۱۹۵ هزار موقوفه در کشور نشان از نگاه نوع دوستی و معادمحوری مردم است

حجت الاسلام شرفخانی گفت: در کشور ما ۱۹۵ هزار موقوفه داریم که نشان از نگاه خیرخواهانه، نوع دوستی و معادمحوری مردم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام «احمد شرفخانی» در جلسه ستاد امور خیریه استان که امروز (سه شنبه ۱۱ خرداد) در سالن جلسات اداره کل اوقاف و امور خیریه قزوین برگزار شد، بیان کرد: از روز اول خلقت نگاه مهربانانه، همدلی و انسان دوستی وجود داشته زیرا از روزی که انسان خلق شد نگاه اجتماعی کمک به همنوع جز فطرت او بوده و با همین نگاه اقدامات خیرخواهانه را در دستور کار داشته است.

 

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: در گذشته بخش عمده فعالیت خیرخوهانه اعم از انفاق، صدقخ و وقف با رویکرد فرد محوری بود ولی با گذشت زمان و گسترش ساختارهای جغرافیایی، ساختار جمعی و حاکمیتی شکل گرفت و فعالیت های خیرخواهانه جمعی رخ داد.

 

وی عنوان کرد: امروز در کشور نهادهای حاکمیتی مختلفی در خصوص صدور مجوز و تشکیل ساختارهای جمعی اقداماتی را انجام می دهند مانند استانداری ها، وزارت ورزش، بهزیستی، کمیته امداد و غیره که مجوز خیریه ها را صادر می کنند.

 

حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به اهمیت وقف افزود: وقف ساختار خیرخواهانه و دیرینه دارد و یکی از ساختارهای پویا و ماندگاری است که در زمان پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) به آن توجه شده است، در کشور ما ۱۹۵ هزار موقوفه داریم که نشان از نگاه خیرخواهانه، نوع دوستی و معادمحوری مردم است.

 

وی اعلام کرد: در بین موقوفات بخشی دارای موضوع هستند به طوری که یک هزار و ۱۲۷ مرکز درمانی موقوفه در کشور داریم و یا موقوفاتی در عرصه توسعه علمی وقف شده اند و در واقع بیش از ۸۰۷ نوع نیت واقف داریم که این گستره نیات واقفان را نشان می دهد.

 

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تأکید کرد: در همین نیات واقفان کسانی بودند که نگاه خاص به موضوع خاصی در نظر نگرفته اند و بیان کرده اند برای خیرات و مبرات، بر این اساس در هر دوره ای بر اساس نیاز آن زمان از محل نیت این واقفان کار خیر صورت می گیرد و در واقع این واقف خیراندیش نیت نوع دوستی عام داشته است.

 

وی گفت: امروز ساختار وقف یک قدم جلوتر رفته و ساختار خیرخواهانه خرد و روزمره در آن طراحی شده زیرا مردم شاید توان آنچنانی نداشته باشند ملکی را وقف کنند، بنابراین کنار هم قرار گرفتند و مجموعه خیریه ای راه اندازی کردند و نسبت به نیاز منطقه اقداماتی را دارند.

 

حجت الاسلام شرفخانی توضیح داد: امروز در جهان حکمرانی خیریه، موضوع علمی است و در ساختارهای خیریه، جامعه شناسی، روان شناسی، حقوق، کار حسابداری و بازاریابی نیاز است تا از ساختار جمعی به نحو احسن با بهره وری بالاتر استفاده کرد، بنابراین باید به سمت ساختار علمی حرکت کنیم.

 

وی افزود: سازمان اوقاف در حوزه راه اندازی شورای خیریه وارد شده و ما در این کار به دنبال این نیستیم مجوزی صادر کنیم یا نکنیم، بلکه دنبال این هستیم هم افزایی و تسهیل گری را بیشتر کرده و فرآیند ارزشمند مدیریت خیریه را طراحی کنیم و پایش خیریه رخ دهد و بر اساس این حکمرانی دقیق و علمی، خیریه را در کشور نهادینه کنیم.

 

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خاطر نشان کرد: هدف اصلی از راه اندازی شوراهای خیریه اجرای نیات واقف با ظرفیت مردمی است و شوراهای خیریه می توانند همگرایی و هم افزایی داشته باشند.

 

وی در ادامه اظهار کرد: در کشور ما تعداد قابل توجهی مرکز درمانی و بیمارستان موقوفه داریم که در آستانه تعطیلی هستند زیرا دولت به جای کمک به این مجموعه ها سنگ اندازی می کند.

 

حجت الاسلام شرفخانی اضافه کرد: از شوراهای خیریه تقاضا داریم در شهرستان ها دورهم جمع شده تا همگرایی و هم افزایی رخ دهد، ما در کشور  ۱۳۳ بیمارستان و ۴۴۰ درمانگاه موقوفه داریم بنابراین باید کنار هم قرار گیریم تا رفع موانع صورت گیرد.

 

وی یادآور شد: شوراهای خیریه به این سمت روند که از کوچکترین ظرفیت ها استفاده کنند و اتفاق خوبی افتاده مبنی بر وقف پول که این وقف پول می تواند در موسسات خیریه تحول عظیمی به پا کند.

 

کد خبر 1062220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha