خبرگزاری شبستان: مسجد دارای کارکردهای مختلفی است که از آن جمله می توان به کارکردهای آموزشی، برنامهریزی و نظامی اشاره کرد. وقتی زندگی شهدای جنگ را بررسی میکنیم به نکتهای حایز اهمیت و جالب میرسیم اینکه همه شهدای جنگ یا به عبارت دیگر اکثر شهدای جنگ از مسجد برخاستند و با اخلاق و معنویت مأنوس بودهاند. سیدعلیرضا یاسینی یکی از شهدای خلبان ایران اسلامی است که از این قائده مستثنی نیست.
یاسینی در سال 1330 در آبادان متولد شد. فردی مذهبی و متدین بود. پدرش اهل زهد و تقوا بود و در سال های قبل از انقلاب حضوری فعال و مستمر در مساجد برای اقامه نماز اول وقت و جلسات دینی داشت. پدر وی به محض شنیدن صدای اذان کرکره مغازهاش را پایین کشیده به مسجد میرفت. شهید یاسینی با داشتن چنین پدر و خانوادهای خود نیز فردی با ایمان مذهبی و معتقد بود و اهل تظاهر و ریا نبود.
محمودی، همسر خلبان شهید سیدعلی رضا یاسینی، رییس عملیات نیروی هوایی آبادان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: علیرضا هر وقت که در شیراز بود، ساعت 12 شب به حرم شاهچراغ می رفت و تا صبح مشغول نماز و دعا میشد، بارها دیدم از شاهچراغ که میآید، تمام وجودش از این خلوت و حض معنوی سرشار است و لبخند بر لب وارد منزل میشد.
وی ادامه داد: شهید یاسینی اهل خواندن قرآن و نهجالبلاغه و کتاب بود. ارادت خاص به حضرت علی (ع) و ائمه (ع) داشت و هرگز از بیتالمال و امکاناتی که هوانیروز در اختیار پرسنل از قبیل (بلیط مسافرت و هتلها) قرار میداد، استفاده نمیکرد و اینها را نیز منابع بیتالمال بر میشمرد.
همسر شهید یاسینی درباره حوزه فعالیت همسر شهیدش اظهار کرد: در زمان جنگ شهید یاسینی در پایگاه هوایی بوشهر مشغول به خدمت بود. بلافاصله بعد از بمباران پایگاه ها در بوشهر، غوغایی به پا بود. شهید یاسینی در همین زمان با مراجعه به گردان پرواز پایگاه برفته وبه همراه تنی چند از خلبانان این پایگاه، مشغول طرح ریزی یک پاسخ مناسب می شوند و در بعداز ظهر همین روز شهید یاسینی به همراه تعدادی از خلبانان تیزپرواز پایگاه ششم شکاری، پاسخی دندان شکن به عراق می دهند تا آنها متوجه این نکته شوند که نیروی هوایی ایران همیشه یک نیروی قدرتمند است.
پروازی که بر اندام دشمن لرزه انداخت
محمودی افزود: در روز اول جنگ (یکم مهرماه1359) با توجه به دستوری که از قبل برای انجام عملیاتی گسترده داده شده بود، تعداد زیادی جنگنده بمب افکن "اف 4" از پایگاه ششم شکاری به پرواز در می آیند. شهید یاسینی به همراه سرتیپ خلبان "مسعود اقدام" هدایت یکی از فانتوم ها شرکت کننده در این عملیات را برعهده می گیرد. آنها در این عملیات در آسمان شهر بغداد با مانورهایی زیبا، هواپیما را از لابه لای ساختمان ها عبور می دادند. روز بعد خبرنگاران خارجی گزارش دادند که خلبانان ایرانی با مهارت خاصی هواپیما را از بین ساختمان ها عبور می دادند.
وی گفت: در تاریخ هفتم آذر سال 1359 شهید یاسینی به همراه شهیدان سرلشکر خلبان شهید "عباس دوران"، سرلشکر خلبان شهید "حسین خلتعبری" و سرگرد خلبان شهید "حسن طالب مهر"، در عملیاتی مشترک با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به نام "عملیات مروارید" توانستند نیروی دریایی عراق را نابود کنند. در این عملیات بزرگ، شهید یاسینی به تنهایی 8 سورتی پرواز داشت.
