به گزارش خبرگزاری شبستان، سعید نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درسومین برنامه انتخاباتی بدون تعارف طبق قرعه کشی برنامههای تبلیغات نامزدها از رسانه ملی؛ در خصوص علل مشکلات میگوید: ماشین دولت کند است. مشروح گفتگوی بدون تعارف با سعید جلیلی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به این شرح است:
مجری: چون زمان محدود است من به سراغ سوالات می روم
جلیلی: بسیار خوب
مجری: ریاست جمهوری بار سنگینی است، از این موضوع کاملاً آگاه و مطلع هستید؟
جلیلی: سعی کردیم این مسئولیت و ابعادش را بدانیم و وارد صحنه شویم
مجری: کامل
جلیلی: در حد توانمان
مجری: با توجه به اینکه میدانید کار سختی است چطور به جمع بندی رسیدید که حضور یابید.
جلیلی: به هر حال ما هشت سال است که داریم سایه به سایه تحولات کشور را دنبال میکنیم این چیزی که تحت دولت سایه مطرح کردیم این بود که فکر میکنیم همه آحاد جامعه وظیفه دارند در حد وسع شان تاثیر بگذارند بر روند کشور لذا الان فکر میکنیم آمادگی نسبتاً خوبی داریم هم به نقاط قوت و هم نقاط ضعف و نقاطی که اگر خدایی نکرده اشتباه است باید اصلاح کنیم.
مجری: قبل از این هر کسی در این مسئولیت بود کارشناس کنارش بوده، مشاوره و برنامه داشته، اما خیلی از مشکلات مردم را نتوانسته حل کنه چرا؟
جلیلی: به نظر من برخی مشکلات در فرهنگ سیاسی کشور است و آنها مانع این میشود که برخی از برنامهها یا برخی از اون چیزیهایی که واقعاً نیاز کشور است انجام نشود یکی از اونها تعارف است حالا چون برنامه شما بی تعارف است من میخواهم به این اشاره کنم اینکه بعضی وقتها میبینی در تصمیم گیریها رئیس جمهور باید تصمیم بگیرد نمیتواند تعارف داشته باشد یا یک وزیر و یا کسی که مسئول است مثلا میبینند یه عده موافق و یه عده مخالف هستند یک تصمیم گرفته میشود که معلوم نیست سرانجامش چیست شما باید تصمیم بگیرید، بله هر تصمیمی یک منافعی و یک ضررهایی دارد نباید تعارف داشته باشیم.
مجری: آقای دکتر چقدر از اوضاع مردم و سختی زندگی شان خبر دارید یعنی واقعی لمس کرده باشید.
جلیلی: یک وقت است که شما از یک چیزهایی اطلاع دارید این آنقدر به نظرم اهمیت ندارد باید فراتر از اطلاع شما باشد، باید بدانید که مردم چگونه طعم فقر، تبعیض و بی عدالتی را میچشند، اینها را باید بتوانید با مردم هم ذات پنداری داشته باشید، ما در این زمینه شرمنده ام نمیتوانم ادعای زیادی داشته باشم شاید خیلی از مسائل مردم را بدانم، ولی میخوام بگم این مهم است که بعد آن را موضوع خود بدانی و جدی پای کار بروید.
مجری: اگر جای مردم بودید این بار به شعارها و وعدهها اعتماد میکردید؟
جلیلی: ببینید این مهم است که این شعار در چه بستری به مردم ارائه میشود چرا مردم به حاج قاسم اعتماد میکنند یک رفتار صادقانه از وی دیدند و در آن موضوع هم بهش اعتماد میکنند من فکر میکنم اگر شما با یک کارنامه درست و با یک صداقتی که در شأن ملت ایران است این کار را انجام بدهید مردم اعتماد خواهند کرد.
