به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از قوه قضاییه، سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در جلسه صبح امروز (دوشنبه ۱۷ خرداد) شورای عالی قوه قضاییه، با تسلیت ایام شهادت امام صادق (ع) و سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، از امام راحل به عنوان عالم ربانی زمان یاد کرد و گفت: اگر ما عالم ربانی نیستیم باید سیره و سلوک عالمان ربانی را چراغ راهمان قرار دهیم تا خط فکری و اخلاق و عمل ما از مسیر ولایت جدا نشود.
رئیس دستگاه قضا، شناخت صراط مستقیم و معرفت و گرایش به حق و اسقامت در این راه و پرهیز از هواهای نفسانی را امری مهم خواند و گفت: علم نوری است که حقیقت آن در عبودیت و حقیقت عبودیت آن است که بدانیم عالم مِلک و مُلک خدا و اراده او بر همه هستی حاکم است و اگر ما بنده باشیم همه عالم را در تسخیر ما قرار میدهد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: کسانی که در هر جایگاهی در کسوت مسئولیت و خدمت به مردم قرار دارند، باید سلوک و منش آنها سلوک امام صادق (ع) و تبعیت از فرامین آن حضرت باشد تا با هر فریاد و صدایی به هر طرف نروند.
رئیس دستگاه قضا گفت: اگر انسان یک خط فکری مشخص و مستقیم نداشته باشد، خط ولایت و امامت را گم میکند و گام دوم انقلاب در واقع گام نهادن در صراط مستقیم و اداره همه شئون جامعه بر اساس عدل و حق است.
رئیس قوه قضاییه با بیان این که باید علم و حکمت و تقوای الهی را سرلوحه کارها قرار دهیم تا داوری و عمل ما عادلانه باشد، متذکر شد: کسانی که مسئولیت دارند باید با احساس مسئولیت مضاعف در مسیر حق گام بردارند چرا که باید به طور مضاعف هم پاسخگوی عملکردشان باشند.
رئیس قوه قضاییه توجه به حق و عدل را وظیفه مهم همکاران دستگاه قضا دانست و تأکید کرد: نباید در هیچ شرایطی از مسیر حق خارج شد و باید مراقب بود اجرای عدالت تحتتأثیر هیچ موضوعی قرار نگیرد.
رئیس دستگاه قضا افزود: اگر به هر دلیلی بخشی از بخشهای قضایی مورد هجمه، هتک و کم لطفی قرار گرفت، حتماً در زمان مناسب باید توضیح داده و از افکارعمومی شبهه زدایی شود تا اذهان مردم نسبت به نظام قضایی دچار تشویش نشود.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به در پیش بودن هفته قوه قضاییه از اول تا هفتم تیر ماه، بر لزوم برنامه ریزی جهت بهرهگیری مناسب از این فرصت در جهت اطلاعرسانی و تبیین کارنامه قوه قضاییه در دوره تحول تأکید کرد.
رئیس قوه قضاییه گفت: برخی بخشهای قضایی در طول سال به خوبی خدمات خود را برای مردم تبیین میکنند، اما هفته قوه قضاییه فرصت خوبی است تا خدمات همه بخشها و مقایسه عملکرد آنها در دو سال اخیر در مقایسه با سالهای گذشته تبیین شود.
رئیس قوه قضاییه با انتقاد از انتشار مطالب غیرواقعی علیه دستگاه قضا در فضای مجازی اظهار داشت: برخی افراد از سر بدخواهی مطالبی را به نام قوه قضاییه مطرح میکنند که هیچ ارتباطی با این مجموعه ندارد.
در این جلسه، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به انتشار ویدئویی در فضای مجازی با مضمون درگیری یک قاضی با مأمور راهور ناجا گفت: بلافاصله پس از انتشار این ویدئو بررسی تخلف احتمالی فرد مذکور را در دستور کار قرار دادیم که در نتیجه بررسیها مشخص شد خودرویی با پلاک ۳۳ ب ۴۶۴ ایران ۴۴ در سال ۹۸ فک پلاک شده و در واقع این ویدئو مربوط به زمانی قبل از سال ۹۸ است.
حجتالاسلام عبداللهی افزود: همچنین بر اساس مستندات مرکز شمارهگذاری پلیس راهور، مالک خودروی مذکور که عکس موجود در سوابق وی با چهره راننده دارای تشابه بوده، شخصی با هویت «ع. زمانی» فرزند «محمدعلی» بوده که بررسیها نشان داد نه تنها سِمَت قضایی نداشته، بلکه از پرسنل دستگاه قضایی هم نبوده است.
وی خاطر نشان کرد که برای فرد مذکور به اتهام «غصب عنوان قضایی» پروندهای تشکیل شده و نامبرده تحت تعقیب قرار گرفته است.
دادستان تهران نیز در این نشست در پاسخ به تذکر رئیس دستگاه قضا درباره اجرای حکم پرونده سکه ثامن که در جریان سفر روز گذشته آیتالله رئیسی به اسلامشهر از سوی جمعی از مردم این منطقه مطرح شد، اظهار داشت: این پرونده شکات زیادی دارد و با دستور ریاست قوه قضاییه و استیذان در مرحله بازپرسی بخشی از مطالبات مالباختگان به ارزش مالی ۶۰ میلیارد تومان را از محل اموال توقیفی متهم پرونده پرداخت کردیم.
علی القاضی مهر افزود: با صدور رأی قطعی پرونده، محکوم اصلی در زندان به سر میبرد و همسر او هم به لحاظ ایفای نقش در پرونده راهی زندان شد و تعدادی از املاک و خودروی توقیفی از آنها که قریب ۲۰ ملیارد تومان است به فروش رسید که در حال تدارک پرداخت وجوه حاصله به شکات هستیم.
وی همچنین این خبر خوش را به مالباختگان پرونده مذکور داد که «اخیراً املاکی از محکوم این پرونده در یکی از شهرستانها شناسایی شده که شامل ۱۹۰ واحد ملکی است و قرار است تا هفته آینده حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مالباختگان پرداخت میشود».
حجتالاسلام درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز با اشاره به دستور رئیس قوه قضاییه برای بررسی موضوع قطعیهای مکرر برق در هفتههای اخیر از تعیین هیأتی ویژه برای پیگیری موضوع با همکاری دادستانی کل کشور خبر داد و گفت که موضوع در جلسهای با وزیر نیرو بررسی و مشخص شد امکان رفع این مشکل وجود دارد.
رئیس قوه قضاییه نیز در واکنش به اظهارات رئیس سازمان بازرسی کل کشور متذکر شد: یکی از علل قطعی برق بحث «اورهال کردن برخی نیروگاهها» عنوان شده، اما هر غیرمتخصصی هم متوجه میشود که زمان این کار خرداد ماه نیست و اورهال کردن نیروگاهها باید در مقطع کم مصرفی برق مثلاً در زمستان انجام شود.
رئیس قوه قضاییه افزود: در خرداد ماه نباید نیروگاهها را خاموش کنیم که مردم اینقدر با مشکل قطعی برق مواجه شوند؛ گرچه آقایان سعی کردند نیروگاهی که از مدار خارج شده بود دوباره وارد مدار شود و نگرانیها کم شده، ولی مسئولان باید در این باره با مردم حرف بزنند.
رئیس دستگاه قضا گفت: خوشبختانه وزیر نیرو به خاطر قطعی برق از مردم عذرخواهی کرد و این خیلی خوب است، اما بهتر است آقایان به مردم بگویند علت بروز مشکل چیست و ظرف چه مدت برطرف میشود؛ این باعث میشود مردم هم همراهی کنند.
نظر شما