بیش از 90 پرواز عمقی به خاک عراق
جنگ، بیشتر از آن چیزی که پیش بینی می شد ادامه پیدا کرد و در طول این مدت شهید یاسینی حتی در موقعی که به سمت فرماندهی پایگاه هم منسوب شد، در انجام عملیات برون مرزی پیش قدم بود. در طول مدت دفاع مقدس، وی بیش از 90 پرواز عمقی به خاک عراق داشت که این تعداد عملیات برون مرزی او بود، و ماموریت های بسیاری در جبهه ها جنوب و بر روی نیروهای دشمن نیز انجام داد به طوری که بعد از تیمسار "محققی" با 2759 ساعت پرواز با هواپیمای فانتوم بیشترین پرواز را با این هواپیما داشت.
وی فردی مدبر و مدیر بود با آنکه مدت زمان کوتاهی در کنار خانوادهاش بود ولی به امور آنها رسیدگی کرده و پدری فداکار و همسر وفادار دلسوز بود.
همسر شهید یاسینی گفت: همسرم با آنکه خیلی کم در منزل حضور داشت اما همان حضور کوتاهمدتاش بسیار با محبت و توجه به خانواده مفید و مؤثر میگذشت به طوری که همواره کمکحال من در خانه بود و به مسایل بچهها توجه میکرد. هرگز از خانوادهاش کم نمیگذاشت و هر طور بود وسایل آسایش و تفریح بچهها را فراهم میکرد.
کسی از جانبازیش خبر نداشت
شهید یاسینی با این که چند بار به دلایل مختلف از هواپیما اجکت (خارج شدن اضطراری از هواپیما) داشت و از ناحیه کمر جانباز 55 درصد بود، ولی هیچ گاه درد کمر و مسئولیت های فراوانی که داشت مانع از پروازهای جنگی او نمی شد. به قدری متواضع بود که حتی برادرش خبر نداشت که او جانباز است.
شهادت
در تاریخ 15/12/73 ساعت 30/6 صبح هواپیمای جت استار حامل فرماندهان ارشد نیروی هوایی از تهران به سمت کیش پرواز کرد تا فرماندهان در جلسه شورای هماهنگی نیروی هوایی در کیش شرکت کنند. بعداز ظهر قرار می شود که هواپیما قبل از عظیمت به تهران در پایگاه هوایی اصفهان توقفی کوتاه کند. بعد از بازدیدی کوتاه از این پایگاه، هواپیما در ساعت 30/8 شب آماده پرواز به سمت تهران می شود و پس از دقایقی هواپیما به پرواز درمی آید. ناگهان در ساعت 42/8 شب خلبان اعلام می کند که به علت بازشدن پنجره کابین خلبان، هواپیما مجبور به فرود اضطراری است. لحظاتی بعد هواپیما در حال گردش برای نشستن بر روی باند در 64 کیلومتری جنوب پایگاه اصفهان، سقوط می کند و چراغ زندگی سید علیرضا یاسینی برای همیشه خاموش می شود و او به درجه رفیع شهادت نائل می آید. از وی سه فرزند پسر و یک دختر به یادگار مانده ولی یاد و خاطره دلاوری ها و رشادت هایش، هیچگاه از ذهن مردم ایران و به خصوص پرسنل نیروی هوایی ارتش از نمی رود و به فراموشی سپرده نمی شود.
فرمایشات رهبر انقلاب در جمع خانواده شهید
مقام معظم رهبری فرمودند: شهید یاسینی مردی مومن، پرتلاش، صادق و صمیمی بود. فقدان بزرگی بود، نه فقط برای شما برای من هم این طور بود. ولی خب چاره ای نیست باید تحمل کرد. شهید یاسینی مردی مومن بود، پرتلاش بود، صادق بود، صمیمی بود و خود همین ها موجب شده بود که به ایشان امیدوار باشم. در این حوادث سخت است که جوهر ما آشکار می شود و نیروها و توانایی های درونی ما آشکار می شود.
مقام معظم رهبری در جمع خانواده این شهید نیز فرمودند: من به شهید یاسنی خیلی امیدوار بودم من همین حالا به ایشان (سرتیپ بقایی فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش) می گفتم خیلی به این جوان امید داشتم برای آینده، ولی حالا خداوند متعال این جوری مقدر کرده بود، چاره ای نیست باید تحمل کرد و این تقدیرات الهی است.
پایان پیام/
نظر شما