رمزگشایی مسیر نفوذ، راه موفقیت نیروهای انقلابی

امروزه نیز ما در میدان جنگ هستیم. در سال‌های اخیر اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی که توسط استکبار جهانی به شکل‌های گوناگون ضد جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود، یکی از تاکتیک‌های دشمنان در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران است.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: با پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان اسلام بیش از پیش خود را برای مقابله با اسلام ناب آماده کردند. آن‌ها همواره سعی نمودند تا از راه‌های گوناگون کیان و عظمت اسلام را متزلزل سازند؛ بنابراین برای دفاع از حریم اسلام و انقلاب اسلامی در مرحله اول باید دشمن را شناسایی کرد و سپس با تأسی به اولیای الهی روش برخورد با آنان را آموخت؛ زیرا دشمن با چهره‌های گوناگون ظاهر می‌شود و برای هر زمانی باید سلاحی متناسب با آن زمان را به کار گرفت. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرمایند: «إِنَّ أَعْقَلَ النَّاسِ عَبْدٌ عَرَفَ رَبَّهُ فَأَطَاعَهُ وَ عَرَفَ عَدُوَّهُ فَعَصَاه‏؛ [1] به راستی عاقل‌ترین مردم بنده‌ای است که پروردگارش را بشناسد پس او را اطاعت کند و دشمنش را بشناسد پس از او سرپیچی کند.»

رهبر معظم انقلاب دامت برکاته نیز این مسئله مهم را متذکر شده و می فرمایند: «دشمن را بشناسید. یکی از خطراتی که هر ملّتی را تهدید می کند این است که دشمنِ خودش را نشناسد، دشمنِ خودش را دشمن نداند؛ یا دوست بداند یا بی‌طرف بداند؛ این خطر خیلی بزرگی‌ است. این خواب‌رفتگی است. هم دشمن را بشناسید، هم روش های‌ دشمنی‌اش را بشناسید؛ ببینید چه‌جوری دشمنی می کند. دچار غفلت نشویم؛ اگر غفلت کردیم، غارت خواهیم شد؛ اگر غفلت کردیم، شبیخون به ما زده خواهد شد.» [2]

ضرورت و اهمیت شناخت دشمن از نگاه دقیق آیات قرآن نیز مخفی نمانده است. با تاملی دقیق در آیات درمی‌یابیم که تا چه اندازه قرآن کریم نسبت به «شناساندن دشمن» حساسیت نشان داده است، به طوری که بیش از هزار و پانصد آیه از آیات قرآن پیرامون دشمن‌شناسی است.[3]

امروزه نیز ما در میدان جنگ هستیم. در سال‌های اخیر اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی که توسط استکبار جهانی به شکل‌های گوناگون ضد جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود، یکی از تاکتیک‌های دشمنان در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران است. با توجه به مطالبی که گذشت، بهترین راه برای مقابله با دشمنان ایران اسلامی، شناخت شیوه‌ها و تاکتیک‌های آنان است تا بتوانیم راه نفوذ آن هارا بسته و در مقابل آن ها ایستادگی کنیم.

 

راه‌های نفوذ دشمن نیز همانند علم و فن آوری روز به روز تغییر می‌ کند؛ برخی از شیوه‌ های نفوذ دشمنان عبارتند از:

الف) تفرقه افکنی بین مسئولین و اقشار مختلف: اختلاف و تفرقه یکی از ابزارهای نفوذ دشمنان است. این ابزار که بسیار کارآمد نیز هست، باعث شکستن صفوف مستحکم مؤمنان شده و دشمنان نیز از آن برای انحراف مؤمنین استفاده می‌کنند. خداوند در قرآن می فرمایند: «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوانا؛ [4] و همگى به ريسمان خدا [قرآن و اسلام و هرگونه وسيله وحدت‏]، چنگ زنيد و پراكنده نشويد! و نعمت (بزرگِ) خدا را بر خود، به ياد آريد كه چگونه دشمن يكديگر بوديد و او ميان دل‌های شما، الفت ايجاد كرد و به بركتِ نعمتِ او، برادر شديد.»

امروزه نیز صهیونیزم جهانی برنامه‌های جدی جهت ایجاد شکاف و اختلاف افکنی بین دولت و ملت ایران دارد و شاید یکی از اهداف دشمن برای تسلیم جمهوری اسلامی، افزایش تحریم‌ها و ایجاد اختلافات مذهبی و قومی بین مردم باشد که باید با هوشیاری کامل نسبت به این توطئه ها، وحدت و یکپارچگی خود را حفظ کرده و با برنامه ریزی دقیق اهداف دشمن را خنثی کنیم.

