به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، خانه و عکاسخانه «ژرژ یونانی» که در آبادان واقع شده دارای تاریخچهای متفاوت و جذاب است. خانوادهای از یونان بر اثر جنگ جهانی دوم از کشور خود کوچ کرده و به شهری فرسنگها دورتر میآیند و در خانهای با معماری زیبا عکاسخانهای بنا میکنند که سالیان سال ثبتکننده خاطرات مردم آبادان بودهاند.
عکاسخانهای که همه آبادانیهای نسل گذشته بخشی از خاطراتشان را در همین مکان به ثبت رساندهاند تا زمانی که جنگ بار دیگر این خانواده یونانی را این بار در کشوری دیگر، آواره کرده و سرانجام تلخی را برایشان رقم میزند.
خانواده «میسالیدیس» که در آبادان به ژرژ یونانی معروف بودند، هر یک گوشهای آواره شده و از دنیا میروند و تنها این بنا با خاطرههایش باقی میماند.
در نامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی که به امضای «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و «محمدحسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی رسیده آمده است: «در اجرای ماده واحد قانون ثبت آثار ملی مصوب آذر ۱۳۵۲، بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴، بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷؛ اثر فرهنگی-تاریخی؛ خانه و عکاسخانه ژرژ (جرج) یونانی به دلیل شأن ملی و تاریخی به نشانی استان خوزستان، شهرستان آبادان، بخش مرکزی، شهر آبادان به شماره ۳۳۱۵۷ مورخ ۲۶/۰۹/۱۳۹۹ در فهرست آثار ملی ثبت گردید».
تلاشهای دوساله به ثمر نشست
«جمال عامری نسب» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در منطقه آزاد اروند در تشریح جزئیات این خبر با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای این رویداد بزرگ اظهار کرد: دقیقا از سال ۹۷ - ۹۸ از طریق اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و همچنین اداره میراث آبادان پیگیریهای لازم انجام شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان افزود: علیرغم مشکلاتی که وجود داشت ولی با علاقهمندی مالک به اثر ارزشمند ژرژ یونانی وی در حفظ و مرمت اثر همکاری کرد و در نهایت اداره میراث آبادان موفق شد طی دو سال اخیر این اثر که در حال ویرانی بوده را به عنوان یکی از آثار ملی ثبت کند.
وی با تقدیر از دوستداران میراث فرهنگی آبادان که همیشه به عنوان یک گروه مطالبهگر در حوزه آثار تاریخی سنگ تمام گذاشتند و در راستای معرفی این بنا و سایر بناهای ارزشمند آبادان همکاری لازم را داشتند اضافه کرد: دوستداران میراث آبادان از آثار ارزشمندی که هویت ملی این شهر را نشان میدهد به خوبی حفاظت کردند و به عنوان بازوی توانمند اداره میراث آبادان تواستند اثر ارزشمند خانه و عکاسخانه ژرژ یونانی را به ثبت ملی برسانند و امید است در روزهای آتی اخباری مانند این اثر داشته باشیم.
عامری نسب به درآمد پایدار از آثار تاریخی اشاره کرد و ادامه داد: دولت تاکید دارد ضمن معرفی هویت فرهنگی از طریق آثار میراثی، موضوع درآمدزایی نیز در نظر گرفته شود و این آثار را به سرمایهگذاران بخش خصوصی که در این زمینه فعالیت میکنند و ضمن حفظ و مرمت صاحب نظر بر امور بناهای تاریخی هستند واگذار کند تا اشتغال پایدار ایجاد شود.
حمام زیبا یکی دیگر از آثار تاریخی آبادان
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنادیع دستی آبادان با بیان اینکه امیدواریم سایر بناهای دیگر تاریخی این شهرستان در فهرست ثبت ملی قرار گیرند تصریح کرد: یکی دیگر از بناهای موجود در آبادان حمام زیبا است هرچند این بنا از لحاظ ارزشمندی دارای ارزش ثبت نیست اما تجهیزات آن ارزش ثبت را دارد؛ این بنا اولین حمام آبادان است که مجهز به گرمابه و سیستمی بوده و بسیار ارزشمند است.
وی یاد آور شد: در سال ۹۹ با توجه به جلسه ای که با حضور مدیرعامل پالایشگاه و همکارانشان در دادگستری آبادان برگزار کردیم موافقت شد تا در زمینه ثبت و مرمت و به روزرسانی تجهیزات آن همکاری های لازم انجام شود. متاسفانه عده ای آزار و اذیتی در حوزه این بنا انجام می دادند که باعث ناراحتی ساکنین اطراف حمام زیبا شده بود که به صورت موقت درب و پنجره ها بسته شده تا تجهیزات به روزرسانی شود و مراحل ثبت آغاز شود.
به گزارش شبستان به طور حتم ثبت خانه و عکاسخانه ژرژ یونانی بهترین خبر در سال ۱۴۰۰ برای میراث آبادان و استان خوزستان است و امید میرود این اقدامات همچنان ادامه داشته باشد.
نظر شما