به گزارش خبرگزاری شبستان؛ بحث انتخابات همیشه از حساسیت بالایی برخوردار بوده، پیشینه انتخاب به وسعت زندگی بشر است و از همان آغاز خلقت در انسان نهاده شده، اینکه چه کسی را انتخاب کنیم که بتواند عدالت را در امر قانونگذاری رعایت کند و در احقاق حقوق مردم موفق باشد همیشه یکی از دغدغههای اصلی در ایام انتخابات است.
البته باید توجه کرد انتخابات همیشه دو سوی متفاوت دارد یکی انتخاب کردن و شرایطی که برای انتخاب نماینده اصلح درنظر میگیریم و دیگری بحث انتخاب شدن و وظایفی است که به این واسطه بر دوش فرد منتخب گذاشته میشود، موفقیت در هر دو امر نیاز به آگاهی و دلسوزی دارد در قرآن کریم به صورت خاص یا پراکنده به امر انتخاب کردن و به ویژه متصدی امور مردم شدن اشاره شده است جدای از روایات و سیره ائمه(ع) به ویژه امام علی(ع)، آیات و داستانهای قرآن برای الگوگیری نمایندگان در انجام وظایف و توکل بر خداوند قادر بسیار راهگشاست.
متأسفانه حتی برخی شعارهایی که از جانب عدهای از نمایندگان داده میشود و گمانه زنیهایی که درباره رقیب انتخاباتی انجام میشود با نص صریح آیات قرآن تضاد دارد و یا بعضاً مردم معیارهایی را برای فرد نماینده در نظر میگیرند که در محدوده اختیارات او نیست و گاهی حتی با اهداف اسلام و قرآن ناسازگار است برای رفع چنین دغدغههایی نیازمند آگاهی هستیم و اینکه نگاهی به قرآن و سیره اهلبیت(ع) داشته باشیم.
بنابراین گزارش مجید زکی لو، مدرس دانشگاه، داور بین المللی و استاد برجسته قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به رهنمودهای حکیمانه قرآن کریم پیرامون انتخاب صحیح و اصلح کارگزاران و مسئولین حکومتی گفت: سراسر قرآن کریم برگرفته از آیات پروردگار عالم، سرشار از رهنمودها و راهکار های حکیمانه برای سعادت زندگی انسان و بشریت در دنیا و آخرت است.
قرآن کریم برای هر بخش از زندگی بشریت برنامه دارد و به طور قطع و یقین، موضوع مهم انتخاب اصلح کارگزاران حکومت اسلامی، از رهنمودهای آیات الهی، برای هدایت بشریت، مغفول نمانده است.
وی افزود: با توجه به آنکه کلام الله مجید کتاب هدایت است و آیات آن برگرفته از سخن خداوند حکیم بوده و تمامی فرمایشات آن، پیرامون تمام موضوعات هدایتی، دقیق و جامع است. از این رو انتخاب فرد اصلح برای زعامت و مدیریت جامعه اسلامی، ملاک ها و شاخص های ارزنده ای دارد و مهمترین معیار قرآن کریم برای برتری انسان ها تقوا است.
زکی لو گفت: همانطور که در آیه ۱۳ سوره مبارکه حجرات می فرماید: يَا "أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا * إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ * إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ" یعنی: "ای مردم، ما همه شما را نخست از مرد و زنی آفریدیم و آن گاه شما را بصورت شعبههای بسیار و قبیله های مختلف قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید، همانا گرامی ترینو باکرامت ترین شما نزد خداوند، با تقواترین شمایند، همانا خدا کاملا دانا و آگاه است."
این استاد برجسته قرآن خاطر نشان کرد: بر همین اساس انسان اصلح کسی است که مورد تایید خداوند متعال باشد و از دیگران پاک تر و از توانمندی و قدرت بیشتری نسبت به دیگران برخوردار باشد.
نظر شما