 

ب) شبهه افکنی و ایجاد تردید: ایجاد تردید برای انسان از جمله شیوه‌های نفوذ دشمنان است که از این طریق، زمینه برای پذیرش انحرافات برای انسان مهیا می‌شود. تردید غالبا با وسوسه شروع می‌شود. وسوسه می‌تواند افراد را نسبت به باورهای خود سست نموده و راه را برای تردید فراهم نماید و کسی که به این درجه از باور برسد، نمی‌تواند تصمیم درستی بگیرد. در چنین شرایطی که حق و باطل درهم می ‌آمیزند و شبهه‌ ها ایجاد می‌شود، افراد بی‌بصیرت به خاطر فهم اشتباه به عنوان ابزاری در دست دشمنان قرار می‌گیرند و ناخواسته به صف دشمنان می پیوندند.

شبهاتی که امروزه در فضاهای مجازی درباره حجاب، ولایت‌فقیه، حقوق زنان و نظام اسلامی نشر پیدا می‌کند حرکتی برنامه‌ریزی‌شده از سوی دشمنان است که باید جوانان با سلاح علم به دفاع از کیان اسلامی برخیزند.

 

ج) جنگ نرم و تبلیغاتی: از دیگر راه‌های نفوذ دشمنان ایجاد «جنگ تبلیغاتی» است. دشمن در راه رسیدن به هدف خویش بر آن است تا با کم ترین هزینه بیشترین بهره را ببرد. در این میان تبلیغات و جنگ نرم از چنین ویژگی خاص و شگفت برخوردار می‌باشد. از این روست که تبلیغات، به‌عنوان محوری‌ترین ابزار تسلط مورد توجه همگان قرار گرفته است؛ افزون بر اینکه تسلط و چیرگی از راه تبلیغات، نه تنها هزینه‌های جانی به دنبال ندارد، بلکه همراهی و همدلی برخی را نیز به دنبال دارد. در قرآن کریم مواردی از جنگ تبلیغاتی را می‌توان یافت که دشمنان با هدف ضربه زدن به جامعه اسلامی از آن استفاده می‌کنند. به عنوان نمونه خداوند در آیه ۱۱ سوره بقره نقل می‌کنند که منافقان مفسد، خود را مصلح می‌نامند و پیام و رفتار خویش را در چارچوب اصلاحات و دفع و رفع فساد تعریف می‌کنند.

هدف دشمنان از چنین رفتارهایی، القای یأس و ناامیدی در مردم و روی برگرداندن از اولیاءالله و دستورات الهی است. امام علی علیه السلام از جنگ تبلیغاتی دشمنان به رعدوبرق تعبیر می‌کند و تأکید می‌کند که آنان می‌خواهند از طریق ایجاد سروصدا، به نتیجه برسند؛ اما باید دانست که باطل محکوم به فنا است. [5] دشمن با شگردهای متعددی در جهت ایجاد رعب و وحشت در بین اقشار مختلف مردم است و می‌خواهد تا با جوسازی و تبلیغات منفی و خالی کردن دل مسئولین و مردم، زمینه نفوذ خود را فراهم کند.

 

د) سوء استفاده از مقدسات: یکی دیگر از شیوه‌های نفوذ دشمنان استفاده ابزاری از مقدسات بوده است. استفاده معاویه در جنگ صفین از قرآن برای فریب یاران امام علی علیه السلام نمونه‌ای از این شیوه است. امروزه نیز دشمنان انقلاب اسلامی به دنبال نفوذ از این طریق در مراسمات و برنامه‌های مذهبی و تغییر ماهیت این برنامه هستند و به دنبال این هستند تا روح معنویت و سازندگی از این فعالیت‌های دینی برداشته شود و پوسته خالی آن باقی بماند.

 

وظیفه چیست؟

امیر مؤمنان علی علیه السلام با هشدار به همگان می‌فرمودند: «ای مردم! در طریق هدایت از کمی افراد وحشت نکنید؛ زیرا مردم در اطراف سفره‌ای اجتماع کرده‌اند که مدت سیری آن کوتاه و گرسنگی آن طولانی است.» [6]

بنابر این ثابت قدم بودن و نهراسیدن از تهدیدهای پوشالی دشمنان به همراه برنامه ریزی دقیق و هوشمندانه برای مقابله با حربه های به روز شده ی آنان، بهترین مسیر برای شکست دشمن بوده و امید است که این ایستادگی و پایداری در برابر باطل، منجر به عالمگیر شدن حق در جهان به دست امام عصر ارواحنا فداه گردد؛ ان شاء الله.

 

نویسنده: سید محمدجواد سایبان، کارشناس سطوح عالی حوزه علمیه

 

پی نوشت ها:

[1] بحار الأنوار، ج‏74، ص 179

[2] بیانات در دیدار نخبگان جوان علمی، 26مهرماه سال1396

[3] سوره فاطر، آیه6/ سوره مائده، آیه82/ سوره مائده، آیه52/ سوره نساء، آیه101

[4] سوره آل عمران، آیه103

[5] نهج البلاغه (صبحی صالح)، ص54

[6] نهج البلاغه، خطبه201

کد خبر 1058753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha