظریه و کاربست با رویکرد اسلامی» که به تازگی رونمایی شده است نیز بیان کرد: این کتاب که حاصل تلاش علمی دکتر ثناگوییزاده، مدیر گروه مطالعات خانواده پژوهشکده الهیات و خانواده است، بخشی از کلانپروژه کارآمدی و پایداری خانواده محسوب میشود.
رئیس پژوهشکده الهیات و خانواده، ادامه داد: در این کلانپروژه، مولفههای موثر در پنج عرصهای که به آنها اشاره شد، شناسایی و مورد پژوهش قرار میگیرد، با این نگاه که تمام این مولفهها علاوه بر برخورداری از اتقان علمی، کاملا ناظر به مرحله اجرا در محیطهای عملیاتی هستند.
وی گفت: کتاب «صمیمیت زناشویی، نظریه و کاربست با رویکرد اسلامی» و سایر طرحها، صرفا نظری و پژوهشی محسوب نمیشوند، بلکه ناظر بر این هستند که بتوانیم در محیط واقعی از آنها بهره ببریم. در واقع یکی از نقاط قوت این کلانپروژه و کتاب حاضر، همین عملیاتی بودن آنهاست.
حجت الاسلام احمدیان در پایان اظهار کرد: صمیمیت زناشویی یکی از مولفههای کلیدی در ارتقاء کارآمدی و پایداری خانوادهها محسوب میشود. در این کتاب کلیدهای صمیمیت مانند صمیمیت همباشی، صمیمیت کلامی، صمیمیت جسمی، معنوی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است.
نظر شما