به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری بازگشایی نمایشگاه جدید موزه هنرهای معاصر تهران پیش از ظهر امروز سهشنبه ۱۱ خرداد با حضور هادی مظفری مدیرکل دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احسان آقایی، رییس موزه هنرهای معاصر تهران، شهریار حاتمی کیوریتور نمایشگاه «نهان بر عیان» و امیر راد کیوریتور نمایشگاه «پرسونا» در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در این نشست«شهریار حاتمی»، دبیر نمایشگاه «نهان بر عیان» و کیوریتور درباره پروژه پژوهشی «مهندسی تصویر در نگارگری ایران» توضیح داد نمایشگاه «نهان بر عیان» یا مهندسی تصویر در نگارگری ایران حاصل پروژه پژوهشی من بود که از سال 96 مشغول آن هستم، در واقع این پژوهش درباره پیوند علم و هنر در سده ۸ تا ۱۱ هجری ایران است و به صورت تخصصی به نگارگری میپردازد.
دبیر نمایشگاه «نهان بر عیان» افزود: این نمایشگاه به صورت تخصصی روی هندسه تصویر کار میکند و هدف این بوده که هندسهدانان ایرانی چه کسانی بودند و نگارگران ایرانی از چه علومی در کارشان بهره میگرفتند. در واقع این پژوهش مشخص کرد که دستور زبان مشترکی در بین هنرهای ایرانی وجود دارد که ریشه مشترک در علم هندسه دارند.
شهریار حاتمی خاطر نشان کرد: نمایشگاه «نهان بر عیان» در ابتدا با تاریخی تصویری از ۳۰۰ سال نقاشی ایران نمایش را بر اساس کتاب جامع الطوایف رشیدی شروع میکند و تا شاهنامه شاه عباسی پیش میرود.
وی تصریح کرد: در نمایشگاه به حضور هندسه در نمایشگاه نیز می پردازم و در ۶ لایه به نمایش در می آید.
این کیوریتور درباره چرایی برپایی نمایشگاه «نهان بر عیان» در موزه هنرهای معاصر توضیح داد: کارهای پژوهشی جزو فعالیت های موزه هاست نمی شود گفت چون اینجا عنوان معاصر دارد نمی شود کارهای پژوهشی انجام داد با شرایط کشورمان فکر نمی کنم این پروژه را می شد در گالری به نمایش درآورد ، همانطور که می دانید موزه هنرهای معاصر صاحب شاهنامه شاه طهماسبی است و بخش هایی از ان نیز در این نمایشگاه به نمایش در می آید کار ما در این پروژه معرفی علومی است که هنرمندان گذشته ما با آنها در ارتباط بودند و امروز استفاده از این علوم در هنر ما کم رنگ و کم رنگ تر شده است و آگاهی عمومی از آنچه به عنوان نگار گری می نامیم بسیار پایین است.
نظر شما