امروز بیش از هر زمانی به اندیشه های امام (ره) نیاز داریم

حجت الاسلام شجاعی گفت: کتاب «نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره)» به لحاظ موضوعی کتاب خوبی است زیرا نظام تربیت دینی از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست معرفی و نقد کتاب «نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره)» نوشته حجت الاسلام محمد احسانی امروز چهارشنبه 12 خرداد با حضور حجت الاسلام محمد صادق شجاعی، استاد حوزه و دانشگاه، منتقد و پژوهشگر و حجت الاسلام نجیب الله نوری، استاد حوزه و دانشگاه و منتقد در سرای اهل قلم برگزار شد.

 

حجت الاسلام محمد صادق شجاعی در این نشست گفت: کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره) به لحاظ موضوعی کتاب خوبی است زیرا نظام تربیت دینی از اهمیت زیادی برخوردار است. امروز بیش از هر زمانی به اندیشه های امام (ره) نیاز داریم. کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام (ره) کتاب خوبی است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه منبع و مستندات در کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام (ره) ذکر نشده است، عنوان کرد: عناوین اصلی و فرعی در این کتاب خوب مشخص نشده است و مخاطب درست متوجه نمی شود که این عناوین فرعی مربوط به کدام عنوان اصلی است. در این کتاب در ابتدا یک ساختار فرضی و ذهنی در نظر گرفته شده است یعنی در مبانی اصول روش ها و زیرفصل ها یک ساختار ذهنی در نظر گرفته شده است و متناسب با آن ساختار ذهنی موارد و مستندات ذکر شده است.

 

این منتقد خاطرنشان کرد: در قسمت هایی از کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام (ره) مستنداتی از حضرت امام (ره) آورده شده است که به ساختار ذهنی اصلی همخوانی ندارد. نکته اصلی که روی آن تاکید می کنم این است که در این اثر یک برداشت دقیق و خوب از تربیت دینی وجود ندارد.

 

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام نجیب الله نوری در این نشست اظهار داشت: در کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره) مستندات خوب و زیادی آورده شده است. قلم نویسنده شیوا و بدون ابهام است، در واقع نویسنده با بیانی روشن و واضح کتاب را نوشته است و خواننده از شیوایی کتاب لذت می برد.

 

این منتقد با اشاره به اینکه امروزه مولفه تعاریف زیادی پیدا کرده است، افزود: عناصر درونی یک نظام را مولفه می گویند. مبانی، زیربنا و پیش فرض است. به نظرم اگر در این کتاب از واژه مولفه های تربیتی استفاده نمی شد، بهتر بود. تربیت انواع مختلف اعم از اخلاقی، دینی، سیاسی و اجتماعی دارد. به نظرم مبانی و اصولی که از اندیشه امام استخراج شده است، انواع تربیت را شامل می شود نه فقط تربیت دینی را.

 

این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: انتظار می رفت در این کتاب اندیشه های اختصاصی امام (ره) برجسته می شد. در این کتاب مبانی، روش ها و اصولی مطرح شده که در اندیشه های سایر اندیشمندان نیز وجود دارد؛ به عنوان روش های تربیتی دینی از جمله پند و اندرز در شیوه و اندیشه سایر اندیشمندان نیز مورد تاکید است.

 

وی یادآور شد: یکی از مسایلی که امام (ره) بر آن تاکید داشت، تربیت بچه ها در مدارس بود. ایشان تاکید داشتند که در مدرسه باید بیشتر مراقب بچه ها بود. ایشان فرمایشات زیادی در مورد آموزش و پرورش و تربیت در مدارس دارند. معرفت مبنای تربیت است. اگر معرفت نباشد، تربیتی اتفاق نمی افتد. در این خصوص اندیشه های مختص امام باید در این کتاب ذکر می شد اما در مجموع معتقدم کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام (ره) کتاب خوبی است.

 

گفتنی است، کتاب« نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره)» نوشته حجت الاسلام محمد احسانی شامل 351 صفحه در شمارگان 500 نسخه از سوی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی با قیمت 65 هزار تومان چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

 

کد خبر 1062620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha