به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «فرهاد دلقپوش» امروز (دوشنبه 10 خرداد) در نشست خبری که در مجتمع فولاد گیلان برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر 11 واحد فولادی در گیلان وجود دارد که از این تعداد 8 واحد فعالند از طرفی استان گیلان به جهت شرایط آب و هوایی و اقلیمی خود برای استقرار صنایع آببر نظیر صنایع فولاد موقعیت بسیار مطلوبی دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان ارتباط خوب و معنادار، همدلی و همافزایی بیشتر بین بخش تولید و صنعت و مردم با همراهی اصحاب رسانه را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: به اعتقاد ما ظرفیتهای بالایی در گیلان وجود دارد که باید از این پتانسیلها در جهت رشد و توسعه هر چه بیشتر استان استفاده کنیم.
دلقپوش صیانت از اشتغال موجود در حوزه تولید و صنعت گیلان در کنار تلاش برای توسعه بیشتر استان و زمینهسازی جهت ایجاد فرصتهای شغلی جدید را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: طراحی مجتمع فولاد گیلان به گونهای انجام شده که با محیطزیست استان کاملا سازگار و منطبق است که این امر از جمله ویژگیهای برجسته آن محسوب میشود.
وی با بیان اینکه تا دهه 80 اجازه استقرار صنعت در گیلان صادر نشد و تنها به بخش کشاورزی توجه شده بود ابراز داشت: صنعت در ابعاد بسیار گسترده در اروپا که به اروپای صنعتی معروف است مستقر شده و هیچ مشکلی هم برای محیطزیست این قاره ایجاد نکرده است از طرفی مجتمع فولاد گیلان ثابت کرده که تضادی بین صنعت و محیطزیست وجود ندارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با تاکید بر اینکه مجتمع فولاد گیلان پس از فولاد مبارکه دومین مجتمع تولید ورقهای گرم و سرد گالوانیزه در کشور محسوب میشود اضافه کرد: علاوه بر اینها مجتمع فولاد گیلان در بخش استفاده از توان بخش خصوصی برای استقرار صنعت فولاد در رتبه نخست سطح کشور قرار دارد.
دلقپوش حمایت دولت از بخش تولید با اعمال سیاستهای پولی و بانکی، اعطای تسهیلات بانکی با درصد سود و کارمزد پائین را لازم و ضروری دانست و اضافه کرد: اعطای تسهیلات آن هم با نرخ سود 18 درصد به بخش تولید و صنعت گله بزرگی است که از سیستم بانکی و سیاستگذاریهای در این بخش داریم و امیدواریم چنین رویکردهایی تعدیل شوند.
وی با بیان اینکه مجتمع فولاد گیلان در مقطعی دچار یکسری مشکلات شده و با همت تلاشگران و جهادگران خود مجتمع، حمایتهای دولت و مسئولان استانی از این چالشها رها شد افزود: میزان سرمایهگذاری ما در بخش جوازهای تاسیس در سال 99 به نسبت سال 98 حدود 362.58 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از رشد 30 درصدی گیلان در بخش میزان پروانههای بهرهبرداری در سال 99 به نسبت سال 98 خبر داد و اضافه کرد: سال گذشته 215 مورد پروانه بهرهبرداری در گیلان صادر کردیم که این آمار در سال 98 چیزی حدود 165 مورد بود.
دلقپوش رشد 42.19 درصدی میزان پروانههای بهرهبرداری صنعتی گیلان در سال 99 به نسبت سال 98 را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: میزان اشتغال مستقیم گیلان در سال 99 معادل 2 هزار و 541 نفر و در سال 98 حدود 2 هزارو 119 نفر بود که در این بخش هم شاهد رشد 19.92 درصدی هستیم.
وی تعداد واحدهای احیاء شده گیلان در سال 99 را 65 واحد و در سال 98 حدود 58 واحد با تحقق رشد 20 درصدی اعلام کرد و بیان داشت: در سال 99 حدود 10 مورد معدن راکد را از طریق مزایده واگذار کردیم و برای امسال هم قصد داریم 19 مورد را با اجرای مزایده واگذار کنیم که در این بخش هم در سال 99 به نسبت سال 98 حدود 400 درصد رشد داشتیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با تاکید بر اینکه از حیث تعداد کارتهای بازرگانی تمدیدی و صادره در سال 99 به نسبت سال 98 در گیلان حدود 98 درصد رشد داشتیم عنوان کرد: تعداد ثبت سفارشات ما در سال گذشته هزار و 262 مورد بود که در مقایسه با سال 98 حدود 30 درصد افرایش پیدا کرد.
دلقپوش ارزش صادرات غیرنفتی گیلان در سال گذشته را هم بیش از 664 میلیون دلار ذکر کرد و ابراز داشت: در سال 98 حدود 518 میلیون دلار صادرات داشتیم که در مقایسه با سال 98 در این بخش هم شاهد رشد 28.23 درصدی و یک جهش 6 برابری بودیم.
وی میزان سرمایهگذاری غیرنفتی هدفگذاری شده گیلان در سال 1400 را هم 750 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: استان گیلان در بخش صادرات از حیث تناژ در سال 99 به نسبت سال 98 حدود 22.28 درصد رشد داشته است از طرفی در سال 99 حداقل هزار و 600 میلیارد تومان تسهیلات در بخشهای مختلف به بخش تولید و صنعت گیلان پرداخت شد.
«نوید سیار ثابت» نیز در این جلسه با بیان اینکه مجتمع فولاد گیلان بزرگترین تولیدکننده بخش خصوصی کشور در این حوزه است عنوان کرد: ظرفیت اسمی این مجتمع تولید سالانه 2.5 میلیون تن ورق سیاه، 800 هزار تن ورق سفید است علاوه بر اینها یک طرح توسعه خط تولید گالوانیزه هم به ارزش روز هزار و 100 میلیارد تومان داریم که در ماههای آینده به بهرهبرداری میرسد.
قائم مقام مدیرعامل مجتمع فولاد گیلان با تاکید بر اینکه به علت بروز برخی مشکلات و محدودیتها هماکنون ظرفیت تولید محقق شده این مجموعه یک و نیم میلیون تن در سال است تصریح کرد: در حال حاضر کمی برای تهیه مواد اولیه و سرمایهدرگردش مشکل داریم و مسئولان استاد و سازمان صنعت و معدن وعده دادهاند که به ما کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه مجتمع فولاد گیلان هیچ پشتوانه دولتی نداشته و کاملا خصوصی اداره میشود از خودکفایی نسبی این مجتمع در بخش تولید ورق خبر داد و خاطرنشان: مجتمع فولاد گیلان فعلا صادراتی ندارد اما با تحقق طرحهای توسعهای خود در آینده قصد داریم در این حوزه هم ورود کنیم.
نظر شما