مجری: به وعدههای شما مردم اعتماد باید بکنند؟
جلیلی: بحث من این است که اگر میگویم کشورمان میتواند جهش پیدا کند این فقط این نیست که اگر من بیایم میتواند، اتفاقاً عرصه انتخابات یک عرصه خوبی است که مردم بتوانند قضاوت کنند مثل معلم از نامزدها امتحان بگیرند ببیند آیا سوالات آنها را جواب میدهد یا نه
مجری: چند درصد از مشکلات کشور را مربوط به تحریم میدانید؟
جلیلی: شاید اگر بگوییم مثلا اکثر مشکلات مربوط به داخل هست مردم میگویند اینها چون خودشان در کار نیستند مثلاً میگویند مسائل داخلی است مسئولان کوتاهی داشتند، در واقع من سال ۹۲ هم در انتخابات شرکت کردم همان سال هم اکثر مسائل را مطرح میکردم میگفتم مسائل مربوط به داخل است من خودم مذاکره کننده بود و نمیگفتم مشکل مربوط به تحریم است آن زمان هم میگفتم که ماشین دولت ما کُند است
مجری: مردم این انتظار را از نامزدها دارند که حالا در این روزها حداقل با دو سه نفر از اعضای اصلی کابینه شان یا تیم اقتصادشان آشنا بشوند شما به جمع بندی رسیده اید؟
جلیلی: بله ببینید من در این هشت سال گذشته یکی از افتخاراتی که داشتیم این بود که توانستیم با یک جمع کثیری از جوانان متخصص، اساتید معتبر دانشگاههای اصلی کشور، مدیران موفق و پاک دستی که قدیم بودند با همه اینها جلسات بسیار متعددی داشتیم اینها یک فرصت بسیار خوبی را برای ما فراهم کرده است که امروز یک مجموعهای از افرادی که میتواند بار مسئولیت را به دوش بکشند معرفی کنیم.
مجری: آقای دکتر در این رقابت اگر شما رای نیاوردید چقدر متعهد به تمکین از قانون هستید؟
جلیلی: وظیفه خودمان میدانیم آن کسی را که منتخب میشود نه فقط اینکه تمکین به قانون کنیم بلکه کارهای خوب آن را با همه قوت تایید و پشتیبانی کنیم.
مجری: یکسری از این سوالاتی که مطرح کردم خدمتتان مشترک بوده از همه نامزدها میپرسیدم، اما اگر اجازه بدهید یکسری سوالات مربوط به شخص خودتان مطرح کنم
جلیلی: خواهش میکنم
مجری: گفتید که هشت سال با دولت در سایه مسائل کشور را رصد و موضوعات مختلفی را مطالعه کردید و خلاصه به موازات دولت تامین کار دولت را انجام دادیم، این یعنی چه و آن را به شکلی ساده بگوید؟
جلیلی: یعنی اینکه ما اگر انتخابی میکنیم این نیست که بعد از انتخاب برویم در خانه بنشینیم و بگوییم مسئولیت ما تمام شد همه وظیفه دارند، هم همه آحاد مردم حتی رقبای دولتی که انتخاب میشود که سایه به سایه تحولات را دنبال کنند و دولت منتخب مردم را کمک کنند.
مجری: شاید بعضیها بگویند این مسئولیت مهم را میخواهید در دست بگیرید ضمانت اجرای آن چیست؟
جلیلی: ضمانت اجرایش این است که آن چیزی که در قبل بوده است آیا ما در حرفهایی که مدعی بودیم انجام دادیم یا ندادیم در همین موضوع وقتی ما دولت سایه را مطرح کردیم بعضیها گفتند شعار خوبی است که دو سه روز بعد تمام میشود بعد دیدند که نه ما هشت سال این کار را قدم به قدم رفتیم یعنی در موضوعات مختلف و واقعاً در کارها خوبی هم که دیدیم از دولت تشکر کردیم، ولی از آنجایی که دیدیم کارها غلط است اگر شما نگویید حتماً ملت لطمه میبیند آن دسته که من عرض میکنم یکی از مشکلات کشور، تعارف داشتن این است.
مجری: در سوالاتی که مردم مطرح کردند خواستند از نامزدها درباره فرزندان شان، شغل شان و محل زندگی شان بپرسیم اگر مایل هستید پاسخ بدهید
جلیلی: من یک پسر ۲۵ ساله دارم دانشجوی دانشگاه شریف است و مشغول تحصیل است
مجری: یک فرزند دارید
جلیلی: بله
مجری: آخر برنامه میخواهم بدون تعارفترین جمله خود را خطاب به ملت بزرگ ایران بفرمایید.
جلیلی: من جملهای که به مردم میخواهم عرض کنم این است که امروز ما بدون تعارف کشور را در چهار سال آینده بررسی کردیم فقط اداره نباید کرد باید جهش داد و این ممکن است به این شرط که تعارفات را کنار بگذاریم، نه با مردم نه با مسئولان نه با دوستان و نه جناح خودمان نه با ستاد خودمان نباید هیچ تعارفی داشته باشیم یکی از موانع عمده جهش کشور تعارفات بیجایی است که به ویژه در مناسبات دولتی وجود دارد.
مجری: خیلی متشکرم از شما آقای دکتر که فرصت گذاشتید ما بر اساس جدول قرعه کشی فردا شب در بدون تعارف با حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای سید ابراهیم رئیسی گفتگو خواهیم کرد.
نظر شما