دکتر زهرا روح اللهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به اهمیت فوق العاده مردم سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: سابقه برگزاری انتخابات در کشور ما به بیش از چهل سال برمی گردد به طوری که در این سال ها انتخابات بسیاری با حضور گسترده مردم برگزار شده و این موضوع نشان می دهد که چقدر مردم سالاری دینی در ایران اسلامی، حائز اهمیت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: تعدد سلایق انتخاباتی به لحاظ گرایش های سیاسی و فکری و مذهبی و ... در این سال ها، همواره از عوامل مهم افزایش مشارکت بوده، با این حال در چند انتخابات گذشته، یک سری اتفاقاتی اُفتاد که شاید باعث دلسردی و نگرانی مردم شد.
استاد حوزه و دانشگاه همچنین گفت: در این میان وظیفه و رسالت مهم جامعه نخبگانی ما اعم از حوزویان و دانشگاهیان این است که فعالانه به تحلیل و بررسی نوع کنش ها و رفتارهای مردم پرداخته و به درستی آن ها را در خصوص ضرورت مشارکت سیاسی و اجتماعی و دخالت در تعیین سرنوشت کشور، توجیه و هدایت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) اضافه کرد: مسلم است که هر جا نخبگان در این راستا، خود را از صحنه کنار کشیده و در انجام این رسالت مهم تعلل کرده اند، جامعه خسارت دیده است.
روح اللهی همچنین بیان داشت: متأسفانه در این زمینه، گاه دچار کم کاری هایی شده ایم و حال آن که جامعه نخبگانی باید در مسیر آگاهی بخشی سیاسی و اجتماعی به جامعه و توده های مردم بیش از این ها فعال و اثرگذار باشد.
وی ادامه داد: نکته دیگر این که وقتی مردم ثمره انتخاب را وضعیت موجود می بینند، شاید به جهت مشکلات امروز به خصوص در عرصه اقتصاد، دلسرد و نااُمید شوند، اما نخبگان ما باید مردم را نسبت به مسئولیت اجتماعی خود و لزوم انتخاب افراد صالح و شایسته برای مدیریت کشور در بستر انتخابات، آگاه و هوشیار نمایند و متذکر شوند که به هر حال مسئولیت اصلی انتخاب بر عهده مردم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) همچنین گفت: بنده معتقدم که حضور در انتخابات، علاوه بر حق، یک تکلیف اجتماعی است، هر چند که برخی آن ها را حتی در شمار تکلیف دینی و الهی قرار می دهند؛ طبعاً اگر هر فردی این تکلیف را درست و آگاهانه انجام ندهد، خود و جامعه اش متضرر می شود.
وی بر لزوم دخالت مؤثر نخبگان در هدایت مردم و ضرورت رأی به عنوان یک تکلیف اجتماعی تأکید کرد و افزود: هر فردی ممکن است در طول زندگی خود ، انتخاب های نادرستی داشته باشد که تأثیر منفی در زندگی خود و خانواده اش داشته باشد، اما با این حال این طور نیست که از انتخاب های بعدی زندگی اش طفره برود بلکه با نگاه به گذشته و استفاده از تجربه های به دست آمده، در آینده انتخاب جدیدی می کند.
وی یادآور شد: همه ما در زندگی این طور هستیم، لذا گاه ثمره برخی انتخاب ها خوب نبوده اما مهم این است که با تحلیل و تبیین درست، در آینده گام های بعدی را صحیح برداریم و با بهره گیری از تجربه گذشته و چالش ها و مشکلات قبلی ، انتخاب درستی داشته باشند.
نظر شما